Τα Σαββατόβραδα, σε υπόγεια και πάρκινγκ ολόκληρης της χώρας νέοι άνδρες βγάζουν πουκάμισα και παπούτσια και αρχίζουν να παλεύουν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως. Επιστρέφουν στη δουλειά τους με μαυρισμένο πρόσωπο, σπασμένα δόντια και την αίσθηση ότι μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με οτιδήποτε, ακόμα και με την… αϋπνία τους.
Όλοι είναι μέλη του Fight Club ή της Λέσχης της Μάχης, «οργάνωσης» που επινόησε ο Τάιλερ Ντέρντεν, μηχανικός προβολής και σερβιτόρος, μια ανυπότακτη, σκοτεινή φυσιογνωμία. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή των σχεδίων του για εκδίκηση σε ένα κόσμο όπου οι ομάδες ψυχολογικής στήριξης καρκινοπαθών και άλλων αναξιοπαθούντων αποτελούν το μοναδικό καταφύγιο για λίγη ανθρώπινη ζεστασιά.

Ο Τσακ Πόλανικ έκανε το ντεμπούτο του και καθιερώθηκε με το ανά χείρας μυθιστόρημα, όπου κριτικάρει με μαύρο χιούμορ την κοινωνία στα τέλη του εικοστού αιώνα. Το Fight Club μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Έντουαρντ Νόρτον και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.
Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Τσακ Πόλανικ (Chuck Palahniuk), αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος, ουκρανικής καταγωγής, γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1962, στην πόλη Πάσκο της Ουάσιγκτον. Σατιρικός, ανατρεπτικός, με αυτοκαταστροφικούς, ακραίους ήρωες στα έργα του, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μηδενιστής, κάτι που ο ίδιος δεν δέχεται, αντιλέγοντας ότι τον αποκαλούν έτσι όσοι είναι αντίθετοι στις αντιλήψεις που κυριαρχούν στα βιβλία του. Ο ίδιος προσδιορίζει τα έργα του ως λογοτεχνία της παραβατικότητας (transgressive fiction). To βιβλίο που τον καθιέρωσε είναι το πολυβραβευμένο καλτ μυθιστόρημα Fight Club(1996), που μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο. Το 2015 κυκλοφόρησε το σίκουελ του Fight Club σε εικονογραφημένη μορφή.

Τα δεκατρία μυθιστορήματά του (Fight Club (Λέσχη της Μάχης, Αίολος 2017), Survivor (1999), Invisible Monsters (1999), Choke (2001), Lullaby (2002), Diary (2003), Haunted (2005), Rant (2007), Snuff ( Πνιγμος, Αίολος 2017), Pygmy (2009), TellAll (2010), Damned (2011) και Doomed (2013)) έχουν πουλήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει γράψει επίσης το Fugitives and Refugees (2003), στη λογοτεχνική ταξιδιωτική σειρά Crown Journey, καθώς και συλλογές διηγημάτων, δοκίμια και άρθρα. Ζει στη Βορειοδυτική Ακτή των ΗΠΑ.

H Popaganda σας κάνει δώρο 2 αντίτυπα της κυκλοφορίας των Εκδόσεων Αίολος, “Fight Club – Η Λέσχη της Μάχης”, του Τσακ Πόλανικ σε μετάφραση Αλέξη Καλοφωλιά. Για να κερδίσετε, κάνετε Like, Comment και Share στο post του διαγωνισμού στο Facebook Page της Popaganda και μπαίνετε στην κλήρωση μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Οι 2 νικητές θα ανακοινωθούν επίσης στο ίδιο post. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται από τις Εκδόσεις Αίολος (Χαριλάου Τρικούπη 25). 

AdTech Ad