ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Έπεα Πτερόεντα στο Θέατρο Σημείο

Ο διακεκριμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος, εκτάκτως σε μία solo performance. «Έπεα Πτερόεντα», μια παράσταση με «μουσικά» στοιχεία, θέματα, σκηνές και ήρωες από τον στυγερό Κύκλο του Μύθου των Ατρειδών – και έναν μικρό αριθμό νέων ηθοποιών επί σκηνής, ως μια νύξη παρουσίας Χορού και ως ενδιάμεσο, απαραίτητο Πρόσωπο στη σχέση κοινού και υποκριτή στο Αρχαίο Δράμα.Ο Άρης Ρέτσος εισάγει στα θεατρικά δρώμενα πρωτοφανείς ηχοδραστικές καινοτομίες και αναβαθμίζει την αντίληψη τού αρχαίου λόγου δίχως να προδίδει τους κανόνες που τον γέννησαν.Δίνοντας μια καινούργια διάσταση στους ρόλους και στην υποκριτική, ερμηνεύει τον Φρουρό, την Ηλέκτρα, τον Κήρυκα, τον Αγαμέμνονα, την Κλυταιμνήστρα, τον Άγγελο και με μια ειδική, κατά γενική ομολογία πρωτάκουστη τεχνική, αποδίδει την Φωνή και τον Ήχο του πολυπληθούς Χορού.Ο Άρης Ρέτσος επεξεργάζεται τόσο λεπτά το ψυχολογισμικό «εργαλείο» του ηθοποιού, ώστε η συνείδησή της Πράξης του γίνεται κρίκος σύνδεσης της Τέχνης με τον Κόσμο.

Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Αθήνα (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Τηλ: 2109229579
21.15 μ.μ.
Είσοδος: 10 E, Ανέργων: 5 E

ΦΑΓΗΤΟ: Street Food and Tunes Wednesday edition: Vietnam στο Τhe Bar Project

Η Θατ, ο Κονγκ και ο Άτσι – μια οικογένεια σεφ από το Βιετνάμ, μας μαγειρεύουν:Βιετναμέζικα Spring Rolls (βιετναμέζικα ρολά από φύλλο ρυζιού γεμιστά με χοιρινό κιμά και λαχανικά, συνοδευόμενα από ξινή σαλάτα λάχανο-καρότο με σως ψαριού και τηγανητό ρύζι ατμού με αυγό).Stuffed Chicken Wings (φτερούγες κοτόπουλου χωρίς κόκαλο γεμιστές με χοιρινό και λαχανικά, συνοδευόμενες από teryaki σως και τηγανητό ρύζι ατμού με αυγό). Veggie Noodles (ρυζομακάρονα με σοταρισμένα καρότο, λάχανο, κρεμμύδι & κρεμμυδάκι, αυγό και κάρυ).
Όλα αυτά με συνοδεία Ασιατικής ποπ μουσικής!

The Bar Project, Ηρακλειδών 52, Θησείο
Τηλ: 2103411185
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Το Aίτημα για Πράσινο και οι Προοπτικές της Τοπιακής Πολεοδομίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η μορφή των αστικών πάρκων στις δυτικές πόλεις έχει καθοριστεί από τον τρόπο πρόσληψης του φυσικού τοπίου. Η φύση γίνεται αντιληπτή ως τοπίο όταν ο άνθρωπος εγκαταλείπει την ύπαιθρο για τα αστικά κέντρα. Η φύση μετατρέπεται σε θέαμα, και αντικείμενο αναπαράστασης από τους ζωγράφους της αναγέννησης, τη στιγμή που ο άνθρωπος παύει να αποτελεί μέρος της και στρέφει το βλέμμα του προς αυτή. Έκτοτε, μέσα από την εξέλιξη της τοπιογραφίας και την αλληλεπίδραση της με την κηποτεχνία, το τοπίο αποτελεί μία ιστορικά νοηματοδοτημένη αναπαράσταση όπου οι κάτοικοι των πόλεων προβάλλουν τις αξίες τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης των πόλεων, ο τρόπος διαμόρφωσης των φυσικών στοιχείων αποκαλύπτει στοιχεία τόσο για τη σχέση του ανθρώπου με την περιβάλλουσα φύση όσο και για τον τρόπο αυτοπροσδιορισμού των κοινωνιών.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Baker djset στο Key Bar

Στις 21:00 έρχεται ο Baker κ τα βινύλιά του κ παίζει, όπως κάθε Τετάρτη από τα deck του Key, την καλύτερη ηλεκτρονική μουσική στο κέντρο της πόλης.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: SoulSeduction djset στο Zaf Cafe-Bar

Σπάνια grooves & εθιστικά beats για το βράδυ της Τετάρτης.

Zaf Cafe-Bar, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Τηλ: 2103236711
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Nikos Amf djset στο Santa Botella

Όμορφες, χαλαρές μουσικές! Groove it!

Santa Botella, Πανόρμου 115, Αθήνα
Τηλ: 2106981032
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη