OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: True Romance / Νίκος Ράκκας στο Ρομάντσο 

Η νέα ενότητα φωτογραφιών του Νίκου Ράκκα με τίτλο “True Romance” παρουσιάζεται στο Ρομάντσο από χτες και μέχρι την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Το παιχνιδιάρικο Playmobil project οπυ δουλεύει εδώ και 9 χρόνια μετατρέπει τις φιγούρες Playmobil, πάντα στο κανονικό τους μέγεθος, σε κοινούς ανθρώπους δημιουργώντας μικρό-σενάρια σε δύο παράλληλους κόσμους.

Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5, 2167003325  -11.00 – 23.00 καθημερινά- Είσοδος: ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Quantized Music στο Six d.o.g.s.

Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο Δανός Tim Andresen. Ιδιοκτήτης της What Happens records, DJ και γνωστός για τις παραγωγές του σε αναρίθμητα labels όπως τα Toolroom, Southern Fried, Savoir Faire Musique, Soulman Music, UM Records, Southpark, Natural Rhythm, Seamless, Starlight Unlimited, Elevation Recordings και DeepWit. Ο Tim Andresen είναι ένας από τους πιο πολυάσχολους και ενεργούς DJs της Κοπεγχάγης με εμφανίσεις στο πιο hot venues της παγκόσμιας σκηνής όπως τα Space Ibiza, Pacha Ibiza, Privelege, Ministry Of Sound και Fabric.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι Tήλ: 2103210510

ΠΑΡΤΙ: Bad Kidz: Trooper & Mpompos στο Ρομάντσο

Οι Bad Kidz αποτελούνται από το δίδυμο των Trooper και Mpompos. Οι δύο δισκοθέτες συναντήθηκαν πριν από δύο περίπου χρόνια και από την πρώτη στιγμή οι μουσικές τους δέσανε. Ο Trooper λάτρης της μαύρης μουσικής, των blues, της soul, των r&b και της hip hop και ο Mpompos λάτρης των τρελών πνευστών, του swing, της ska, του surf και του punk rock, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις. Περάσανε πολλές ώρες πίσω από αρκετές κονσόλες πριν βρουν το όνομα της συνεργασίας τους, που θα τους χαρακτήριζε και που θα τους ακουγόταν τόσο οικείο. Το βρήκαν μια μέρα λοιπόν βάζοντας ένα αγαπημένο κομμάτι να παίξει: BAD KIDS!

Αναξαγόρα 3-5, Κέντρο, 2167003325

ΠΑΡΤΙ: Revolt! presents Kashawar στο Astron

O Γερμανός ανερχόμενος παραγωγός Kashawar (Mosaic, Autoreply, Project London) έρχεται για ένα techno-house set στον απόηχο των πρόσφατων κυκλοφοριών του, οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση. Μαζί του στα decks η Κ.atou.

Τάκη 3, Ψυρρή, 6983885327

LIVE: JOALZ & Melentini & Pan Pan στο Death Disco

Oι Joalz του Leon Segka σταματάνε για λίγο την ηχογράφηση του νέου τους album “Persephone’s Lust” για να παρουσιάσουν άλλο ένα άκρως ενδιαφέρον live. Nέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις καθώς και τραγούδια από τα album “Monkshood“ & “Hello darkness my friend“. Μαζί τους η Melentini Μελεντίνη/ The Running Blue Orchestra & Πάν Πάν.

Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή

81wjgXObjXL

ΠΑΡΤΙ: Depeche Mode Party στο Death Disco 

Το Depeche Mode-Greece (FB) Fan Club διοργανώνει το πρώτο του επίσημο party σε συνεργασία με το Death Disco Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις video projections από τις πλέον αγαπημένες συναυλίες των Depeche Mode, όπως το 101 The Movie, το Devotional Tour και όχι μόνο! Θα προβληθούν βίντεο από σπάνια live και εμφανίσεις της μπάντας, για πρώτη φορά σε όλα σε ένα πάρτι-αφιέρωμα! Highlight της βραδιάς: Προβολή ολόκληρης της συναυλίας στην Αθήνα, που διεξήχθη στις 10/05/2013 στο Terra Vibe Park! Το πάρτι ξεκινάει αμέσως μετά τη συναυλία των Joalz (περίπου στις 00:00) και η είσοδος είναι στα 5€ (με μπύρα/κρασί).

Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή

ΧΟΡΟΣ: Rosas / Anne Teresa De Keersmaeker στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η πρωτοπόρος της βελγικής σκηνής Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ συναντά τον Μπορίς Σαρμάτζ, αστέρα της νεότερης γενιάς, που από την έδρα του στη Ρεν επεξεργάζεται τη σχέση κίνησης, λογοτεχνίας και χορογραφίας. Για δυο ακόμα παραστάσεις διερευνούν μαζί τη ζωντανή αρχιτεκτονική της Partita Νο. 2 του Μπαχ, που ερμηνεύει επί σκηνής η εκπληκτική βιολονίστρια Αμαντίν Μπεγιέρ, και μας προσκαλούν να μοιραστούμε την αναζήτηση του χορού που ενυπάρχει στηνιδιοφυή μουσική του Μπαχ και το πάθος τους για την κίνηση.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών- Λεωφ. Συγγρού 107-109, 2109005800- 20:30- Είσοδος: 15,18,28, Μειωμένο 10,12,14, Άνεργοι 5

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Cheapart 19 σε τρεις χώρους της πόλης

Τα δεκαεννέα της χρόνια γιορτάζει η Cheapart, το διεθνές δίκτυο της οποίας φέτος επεκτάθηκε στη Βιέννη, τη Λεμεσό το Άμστερνταμ. Οι συνεργασίες καλλιτεχνών, οργανισμών και επιμελητών που δίνει το δικό της στίγμα στη σύγχρονη ελληνική τέχνη θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου σε τρεις χώρους, στην Cheapart Εξάρχεια, CAMP! Contemporary Art Meeting Point και στην Cheapart.HALANDRI.

CHEAPART- Θεμιστοκλέους & Α.Μεταξά 25, 2103817517
CAMP! CONTEMPORARY ART MEETING POINT, Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, 210 3247679 CHEAPART.HALANDRI, Στρατάρχου Παπάγου 13, 2106833620

ΠΟΛΗ: Reactivate Athens-101 Ideas 

Ένα κάλεσμα για να (επανα)ενεργοποιήσουμε τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Σε μια σειρά εκδηλώσεων, υπό την χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, από την Παρασκευή 13/12 μέχρι και τη Δευτέρα 16/12/2013 πολίτες, επισκέπτες και κοινωνικοί φορείς ψάχνουν τις 101 προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος που θα ζωντανέψουν την πόλη και θα μετατρέψουν τα κενά κτήρια των γειτονιών σε κοινωνικές κατοικίες και κέντρα δημιουργικής έκφρασης, στέγασης και αλληλυγγύης.

Reactivate Athens- Αθηνάς 67 & Λυκούργου- Από τις 19:00- Είσοδος: ελεύθερη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Εγκαίνια για τις “Πόλεις τη Νύχτα” στο Ε.Δ.Ω.

H φωτογραφική έκθεση “Πόλεις τη Νύχτα” του Δημήτρη Καραϊσκου απεικονίζει την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Σαλονίκη, τη Λεμεσό, την Κωνσταντινούπολη, τη Νάπολη, το Πόρτο, το Παρίσι και το Λονδίνο τη νύχτα. Από τις ακτές και τις ταράτσες της Αθήνας, τις αστραπές στον ουρανό της Λεμεσού, τις παλιές εμπορικές επιγραφές της Θεσσαλονίκης και τα ρημαγμένα στενά του Ταρλάμπασι στην Κωνσταντινούπολη ως τα σκοτεινά σοκάκια της παλιάς πόλης του Πόρτο και τα φτωχικά της Νάπολης, τα mews και τα κανάλια του Λονδίνου και τα νερά του Σηκουάνα, η φωτογραφική αυτή καταγραφή εξυμνεί τη γοητεία της αστικής νύχτας.

E.Δ.Ω. (Εργαστήρι Δημιουργικής Ώσμωσης)- Δανιήλ Προφήτου 18, 2106124994- Εγκαίνια:
19:30 – 23:00- Ώρες: Σάββατο 14/12/13: 17:00 – 21:00, Κυριακή 15/12/13: 13:00 – 19:00