Το Μάιο του 2017 συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που εξέπεμψε για πρώτη φορά η εκπομπή των Black Athena από τα FM και το διαδίκτυο του ξενόγλωσσου προγράμματος του Αθήνα 9,84. Μια δεκαετία με χιλιάδες κομμάτια (κυριολεκτικά!) απο Hip Hop, Spiritual Jazz, Rare Groove, μέχρι Electronica, Detroit House και Grime! Με καλεσμένους πολλά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής σκηνής άλλα και μερικούς από τους σημαντικότερους και ποιοτικότερους DJs και μουσικούς που έχουν πατήσει το πόδι τους στην αρχαία πόλη: Jeru The Damaja, Dam Funk, Mark Pritchard, Jovonn, AUX88, DJ Dez Andres, Loefah, Steve Spacek και Floating Points είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν περάσει από το κυλινδρικό κτήριο στην Τεχνόπολη ανά τα χρόνια.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου οι Black Athena 10 χρόνια στο ραδιόφωνο και υποδέχονται έναν από τους αγαπημένους  DJs και tastemakers τον Βρετανό Alexander Nut για ένα εκλεκτικό DJ σετ που συνδυάζει αρμονικά House, Soul, Hip Hop, Jazz, Afrobeat, Dub, Techno και Funk με  κοινό παρονομαστή το ‘Love Is The Message’! Μαζί του στα vibes οι Black Athena.

Ο Alexander Nut είναι γνωστός για τις ραδιοφωνικές του εκπομπές σε δυο από τους πιο ποιοτικούς άλλα και “προχωρημένους” ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λονδίνου τον Rinse FM και το NTS Radio, άλλα και ως ο άνθρωπος που μαζί με τον Floating Points ίδρυσε την cult δισκογραφική Eglo Records το 2008. H Eglo Records έχει πλέον στο ενεργητικό της πάνω από 50 κυκλοφορίες, ενώ το roster της αποτελείται από εκπληκτικά ταλέντα άλλα και μύθους της underground σκηνής και όχι μόνο: Henry Wu, Fatima, K15, Funkineven, Steve Spacek, Dego & Kaidi, Shafiq Husayn, Anderson Paak είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει από την ετικέτα της.

Οι Black Athena είναι οι σημαιοφόροι του μαύρου διαγαλαξιακού ήχου μέσα στο χρόνο. Έχοντας σαν αφετηρία το «The F0nk» πηδούν από πλανήτη σε πλανήτη κηρύττοντας το ευαγγέλιο της μουσικής τους, με τη βοήθεια ενός ασημένιου τουρμποκίνητου SL1200MK2. Φανταστείτε τον J Dilla, τον Moodymann και τον Matt ‘Jam’ Lamont εγκλωβισμένους σε ένα ασανσέρ μιας πολυκατοικίας στη Φωκίωνος Νέγρη. Αυτός είναι ο ήχος των Black Athena το 2020. Οι Black Athena είναι πλάσματα της νύχτας και ζουν στο διαδίκτυο και στα FM, κάθε Σάββατο και Κυριακή στον Αθήνα 9,84, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι όπου διοργανώνουν τα ‘Cloud City’ concept parties τους και σε μερικά από τα καλύτερα bars και clubs της αρχαίας πόλης. 

Alexander Nut – Black Athena at Mosaiko
Παρασκευή, 26 Μαΐου στις 10 μ.μ
Mosaiko, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα.