Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και δεν θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο δίκιο. Πιστό σε αυτήν τη ρήση, το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, προσφέρει σε φοιτητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα εντατικό αθλητικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα θα λαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. 

Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται από όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και μέσα από τις πανεπιστημιακές ομάδες τους έχουν αναδειχθεί μερικοί από τους μεγαλύτερους αθλητές παγκοσμίως. Η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη, χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, σπουδάζει με αθλητική υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Οι υποτροφίες που θα δοθούν θα καλύπτουν το 20% των διδάκτρων και θα μοιραστούν σε χαρισματικούς αθλητές και αθλήτριες που ασχολούνται με τα εξής σπορ: βόλεϊ γυναικών, μπάσκετ ανδρών-γυναικών και ποδόσφαιρο ανδρών. Εκτός από το 20% των αθλητικών υποτροφιών που θα λάβουν, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και οποιαδήποτε άλλη υποτροφία έχουν κερδίσει, χωρίς η μια να ακυρώνει την άλλη. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν δύο ή περισσότερες υποτροφίες, αυτές θα συμψηφίζονται.

Το πρόγραμμα θα είναι υπό την επίβλεψη υψηλά καταρτισμένων προπονητών, με μακρόχρονη πείρα στην ανάδειξη νέων ταλέντων, ενώ όλες οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στους υπερσύγχρονους αθλητικούς χώρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οι οποίοι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ, πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών, γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, στίβο 6 διαδρομών με ταρτάν,  επτά γήπεδα τένις, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και ένα Fitness Center με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι αθλητικές υποτροφίες θα χορηγούνται με διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους, και οι φοιτητές που τις επιθυμούν θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ενώ οι αθλητικές τους ικανότητες θα κριθούν από ειδική επιτροπή του Κολλεγίου. Όσοι φοιτητές καταφέρουν να κάνουν δική τους μια τέτοια υποτροφία θα πρέπει να παρακολουθούν όλες τις προπονήσεις, τα τουρνουά και τις εκδηλώσεις της ομάδας τους και να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε αγώνες ως μέλη των ομάδων του Deree.

Οι υποτροφίες δεν εξαντλούνται στη μία χρονιά. Οι υπότροφοι μπορούν να τις ανανεώσουν αρκεί να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: να έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 2.00 στη βαθμολογία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου (για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές), ή να διατηρήσουν τη βαθμολογία αυτή για όσο διάστημα λαμβάνουν την υποτροφία (για όσους ήδη φοιτούν). Τέλος, οι φοιτητές-αθλητές θα πρέπει να έχουν εγγραφεί για ένα τουλάχιστον μάθημα σε συνεχόμενα εξάμηνα για όσο καιρό ωφελούνται της υποτροφίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Office of Athletics στο τηλέφωνο+30 210 600 9800 εσωτ. 1319 ή 1323

Δείτε περισσότερα εδώ.