Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Μalabar: Από τη φάρμα στο τραπέζι

Το αγαπημένο εστιατόριο του Margi Hotel της Βουλιαγμένης εγκαινιάζει ένα νέο μενού βασισμένο στα προϊόντα οργανικής καλλιέργειας, τα οποία προμηθεύει σε αφθονία η φάρμα του ξενοδοχείου.
Φιλέτο μόσχου με πουρέ καρότου και ψητή καραβίδα

Φιλέτο μόσχου με πουρέ καρότου και ψητή καραβίδα

Με το που ανοίγει η καλοκαιρινή σεζόν, η Βουλιαγμένη ανθίζει και γεμίζει ζωή. Κάτι αλλάζει στον αέρα που έρχεται από τη θάλασσα. Σαν να φουντώνουν με ορμή τα γιασεμιά, τα πεύκα και οι μπουκαμβίλιες που πλαισιώνουν το περιβόητο ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. 

Αυτό το άρωμα, το καθαρά ελληνικό, αυτή την αίσθηση αναγέννησης, αποφάσισε να προσεγγίσει ο chef de cuisine του The Margi Hotel, Παναγιώτης Γιακαλής. Βασισμένος στα προϊόντα οργανικής καλλιέργειας, τα οποία προμηθεύει σε αφθονία η φάρμα που διατηρεί το ξενοδοχείο, εμπνεύστηκε για το εστιατόριο Malabar ένα νέο project με το όνομα Μalabar Gastronomy. Το ανανεωμένο γευστικό concept σε πλήρη αρμονία με το χαλαρό, αλλά προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ντεκόρ και σε ένα ειδικά διαμορφωμένο  χώρο εντός του Malabar, επιφύλασσε ευχάριστες γευστικές εκπλήξεις – μεσογειακού πάντα χαρακτήρα – το βράδυ που το επισκέφτηκε η Popaganda.

Στο τραπέζι έφτασαν με υποδειγματικό σέρβις μια σαλάτα με κυρίαρχο υλικό το παντζάρι, ένα ονειρεμένο vitello tonnato με τρυφερή entrecote μόσχου, ενώ ακολούθησε ένα πιάτο με χειροποίητα μικρά κανελόνια γεμιστά με γλυκό σπανάκι, μανιτάρια και νόστιμη γαρίδα Αμβρακικού, ψημένη με εξαιρετική τεχνική (αυτή που  οφείλεται, όταν δημιουργεί κανείς πιάτα με τέτοια ευαίσθητα θαλασσινά). Το «βαρύ πυροβολικό» ήταν ένα λαυράκι με κρούστα λιαστής ντομάτας και αγκινάρες κατευθείαν από τη φάρμα, σε ένα συγκλονιστικά μυρωδάτο ζωμό από μάραθο. Όλα τα παραπάνω σοφά συνδυασμένα με  επιλογές από μια ψαγμένη λίστα κρασιών. Για το τέλος ο chef ετοίμασε μια γευστική τριπλή σοκολατένια έκρηξη με επίγευση μεγατόνων κακάου: mousse σοκολάτας, με sorbet σοκολάτας και ganage που σε άφηναν με το στόμα ανοιχτό. Το ευχάριστο δείπνο ολοκλήρωσαν, κατόπιν ευγενικής προτροπής του προσωπικού, παγωμένα σφηνάκια εκλεκτής γκράπας και γεμάτος στο σώμα, μυρωδάτος εσπρέσσο.

Σολωμός με μπρόκολο ποσέ- τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα Hollandaise με ντομάτα

Σολωμός με μπρόκολο ποσέ- τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα Hollandaise με ντομάτα

Κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και flakes παρμεζάνας

Κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και flakes παρμεζάνας

Mousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganage

Mousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganage

Το ευχάριστο νέο είναι ότι τις παραπάνω επιλογές μπορεί να τις απολαύσει χωρίς άγχος κανείς κάθε Τρίτη, καθώς επιστρέφει ο θεσμός των Laid Back Tuesdays. Πράγμα που σημαίνει ότι  τρία απογειωτικά μεσογειακά πιάτα, από τον καινούριο κατάλογο,  θα προσφέρονται, σε ειδικό μενού, στην πολύ προσγειωμένη τιμή των 25 ευρώ.

Στα συν ας προστεθούν και τα υπέροχα δροσερά cocktails (εμπνεύσεις των έμπειρων mixologists του The Margi Hotel) που στα παγωμένα ποτήρια λειτουργούν ως οι ιδανικοί σύντροφοι στο χάζι της τυρκουάζ πισίνας και του έναστρου θερινού ουρανού.

(D4) Dining - Malabar

Η φάρμα που προμηθεύει με εξαιρετικές πρώτες ύλες το Malabar

Η φάρμα που προμηθεύει με εξαιρετικές πρώτες ύλες το Malabar

Malabar – The Margi Hotel,  Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλέφωνο κρατήσεων:  2108929165 // themargi.gr

 
 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.