ΗΧΟΣ: Κατερίνα Πολέμη Live στο Gazarte


Χαμόγελο, θάλασσα, βροχή, ηχοχρώματα και γλώσσες του κόσμου, πάθος, ειλικρίνεια απέναντι στην τέχνη, στον εαυτό της και στους θεατές της. Μια πρόταση, μία πρόσκληση, μια ευκαιρία για μια πολυπολιτισμική μουσική αγκαλιά μέσω της μουσικής με τον μοναδικό θεατρικό και εκφραστικό τρόπο της Κατερίνας Πολέμη στο Gazarte στις 14 Μαρτίου. Η Κατερίνα η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας και μεγάλωσε μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας είναι μια δύναμη της φύσης που πάνω στη σκηνή κάνει τη γη να κουνιέται μαζί με τις ψυχές των ανθρώπων με τους οποίους μοιράζεται τη βραδιά. Στις 14 Απριλίου θα ακούσετε μουσικές Τζαζ, Αφρο-βραζιλιάνικη, Ελληνική και ό,τι άλλο προκύψει γιατί όπως λέει και ο George Gershwin, “life is a lot like jazz, it’s best when you improvise” : “Η ζωή μοιάζει αρκετά με την Τζαζ. Είναι καλύτερη όταν την αυτοσχεδιάζεις”.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
21.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€ | Όρθιοι: 10€
Ταμείο: A ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€ | Όρθιοι: 12€

HXOΣ: Egg Hell + Sancho 003 + Pan Pan Live στο Six D.o.g.s

Την Μ. Δευτέρα μία σπάνια σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί στο gig space του Six D.o.g.s. Τρία δραστήρια και πολύ αξιόλογα μουσικά σχήματα της αθηναϊκής σκηνής, οι Egg Hell, Sancho 003 και Pan Pan, θα παρουσιάσουν πρόσφατο και παλαιότερο υλικό τους, δημιουργώντας ατμόσφαιρα «κατάνυξης». Οι Egg Hell κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Once Part of a Whole Ship”, φέτος από την Inner Ear. Το όλον κατά κοινή ομολογία αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για όσους ανακάλυψαν για πρώτη φορά τον μουσικό κόσμο που βρίσκεται πίσω από το παράξενο όνομα Egg Hell ενώ γοήτευσε ακόμη περισσότερο τους ήδη πιστούς του ακολούθους. Η ιδιαιτερότητα του Once Part Of A Whole Ship οφείλεται στη μουσική και θεματική του ποικιλία. Sancho 003 είναι το τρίο των Κώστα Παντέλη (ηλεκτρική κιθάρα), Φώτη Σιώτα (βιολί, βιόλα, πλήκτρα, φωνή) και Σωτήρη Ντούβα (τύμπανα). Δημιουργηθήκαν την άνοιξη του 2007. Το 2009 κυκλοφορήσαν με το ανεξάρτητο label QUETEMPO την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “We Buy Gold”. O Pan Pan φτιάχνει electronica μόνος στο σπίτι του, με παλιά keyboards, synths και samplers αλλά στη σκηνή βγαίνει μαζί με τον Γιώργο Λιγουριώτη (drums, noise), την Νεφέλη Λιούτα (βιολί) και τον Χάρη Νείλα (κιθάρα).

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 E

ΘΕΑΤΡΟ: Διαβολιάδα στο Bios


Η είδηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οι υπηρεσίες προχωρούν σε μείωση προσωπικού, πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στη μεταεπαναστατική Μόσχα του 1921. Θύμα της νέας αυτής πραγματικότητας γίνεται σύντομα και ο συνετός υπάλληλος Κοροτκόφ, ο οποίος προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αναζητά τον αρμόδιο διευθυντή, ευελπιστώντας να ανατρέψει τη δυσμενή του θέση.Η ομάδα Ubuntu, μετά τη Χαμένη τιμή της Katharina Blum, επιστρέφει στο Βios με τη Διαβολιάδα του πρωτοπόρου Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, μια επίκαιρη πολιτική αλληγορία. Η Διαβολιάδα προκάλεσε σάλο όταν πρωτοεκδόθηκε το 1925 και δύο μήνες αργότερα λογοκρίθηκε, αποσύρθηκε και δεν επανακυκλοφόρησε ποτέ. Ο Μπουλγκάκοφ επιλέγει στο έργο αυτό το σύμβολο του Διαβόλου και πλήθος αναγνωρίσιμων αρχετύπων του και με το φαουστικό θέμα της εξαγοράς -του χρόνου, των ιδεών ή των πεποιθήσεων- σε πρώτο πλάνο, δημιουργεί αυτή την καυστική σάτιρα μιας τραγελαφικής κοινωνίας στην οποία ελλοχεύει και σύντομα επικρατεί ολοκληρωτικά το απόλυτο χάος.

Bios Πειραιώς 84 Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήριο: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: J.S. Bach: Τα κατά Ιωάννην Πάθη στο Mέγαρο Μουσικής


Adagio– Μουσικές Για Τις Μέρες Του Πάσχα
Τα Κατά Ιωάννην Πάθη του J.S. Bach παρουσιάζονται στο πλαίσιο του κύκλου «Adagio – Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα» με τη σφραγίδα της αυθεντικής ερμηνείας του τσεμπαλίστα Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Η πολυβραβευμένη Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, λαμπροί σολίστ και μικρό χορωδιακό σύνολο αναβιώνουν την ατμόσφαιρα της εποχής που το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε (1724).
Τα Κατά Ιωάννην Πάθη (Passio secundum Joannem, ο πρωτότυπος τίτλος στα λατινικά) είναι ένα από τα δύο σωζόμενα «Πάθη» – από τα πέντε που πιθανολογείται ότι συνέθεσε ο Μεγάλος Κάντορας της Λειψίας.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6,5, Πολύτεκνοι, 65+: € 8,5  Ζώνη Γ: € 11, Ζώνη Β: € 20, Ζώνη Α: € 28, Διακεκριμένη Ζώνη: € 40

MOYΣΙΚΗ: Night Moves (Hosted By K.Bolas) στο Key Bar


Kατανυκτική ατμόσφαιρα θα επικρατήσει την Μ.Δευτέρα στο KEY, όπως πρέπει και αρμόζει σε μια τέτοια μέρα. Στον ρόλο του αριστερού ψάλτη ο Κ.Μπόλας, που θα παίζει gospel και spiritual μουσικές, άντε και κανένα Γαιτάνο, ενώ θα μοιράζεται στους πιστούς απλόχερα φαγητό απο τα χέρια του Ιωάννη Κατσανδρή.
Μετανοείτε.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ:2103230380
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη