Τα αρχικά EDM μπορεί να σε μπερδέψουν εύκολα. Σίγουρα ακούγεται σαν κάτι κολλητικό, και είναι. Αλλά όχι για κακό, σύμφωνα με την ομάδα του CU ONSTAGE. EDM σημαίνει Electronic Dance Music δηλαδή ηλεκτρονική χορευτική μουσική. Ναι ξέρω τι σκέφτεσαι. Νέοι να χτυπιούνται, μπόλικoς ιδρώτας και τρελό fun. Είναι όλα αυτά και πολλά παραπάνω που θα τα δούμε από κοντά την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην Ίο ώστε να σας τα μεταφέρουμε με το νι και με το σίγμα στο site και στα κοινωνικά δίκτυα της Popaganda. 

Αλλά ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Πέρσι είχαμε φωνάξει από το γραφείο της Popaganda μερικούς από τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής σκηνής του EDM όπως και τον περσινό νικητή του CU ONSTAGE EDM Edition. Να πέσει το βίντεο. 

https://www.youtube.com/watch?v=DS8mdzcY0OY&t=13s

Αν ακόμα δεν κατάλαβες τι θα πει EDM τότε φαντάσου μια ομπρέλα -μεγάλη αρκετά για να χωράει όλα τα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής. Από trapstyle μέχρι electro, house, techno, dubstep, deep house, progressive house και trance. Ο ρυθμός, τα beat κι οι διαπεραστικοί ήχοι της EDM είναι μερικοί από τους λόγους που την έχουν μετατρέψει σε μια άκρως κολλητική μουσική τάση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Ας αφήσουμε όμως την εγκυκλοπαίδεια και ας πάμε στον κακό χαμό που θα γίνει στο πιο νεανικό νησί της Ελλάδας, την Ίο. Καταρχάς η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και στις Κυκλάδες θα δούμε το πρώτο από μια σειρά events που θα συνεχιστούν με headliners όπως η Monika, οι Nightstalker, o Iratus και φυσικά η ετήσια παρουσία του CU στο Reworks Festival. 

Όσοι βρεθείτε στην Ιο μαζί μας θα θέλαμε να γνωρίζετε τα εξής. H ψηφοφορία του EDM edition έληξε με νικητή που θα ανέβει στα decks τουFarOut beach club, τον Dino Ace. Πέρα από το νικητή, η εξίσου μεγάλη έκπληξη για τους φαν της ηλεκτρονικής μουσικής, θα είναι η εμφάνιση του MAKJ!

Φωτιά θα πάρει η Ίος με τον MAKJ.

Αν δεν γνωρίζεις την ιστορία του, δώσε βάση! Ο Mackenzie Johnson ανακάλυψε το πάθος του για το mixing και το DJ’ing όταν ήταν μόλις 15 χρονών και ζούσε στην Κίνα ως επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Στα 17 του, ο Johnson επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες. «Μαθήτευσε» δίπλα στον μεγάλο DJ AM, ο οποίος τον εκπαίδευσε στην τέχνη του scratching. Ακονίζοντας και τελειοποιώντας τα skills του μέσα στα επόμενα χρόνια, ο MAKJ έχει βρεθεί στα γνωστότερα και μεγαλύτερα venues της Αμερικής κι είχε περιοδεύσει σε όλο το κόσμο. Και είναι μόλις 23 ετών. Μαζί με τον MAKJ θα είναι οι δικοί μας  Display και Dino Ace. 

Συντονιστείτε στο site του CU OΝSΤΑGE για περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα του Vodafone CU στο Facebook για live ανταπόκριση από το event!