Στα γρήγορα: Ενδέκατο studio album για τους απτόητους Αυστραλούς ψυχεδελάδες και τρίτος από τους πέντε (!) δίσκους που ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2017 (έχουν κυκλοφορήσει ήδη και τον τέταρτο δίσκο, Polygondwanaland), εδώ σε μία σύμπραξη με τους Mild High Club. 

Την ακούσαμε: Μετά από τον ψυχεδελικό καταιγισμό του Flying Microtonal Banana και το πιο prog Murder Of The Universe, η εφταμελής μπάντα από την Μελβούρνη αφιερώνει την τρίτη κυκλοφορία του 2017 στην γειτονιά της από την οποία πήρε και ο δίσκος το όνομά του. Ο ήχος τους μπλέκεται με αυτόν των Mild High Club με ένα ψυχεδελοτζάζ αποτέλεσμα που στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου δίνει την αίσθηση ενός πολύ ζεστού ηχητικά τζαμαρίσματος. Στην διαδρομή της ακρόασης θα ακούσει κανείς από soft rock (“Countdown”) που φέρνει πολύ στο μυαλό τον συντοπίτη τους Connan Mockasin, ένα ανατολίτικο funk (“D-Day”), με το ανατολίτικο στοιχείο να επιμένει και στο jazz rock track “The Book”, ενώ το ομώνυμο τριμερές κομμάτι λειτουργεί σαν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο θέμα που κρατάει το νήμα του δίσκου. Οι King Gizzard & The Lizard Wizard στην πιο φινετσάτη τους στιγμή.

Τρέξε μακριά: Ποιός είναι ο Pharaoh Sanders;

Τ’ είπες τώρα; «Τα κομμάτια στο Brunswick East έχουν μία συμπαγής ποιότητα μετάλλαξης που στο μεγαλύτερο μέρος, εμποδίζει το να γίνουν κλισέ αναβιωτές.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 79/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=0W2IKzL6TZI