Σε κάθε μουσική εγκυκλοπαίδεια, το όνομά του πρέπει να μπαίνει δίπλα στο λήμμα “drum ‘n’ bass”. Ο λόγος για τον LTJ Bukem, τον Βρετανό παραγωγό και DJ που εδώ και σχεδόν 1/4 του αιώνα υπηρετεί ακούραστα το είδος. Έχει συνδεθεί με θρυλικά clubs όπως το Fabric και το Speed αλλά κάτι τον ενώνει… και με τη σειρά Χαβάη 5-0. Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου θα φέρει το λονδρέζικο αέρα του στο Ηράκλειο της Κρήτης αναλαμβάνοντας τα decks στο closing party του Monitor Fest. Παρακάτω αποκωδικοποιείται σε 10 σημεία, ώστε να πάτε διαβασμένοι. 

https://youtu.be/P3xvBZ1Or0Y

– O LTJ Bukem αποτελεί ένα από τα στιβαρά ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και συγκεκριμένα και θεωρείται υπεύθυνος για την διάδοση του drum ‘n’ bass, διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου dj στο είδος.

– Το κανονικό του όνομα είναι Danny Williamson κι αν έχετε απορία από που προέρχεται το Bukem στο ψευδώνυμό του, αυτό είναι από μία ατάκα της σειράς Χαβάη 5-0. Στο τέλος κάθε επεισοδίου της γνωστής 70s σειράς ο Steve McGarrett έλεγε στον Detective Danny “Danno” Williams: “Book ’em, Danno”.-

– Είναι resident dj στο θρυλικό λονδρέζικο club Fabric το οποίο έκλεισε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 λόγω θανάτων σχετικών με ναρκωτικά μέσα στο χώρο και τελικά ξανάνοιξε το 2017.

– Σπούδασε κλασικό πιάνο και ανακάλυψε τη fusion jazz στην εφηβεία του και σε εκείνα τα χρόνια δημιούργησε και την πρώτη του jazz funk μπάντα, επιρροή που είναι εμφανής και στη μετέπειτα πορεία του ως dj με το jazz στοιχείο να υποβόσκει.

– Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αποφάσισε να γίνει dj και στις αρχές των 90s άρχιζε να χτίζει τη φήμη του στη rave κοινότητα.

– Το 1995 άνοιξε το club Speed στο Λονδίνο με τον dj Fabio στο οποίο γεννήθηκε το hardcore/jungle και γι’ αυτό δημιούργησε τον δικό του θρύλο.

– Ίδρυσε την Good Looking Records στις αρχές των 90s που εξειδικεύτηκε στη λεγόμενη atmospheric drum & bass με την τελευταία κυκλοφορία του label να ήταν το 2009. Στο ρόστερ της έχουν φιλοξενηθεί καλλιτέχνες όπως Photek, Blame, Blu Mar Ten, Seba, Makoto, Big Bud, Nookie, Q Project, MC D.R.S., Furney, Future Engineers, PFM, Peshay, Intense, Artemis, Tayla, New Balance, Greg Packer, Vice Versa και φυσικά ο ίδιος ο LTJ Bukem.

– Το 1994 ωστόσο, ίδρυσε και την Looking Good Records που λειτούργησε περισσότερο ως κολεκτίβα στην οποία συμμετείχαν οι Peshay, Aquarius (Photek), Blu Mar Ten, Blame, Nookie & Tayla, μεταξύ άλλων και κινήθηκε ηχητικά σε πιο μελωδικά και επικά μονοπάτια.-

– Το 1996 ξεκίνησε στην Good Looking τη σειρά από compilations, Earth. Στις συλλογές της Earth που κινούνται σε mid-tempo επίπεδα θα ακούσει μία ευρεία μουσική γκάμα που περιλαμβάνει hip-hop, lounge, cosmic funk, future soul, jazz και house. 

Το 1997 μίξαρε το θέμα του James Bond για το concept album του David Arnold Shaken and Stirred: The David Arnold James Bond Project.  

O LTJ Bukem (+guests) θα κλείσει το Monitor Fest 2017 με ένα πάρτυ στο Cine Studio στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21.30.
Είσοδος: 10 – 12 ευρω. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Λεξις, viva.gr.