ΕΞΟΔΟΣΤο Il Consigliere είναι ένα μπαρ που δεν θέλει να χαρακτηρίζεται “vintage”

Το Il Consigliere είναι ένα μπαρ που δεν θέλει να χαρακτηρίζεται “vintage”

Μια μπάρα της Πλατείας Καρύτση με χαμηλό φωτισμό φιλοξενεί εκείνους που απολαμβάνουν ιταλικές καντσονέτες, δοκιμάζουν εκλεκτά κρασιά και παραμένουν κομψοί διαθέτοντας τρόπους.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
IMG_4440

Ένας consigliere φαίνεται χρήσιμος εντός μιας cosa nostra συμβουλεύοντας τον αρχηγό της πριν από κάθε του κίνηση. Κι ένα μαγαζί με αυτό το όνομα, πλησίον της Πλατείας Καρύτση, έχει αποδειχθεί την τελευταία τριετία χρήσιμο σε όσους θέλουν να απολαύσουν ένα πότο σε μια μπάρα με χαμηλό φωτισμό, σε έναν χώρο διαφορετικό από όποιον άλλον τον περιτριγυρίζει,  που θέλει να θυμίζει κάτι ανάμεσα σε παραδοσιακή trattoria και κοσμικό παρισινό καφέ.

IMG_4508

Αν λοιπόν πιστεύετε πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν το «κάτι διαφορετικό» στα μικρά μπαρ μιας πόλης, τότε αρκεί να ανταλλάξετε μερικές κουβέντες με τον Βασίλη Κεχαγιόγλου. Δικηγόρος στο επάγγελμα, βάφτισε το μαγαζί του έτσι καθώς δεχόταν διαρκώς πειράγματα για το γεγονός πως, παρά τις σπουδές του, εκείνος ήθελε να ασχοληθεί με τη νύχτα της πόλης. Αντιμετωπίζοντας τα μπαρ με ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον -όπως και τη νομική- επέλεξε την περιοχή, αφού πιστεύει πως λόγω του χαρακτήρα της θέτει περιορισμoύς ώστε να αποφύγει κανείς τη μόδα που επιτάσσει industrial παρεμβάσεις στην διακόσμηση τέτοιων χώρων.  

IMG_4542

Χάρις στις χειροποίητες πινελιές που κοσμούν το ψηφιδωτό μάρμαρο του δαπέδου, τις επιχρυσωμένες κορνίζες με τους καθρέφτες, τις σκορπισμένες σε διάφορα σημεία φιγούρες ταύρων, τις παρισινές καρέκλες και το αυθεντικό κερκυραϊκό σαλόνι του 19ου αιώνα το μαγαζί  στον αριθμό 15 της Άνθιμου Γαζή  σε παρακινεί να το εξερευνήσεις. Βέβαια, ο ιδιοκτήτης του πιστεύει πως ο χαρακτηρισμός “vintage” αποδυναμώνει την φιλοσοφία του χώρου, αφού ο ίδιος ελπίζει πως κάπως έτσι θα μοιάζουν τα μαγαζιά στο μέλλον, εκείνα που θα μπορούν να επισκέπτονται νέοι άνθρωποι θέλοντας να γνωρίσουν «το παρελθόν του μεσογειακού πολιτισμού» χωρίς να πιστεύουν πως θα συναντήσουν μόνο μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες σε μια παρωχημένη ατμόσφαιρα.

IMG_4519

Στο μπαρ που θα ακούσετε συζητήσεις για το πρωτοποριακό ρωσικό θέατρο, για την ραγδαία αύξηση του ΦΠΑ αλλά και για την προσέγγιση του Cummings στην ποίηση, μην προβληματιστείτε αν χαζεύοντας την σελίδα του στο facebook διαβάσετε στις πληροφορίες πως οφείλεται να είσαστε κομψός κατά την επίσκεψή σας. Ο Βασίλης Κεχαγιόγλου δηλώνει καλοζωιστής και αισθητιστής ξεκαθαρίζοντας πως «ακόμα και κάποιος με punk εμφάνιση μπορεί να είναι κομψός αν διαθέτει τρόπους».

IMG_4466

Με την πάροδο των χρόνων το Il Consgiliere απομακρύνθηκε από την πρόταση του cocktail, δίνει έμφαση στα straight ποτά (από 7 ευρώ) και εμπλουτίζοντας τον κατάλογό του με ελληνικά και ιταλικά κρασιά (από 4 ευρώ). Οι πρωινές του μουσικές περιλαμβάνουν μπαρόκ συνθέσεις ενώ το βράδυ κινούνται από ιταλικές καντσονέτες μέχρι τη γαλλική gupsy jazz. Αν και -τυπικά- έχει τεθεί ένα όριο στις 3 π.μ., το τι ώρα θα χρειαστεί να το εγκαταλείψετε είναι άγνωστο τις καθημερινές αφού το συγκεκριμένο μπαρ «είναι ρευστό, δεν έχει ομοιομορφία, δεν είναι αμετάκλητο. Πρόκειται για ένα κέλυφος ελευθερίας και έμπνευσης, μακριά από την στασιμότητα».

IMG_4530

Μονάχα τις Κυριακές, είναι βέβαιο πως αν βρεθείτε στην περιοχή μετά τη μία τα μεσάνυχτα θα βρείτε την πόρτα του κλειστή. Την συγκεκριμένη μέρα ο χώρος του επενδύει στο φυσικό φως που μπαίνει από τις τζαμαρίες του και στις απογευματινές εξόδους σερβίροντας ζεστή σοκολάτα με μια δόση εσπρέσο, αφρόγαλα, τρίμμα φλούδας πορτοκαλιού και πιάτα όπως μικρές αγκινάρες με χυμό λεμονιού ή μια piadina με βάση pesto και γέμιση καπνιστού τυριού. Φεύγοντας, ζητήστε να σας προσφέρουν το ευρετήριο του μαγαζιού. Αφού διαβάσετε τους κανόνες στην πρώτη σελίδα, μπορείτε να  σημειώσετε στο αντίστοιχο γράμμα αυτό που σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο Il Consigliere, αποφεύγοντας τα αφηρημένα ουσιαστικά και τα επίθετα. 

Il Consigliere, Άνθιμου Γαζή 15, Πλατεία Καρύτση. Τηλ: 2130312614

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.