Holy Monitor (1)

H αγάπη για τις ψυχεδελικές κιθάρες γέννησε την κολλεκτίβα των Holy Monitor, οι οποίοι συστήθηκαν δισκογραφικά στο κοινό πριν δύο χρόνια με την κυκλοφορία δύο eps, (Golden Light και το Aeolus) τα οποία δεν άργησαν να προκαλέσουν διαδικτυακή αίσθηση και να πάρουν θετικές κριτικές, δίνοντας το δικό τους στίγμα στην ντόπια νεο-ψυχεδέλεια. Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν και την πρώτη ομώνυμη ολοκληρωμένη δουλειά τους, θέλοντας να οδηγήσουν τον ακροατή σε μια ηχητική δίνη μετρονομικών ταλαντεύσεων μέσα από το περιβάλλον τους νεο-διαστημικής ατμόσφαιρας, όπως λένε και οι ίδιοι. Τώρα, ετοιμάζονται να εμφανιστούν στο πατρινό Westside Festival και ο Βαγγέλης Μήτσης (πλήκτρα) μιλάει στην Popaganda.

https://www.youtube.com/watch?v=OnolUnrxCNs

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; David Bowie – Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Λεφτά από χαρτζιλίκι.

Ποιός είναι ο τελευταίος; King  Gizzard and the Lizard Wizard – Flying Microtonal Banana.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Κανένας δίσκος δεν είναι ντροπή, είτε τον έχεις είτε δεν τον έχεις.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Εμμμ…Οι δίσκοι πάντα επιστρέφονται (;)

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Ty Segall – An Club, King Khan and the Shrines – Κύτταρο.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Serge Gainsbourg – “Ballade de melody nelson”.
Drugs: J.J. Cale – “Cocaine”.
Rock ’n’ Roll: Led Zeppelin – “Rock ’n’ Roll”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Brian Eno – Music for Airports.

https://www.youtube.com/watch?v=PCzn_XpRuvM


Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; «Αποκλείεται».

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Πολύ δύσκολη ερώτηση, αλλά, μάλλον David Bowie. Πιο πολύπλευρος μουσικά, αν και η ωμότητα του Iggy είναι αναντικατάστατη.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Υπάρχει «κανονική ζωή» χωρίς μουσική;

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; 13th Floor Elevators – “You’re Gonna Miss Me”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Πιθανότατα το «Πάρτυ στον 13ο όροφο» από Τρύπες. 

HOLY MONITOR ALBUM COVER

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Στην Ινδία με τους Beatles για να βρούμε ευκαιρία να αράξουμε και μαζί με τον Donovan.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Joy Division.

Με ποιόν από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Ο Bowie είχε τρομερό χιούμορ οπότε λογικά θα τα βρίσκαμε.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Τελικά, όχι. 

Οι Holy Monitor θα εμφανιστούν το Σάββατο 29 Απριλίου στο Συνδετήρα, στην Πάτρα, στα πλαίσια του Westside Festival.
Περισσότερες πληροφορίες για τους Holy Monitor: Facebook / Bandcamp / Soundcloud / Spotify