ΣΙΝΕΜΑ«Μέρες οργής», ένα mixtape του Felizol για την επόμενη βόλτα στη Χαμένη Λεωφόρο του Ελλ...

«Μέρες οργής», ένα mixtape του Felizol για την επόμενη βόλτα στη Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά

Η Χαμένη Λεωφόρος επιστρέφει στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, Παρασκευή 19 και Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, και ο Felizol μας ετοίμασε άλλο ένα mixtape που περιλαμβάνει από Lindstrom μέχρι Daniel Johnston.

Χάππυ Νταίη (1976), Παντελής Βούλγαρης

Αφήνοντας πίσω τα φώτα της γιορτής του Δεκέμβρη, η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά: Εξώστης Α & Β επιστρέφει τον Ιανουάριο με Μέρες Οργής που έγιναν ταινίες.

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου θα προβληθούν οι Μέρες του ’36 του Θόδωρου Αγγελόπουλου (00:30). Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου θα προβληθούν το Με τη Λάμψη στα Μάτια του Πάνου Γλυκοφρύδη (18:00), το Καραβάν Σαράι του Τάσου Ψαρρά (20:00) και η βραδιά θα κλείσει με το Χάππυ Νταίη του Παντελή Βούλγαρη (22:15). 

Τις τρεις τελευταίες ταινίες θα παρουσιάσουν στο κοινό η Σόνια-Λίζα Κέντερμαν (σκηνοθέτης των βραβευμένων μικρού μήκους ταινιών Νικολέτα και Λευκό σεντόνι) και η Ασημίνα Προέδρου (σκηνοθέτης της μικρού μήκους ταινίας Red Hulk – καλύτερη ταινία φεστιβάλ Δράμας 2013), ενώ την πρώτη ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης (σκηνοθέτης των μικρού μήκους ταινιών Δύο – φεστιβάλ Λοκάρνο 2014 – Astrometal – φεστιβάλ Βενετίας 2017 – και Άκτιστο Φως).

Όπως στις προηγούμενες προβολές, έτσι και τώρα ο Felizol ετοίμασε για την Popaganda ένα απρόβλεπτο όπως πάντα mixtape με τίτλο Μέρες Οργής:

Μετά τις χριστουγεννιάτικες καμπάνες τώρα χτυπάμε πολέμου τύμπανα μεγάλε, βουίζουν μεταλλικές σειρήνες δίπλα στο τέκνο των ημερών μας. Τη Δευτέρα Χάππυ Νταίη, Με Τη Λάμψη Στα Μάτια, Καραβάν Σαράι, την Παρασκευή αργά αργά οι Μέρες Του 36. Τα μικρά αγόρια με τα κοντά παντελόνια στην κατοχή φοράνε μεταξοτυπία Ντάνιελ Τζόνστον μπλουζάκι. Οι Κόιλ ζωντανοί νεκροί τραγουδούν με σολαριζέσιον ακόμα για το χάσιμο. Μίνιμαλ κλάψα τώρα για τα μεγάλα παιδιά του 18’, μάξιμαλ κάψα για για τα ίδια παιδιά . Μέρες οργής, τα φωτορυθμικά συντονίζουν την αντίσταση, μέρες οργής το παράσημο είναι πλέον ολόγραμμα. Η Χαμένη Λεωφόρος είναι γεμάτη νάρκες τώρα και έχεις τον χάρτη θριντί τατού στο κεφάλι σου.

 

TRACKLIST:
Romare – Jimi & Faye (Part 1)
Lindstrom (feat. Jenny Hval) – Bungl (Like a Ghost)
Bufiman – Peace Moves
Lifetones – Good Side Garrett David (ft Colin Johnson) – Ooh Aah
John Zorn – Maestroso meccanico (edit)
F.A.P. – Lord Of The Isles
Mathew Jonson – When Love Feels Like Crying
Coil – Windowpane (Minimal Mix)
Parris – Hanging with the Birds
Daniel Johnston – Fly Eye

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά #Β2: Μέρες Οργής
Παρασκευή 19 (στις 00:30) & Δευτέρα 22 Ιανουαρίου (στις 18:00)
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, Στοά Κοραή, 10564 Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ ανά προβολή | 8 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.