Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα

Αυτοχαρακτηρίζονται ως exotic noise rock. Κάτι που θα μπορούσε να μεταφραστεί αλλιώς ως γκαζωμένος κιθαριστικός ήχος της σχολής του Seattle με μία αφρικάνικη εσάνς που οφείλεται στα κρουστά, συνδυασμό που μπορείτε να ακούσετε στις δύο κυκλοφορίες τους, Bakia Horani και την ομώνυμη δεύτερη κυκλοφορία τους, δηλαδή Kooba Tercu. Ο λόγος φυσικά για τους Kooba Tercu, τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε ζωντανά την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club και το φεστιβάλ Fraternity of Sound στο πλευρό των Maggot Heart, Circle, Nurse With Wound και Soft Moon. Έως τότε, ο Johhny Tercu αφήνει για λίγο το “crew” του για να προσπαθήσει να επαναφέρει μουσικές του αναμνήσεις αλλά και να γεννήσει μερικές φαντασιώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=q6vSFrJ1o_w

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν το Bleach των Nirvana το 1994. Τα λεφτά τα πήρα από τους γονείς σαν δωράκι. 

Ποιός είναι ο τελευταίος; Gnod – Just say no to the psycho right-wing capitalist fascist industrial death machine.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Τρεις δίσκοι της ντροπής που έχω είναι μια συλλογή της Lacta με μεγάλες ελληνικές επιτυχίες καλλιτεχνών των 90’s όπως Στέφανος Κορκολής, Μαντώ, Πωλίνα, Μπίγαλης και άλλα πολλά. East 17 το Steam και New Kids On The Block το Step By Step. Είναι πολλά που δεν έχω και θα ήθελα να έχω άλλα δεν ντρέπομαι γι’αυτό  κάποια στιγμή παίζει να τα αποκτήσω.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Είναι αρκετοί οι δίσκοι που δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω στην ώρα τους αλλά με το πλήρωμα του χρόνου όλοι βρήκαν τον δρόμο τους και επέστρεψαν στον κάτοχο τους. Πάνω από όλα σεβασμός στους φίλους.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Είναι πολλές. Θα διαλέξω μία και θα πω Rage against the machine στην Πετρούπολη.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Aphex Twin- “Windowlicker” για το sex, Queens of the stone age- “Feel good hit of the summer” για drugs και για rock n roll Minutemen- “History lessson part II”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Θα βάλω κάτι chill όπως Tinariwen το Emmaar.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Να φέρω τον Iggy πάνω στην σκηνή μαζί μας και να κάνει τα χορευτικά του για μας σε όλη την διάρκεια της συναυλίας.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Θα ήθελα και τους δύο μαζί σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο. Αν έπρεπε να διαλέξω έναν, μάλλον τον Ιggy γιατί είναι πιο αλήτης.

Φωτογραφία: Άσπα Κουλύρα

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Μετά από κάθε live που πρέπει να κουβαλάμε τον εξοπλισμό μας δεν περνάω καθόλου καλά αλλά και πάλι δεν μετανιώνω που παίζω μουσική ποτέ ίσα ίσα το αντίθετο,η «κανονική» ζωή είναι βαρετή.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Kendrick Lamar -“Bitch don’t kill my vibe”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Death Grips- “Fuck me out”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 1968 με Beatles στην Ινδία γιατί δεν έχω πάει στην Ινδία και οι Beatles νομίζω θα ήταν ιδανικό παρεάκι για έκει και θα τα πλήρωναν και όλα τα έξοδα αυτοί. 1979 στο Manchester με Joy Division γιατί κάτι καλό γινόταν τότε. 1990 στο Seattle με τον Cobain για να τον ψήσω να κάνουμε ένα techno jungle project που θα άλλαζε ζωές.

https://www.youtube.com/watch?v=B5R4UH7a6VY

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Θα έβαζα τους φίλους και συγγενείς να διαλέξουν γιατί εγώ θα είμαι νεκρός και όποιος και να παίξει δεν θα καταλάβω τίποτα.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον 2Pac.

Είναι τελικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Σίγουρα όχι…

Kooba Tercu θα εμφανιστούν στο Fraternity of Sound στο Fuzz Live Music Club την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Το «έγκλημα» ολοκληρώνουν οι Maggot Heart, Circle, Nurse With Wound και Soft Moon.
Περισσότεροι Kooba Tercu: Facebook / Bandcamp