ΗΧΟΣ: Από την Όπερα στο Βυζάντιο στο Gazarte


Μεγάλη Τετάρτη και το gazArte έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή μουσική βραδιά. Μια βραδιά αφιερωμένη στην Αγάπη, την Πίστη και την Ευγνωμοσύνη, ντυμένη με θρησκευτικά κείμενα, και έργα των Bach, Pergolesi, Verdi & Gounod εμπνευσμένα από τη Μεγάλη Εβδομάδα, βυζαντινούς ψαλμούς, gospel και spiritual, αλλά και γνωστά θέματα από τον κόσμο της όπερας. Με τους καλλιτέχνες Κάτια Πάσχου, Μαρισία Παπαλεξίου, Παναγιώτη Τερζάκη και Απόστολο Παληό.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Tηλ: 2103460347
21.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€ | Όρθιοι: 10€
Ταμείο: A ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€ | Όρθιοι: 12€

HXOΣ: Soulnek Live στο Six D.o.g.s


O Soulnek παρουσιάζει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, “Inside my darkside”, την Τετάρτη 16 Απριλίου στο Six D.o.g.s.
Στo άλμπουμ συμμετέχουν πληθώρα παραγωγών που αναδεικνύουν και συνδυάζουν δημιουργικά τις funk, soul, και hip hop επιρροές του Soulnek. Το αποτέλεσμα είναι ένας ομοιογενές hip hop δίσκος με στοιχεία old schoolκαι new school και συμμετοχές των Eversor, Kill Emil, Vales, Billa Qause,Ταφ Λάθος, Mononome, JK1, Alex Kid One, Baroq Bitter και Dj Raz. Στις 16 Απριλίου τον Soulnek θα συνοδεύσει στα decks ο Kill Emil, ενώ θα συμμετέχουν και οι guest Mcs του “Inside my dark side”, Οδυσσέας από Razastarr, Mc Yinka, Elephant Phinix, Ταφ Λάθος, JK1,  Alida Soul Mama, Ghetto Rock, και Κανένας. Θα ακολουθήσει DJ set από τους Dj Snoopy και Vales.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 7 E (με το CD)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Social Yoga στο Ρομάντσο


Το Ρομάντσο υποδέχεται την yoga instructor Σίσσυ Φραγκιαδάκη και προσθέτει στις δράσεις του χώρου, εβδομαδιαία μαθήματα yoga, ανοιχτά στο κοινό και με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation). Με σύγχρονη προσέγγιση στο ευ ζην και την άσκηση, αλλά και κοινωνική διάθεση, τα μαθήματα θα ξεκινούν με Hatha Flow ευθυγραμμίσεις, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος τους θα περιέχουν και Vinyasa yoga (δυναμική). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από αρχάριους έως και προχωρημένους. Το μόνο που χρειάζεται για τη συμμετοχή είναι άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Η Σίσσυ Φραγκιαδάκη έχει εκπαιδευτεί στη hatha, prenatal, postnatal, sup και aerial yoga. Ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες και τη Yoga τα τελευταία 7 χρόνια.

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα
Τηλ: 2167003325
19.00 μ.μ.-21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερης επιλογής (donation)

ΗΧΟΣ: Μέρες Επιταφίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Στο πλαίσιο αναζήτησης της προώθησης της πρωτογενούς δημιουργίας και δημιουργίας ρεπερτορίου, που αποτελούν προτάγματα του Ελληνικού Σχεδίου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνθέτει για τη συναυλία στη Στέγη ένα μεγάλο ορχηστρικό έργο με θεματικό χαρακτήρα, για αφηγητή, σολίστες, χορωδία και ορχήστρα.
Το ποιητικό έργο Μέρες Επιταφίου του Νίκου Γκάτσου είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Μητσιά από τον ποιητή και ήταν έως και σήμερα αμελοποίητο. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μελοποίησε το κείμενο και συνέθεσε ένα μουσικό έργο με τον ίδιο τίτλο χρησιμοποιώντας ως λιμπρέτο το πρωτότυπο γνήσιο κείμενο του Νίκου Γκάτσου.
Το ποιητικό έργο επικεντρώνεται στη διπλή φύση, τη θεϊκή αλλά και την ανθρώπινη, των Παθών. Ο κοινωνικός συμβολισμός της Μεγάλης Εβδομάδας και η υπόσχεση της Ανάστασης προβάλλουν μέσα από πρωτότυπα αλλά και Ευαγγελικά κείμενα σε σοφή αντίστιξη.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20:30 μ.μ.
Εισιτήριa: 15 – 18 – 28 €
Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΗΧΟΣ: Ένα Γερμανικό Ρέκβιεμ στο Μέγαρο Μουσικής


Johannes Brahms:Ένα γερμανικό ρέκβιεμ, για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, έργο 45.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6,5,Πολύτεκνοι,
65+: € 8,5 , Ζώνη Γ: € 11, Ζώνη Β: € 20, Ζώνη Α: € 28,
Διακεκριμένη Ζώνη: € 40

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

 

ΗΧΟΣ: Reflections:Σύντομο Τέλος & Dead Buildings Live στο DeathDisco


Μερικοί από τους ήρωες που μάθαμε καλά μέσα από τα Reflections το χειμώνα που μας πέρασε επιστρέφουν στη σκηνή του Death Disco και στα Reflections για να ξαναμοιραστούν μαζί μας ”όσα βίωσαν μόνοι με τους μόνους…” Το Σύντομο Τέλος(Mad Sad Sad+ Δημοσθένης Χατζηθεοδώρου) & μαζί τους ο Παύλος Ι. Παυλίδης μοιράζονται τη σκηνή του Death Disco με τον πυρήνα των Dead Buildings σε μια μοναδική ακουστική βραδιά.Έκθεση φωτογραφίας από τον Nikos Kats που μέσα από το φακό του μας ταξιδεύει σε όσα ζούμε καθημερινά και κατά καιρούς μας έχουν χτίσει και γκρεμίσει παράλληλα, στο γκρίζο του κέντρου και των προαστίων,σε ιστορίες που έχουν αρχή μέση και τέλος χωρίς λόγια.Στα decks πριν και μετά τη συναυλία ο Γιώργος Σαφελάς.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

MOYΣΙΚH: Baker djset στο Key Bar


O Dj Baker που παίζει μόνο με βινύλια την καλύτερη ηλεκτρονική μουσική στο κέντρο της πόλης. Προσαρμοσμένη στην ατμόσφαιρα της ημέρας.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Nikos Amf Djset στο Santa Botella


Eclectic, freestyle ακούσματα για ένα μοναδικό βράδυ.

Santa Botella, Πανόρμου 115, Αθήνα
Τηλ: 2106981032
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Paranoise Athens Showcase vol.2 στο Senza


Ο Paranoise σας προσκαλεί στο δεύτερο Showcase party που διοργανώνει στα 2 stages του Senza Bar στην Αθήνα. Μια βραδιά όπου θα αναλάβουν δράση 12 παραγωγοί του σταθμού, για να αποδώσουν το ευρύ φάσμα του μουσικού Paranoise χαρακτήρα. Μετά το αξέχαστο πρώτο Showcase τον περσινό Δεκέμβρη και το μικρό “ζέσταμα” του Mini Sessions 01, ο Paranoise διοργανώνει το δεύτερο κατά σειρά Showcase πάρτι και σας καλεί να το απολαύσετε. Ελάτε να ακούσουμε τις πιο φρέσκιες μουσικές με τον καλύτερο τρόπο, μαζί!

Senza, Λέκκα 23-25, Αθήνα
Τηλ: 2103251789
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη