Ο εξαιρετικός Τόμας Άλφρεντσον (Let The Right One In-Άσε το Κακό να Μπει, Tinker, Tailor, Soldier Spy-Και ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι) σκηνοθετεί δεξιοτεχνικά τον Μάικλ Φασμπέντερ στην κινηματογραφική μεταφορά του παγκοσμίου bestseller του Jo Nesbo Ο Χιονάνθρωπος κι ένα αστυνομικό θρίλερ αριστοτεχνικής πλοκής, έρχεται στη μεγάλη οθόνη την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου από την UIP για να μας καθηλώσει.

Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στο λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας serial killer παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.

Ο Χιονάνθρωπος» είναι το 7ο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων του Τζο Νέσμπο με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε και ενθουσίασε το κοινό ήδη από την αρχή της κυκλοφορίας του, το 2007. Το βιβλίο έφτασε στην κορυφή της λίστας των New York Times. Ο Νέσμπο, έκτοτε, θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, παγκοσμίως. «Σε κάποιες χώρες, αυτό το μυθιστόρημα σήμανε για μένα την επιτυχία. Με το τρίτο μυθιστόρημά μου, τον «Κοκκινολαίμη» είχα αποκτήσει κοινό, αλλά «Ο Χιονάνθρωπος» ήταν το μυθιστόρημα – τομή για μένα… «Ο Χιονάνθρωπος» έχει ένα διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με τα προηγούμενα βιβλία… έχει το στοιχείο του τρόμου. Ο τίτλος και μόνο αναφέρεται σε μια πολύ οικεία εικόνα, ένα αθώο και πολύ οικείο πράγμα που μετατρέπεται σε κάτι ανοίκειο…. Επέλεξαν ένα σκηνοθέτη που είναι ειδήμων στις αφηγήσεις και ο οποίος δεν έρχεται να δώσει τη δική του εκδοχή για το βιβλίο, αλλά χρησιμοποιεί το βιβλίο για να εμπλουτίσει τη δική του ιστορία. Κι εγώ, ως αφηγητής ιστοριών, θα έκανα την ίδια επιλογή. Η κατανόηση και η αντίληψη του Τόμας και η δική μου πίστη στις ικανότητές του με έκαναν να πω «Πάρε αυτές τις σελίδες και χρησιμοποίησέ τες για την ιστορία που θέλεις να πεις.» » σχολιάζει ο Νέσμπο, ο συγγραφέας που έχει πουλήσει πάνω από 34 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ TOY JO NESBO ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η Popaganda σας κάνει δώρο 3 αντίτυπα του βιβλίου «Ο Χιονάνθρωπος» του Τζο Νέσμπο , με αφορμή την ταινία «Ο Χιονάνθρωπος» που θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου από την UIP. Για να κερδίσετε, κάνετε Like, Comment και Share στο post του διαγωνισμού στο Facebook Page της Popaganda και μπαίνετε στην κλήρωση μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Οι 3 νικητές θα ανακοινωθούν επίσης στο ίδιο post και θα παραλάβουν τα δώρα τους απο τις Εκδόσεις Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, καθημερινά 09:00-21:00 με την ένδειξη της ταυτότητάς τους).