ΜΗΔΕΙΑ-2

ΣΚΗΝΗ:  Μήδεια στο Bios 

Τελευταία παράσταση για τη «Μήδεια» του Γιώργου Χειμωνά που ανεβαίνει στο Bios ως μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος της Διεθνούς Συνάντησης Παραστατικών Τεχνών IETM.Με τη μορφή ενός «σκηνικού ντουέτου», αναζητά τις ρίζες της βίας με χιούμορ, χωρίς αρχαιοπληξία όχι για να σατιρίσει, αλλά για να αναδείξει τη διαχρονικότητα του αριστουργήματος του Ευριπίδη. Μια πρωταγωνίστρια που διχάζει το κοινό αλλάζοντας διαρκώς πρόσωπα και προσωπεία: απεχθής παιδοκτόνος ή πρώιμη φεμινίστρια; Στυγερή εγκληματίας ή κοινωνική επαναστάτρια;

Bios- Πειραιώς 84, 2103425335- 21:00- Είσοδος: 10€

ΗΧΟΣ:  Kyklos Ensemble στο Gazarte

Το Kyklos Ensemble έχει ως αποστολή του την παρουσίαση έργων που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της κλασικής και σύγχρονης μουσικής και ο Astor Piazzola είναι γνωστός για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε με το tango του. 12 κορυφαίοι σολίστ δίνουν ραντεβού παρουσιάζοντας μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου tango και της jazz, σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς μέσα από τον ηχητικό σχεδιασμό του Άγη Γυφτόπουλου και υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Gazarte- Βουτάδων 32-34, 2103452277, 2103460347- 17&18/12 στις 21:00- Είσοδος: A ζώνη: 20€, Β ζώνη: 15€, Όρθιοι: 8€

LIVE: Playground Theory στο six d.o.g.s.

Οι Playground Theory παρουσιάζουν ζωντανά το ντεμπούτο άλμπουμ τους Speaking of Secrets (Puzzlemusik), που ήδη δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η μουσική τους είναι βγαλμένη από όνειρα ή εφιάλτες, μυστικές σκέψεις και αγωνίες, καλά κρυμμένους φόβους και την αίσθηση του να επιπλέεις ελεύθερος, κάποιες φορές με το κεφάλι προς τα κάτω…

Six d.o.g.s – Αβραμιώτου 6-8, 2103210510- 21.00/ Doors Open 21:00- Είσοδος : ελεύθερη

ΒΙΒΛΙΟ: Παζάρι Βιβλίου στο Floral

Συνεχίζεται μέχρι τέλος του μήνα το bazaar βιβλίου στο Floral, από τις εκδόσεις Οξύ και Opus Magnum. Βιβλία από 2,50€ έως 6€, αγαπημένοι τίτλοι της λογοτεχνίας του φανταστικού, η σειρά «classic crime» της Οpus Magnum και «Κόλαση» του Οξύ, ταξιδιωτικοί οδηγοί, μουσικά βιβλία για την Patti Smith, τους U2 και τους Masters of Metal, κόμικς, graffiti culture, και πολλά άλλα… Ακόμη, οι μεγάλοι εικονογραφημένοι οδηγοί του Οξύ, «Το μεγάλο βιβλίο του bar», το «Gentlemen, οδηγός ανδρικού στυλ», το «Scientifica» και «Ο αιώνας των ανατροπών», σε τιμές από 15€ έως 20€.

Floral- Θεμιστοκλέους 80, 2103800070

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Petit Paris d’ Athenes  στο Ξενοδοχείο Stanley   

Για όσους δεν κατάφεραν να επισκεφθούν το «μικρό Παρίσι των Αθηνών» ή για εκείνους που θέλουν να ξαναζήσουν τους έντονους ρυθμούς και τις μοναδικές στιγμές του φεστιβάλ, θα λειτουργήσει για δύο μήνες ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Ξενοδοχείο Stanley στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Γιώργος Χριστογεωργάκης, Αλέξανδρος Μανικάκης, Χρήστος Γαϊτάνης και Κωστής Μέντζελος. Ελάτε να δείτε μοναδικές εικόνες από ένα παριζιάνικο παραμύθι στο κέντρο της Αθήνας.

Ξενοδοχείο Stanley – Οδυσσέως 1 Τηλέφωνο: 2105241611, Καθημερινά: 17:00 με 20:00- Είσοδος: ελεύθερη

.