Η ιδιαίτερη γεύση του Negroni, ενός εκ των εμβληματικότερων κοκτέιλ, θα κυριεύσει όλη την χώρα την εβδομάδα 5 με 11 Ιουνίου. Και είναι κάτι που μας αρέσει πολύ αφού θα μπει επιτέλους λίγο ποιότητα στην πόλη μέσα από ένα απλό αλλά υπέροχο συνδυασμό ποτών. 

Το Negroni Week έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρωτεύουσα και τα μπαρ της πόλης δεν θα προλαβαίνουν να το φτιάχνουν. Απολαμβάνοντας ένα Negroni  σε ένα από τα συμβαλλόμενα μπαρ, όχι μόνο θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε την ιδιαίτερη γεύση του αλλά και να ενισχύσετε έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Όλα τα μπαρ που συμμετέχουν στην ενέργεια θα δίνουν μέρος των εσόδων τους από τα Negroni σε φιλανθρωπία της επιλογής τους. Τί καλύτερο λοιπόν; Απόλαυση και καλός σκοπός μαζί.

Αυτή η ξεχωριστή δράση ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2013 και δεν άργησε να απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Πλέον το Negroni Week λαμβάνει χώρα σε πάνω από 60 χώρες.

Campari, Gin και Vermouth.  Τρία μόνο συστατικά έφτιαξαν ένα από τα διασημότερα κοκτέιλ στον κόσμο που αγαπιέται από το 1919 περίπου. Να ναι καλά το Ιταλός Κόμης Camillo Negroni που ήθελε κάτι πιο δυνατό στο κλασσικό Americano του. Έτσι, η σόδα αντικαταστάθηκε από τζιν και εμείς απολαμβάνουμε Negroni…

Πηγαίνετε λοιπόν, σε ένα από τα μπαρ που συμμετέχουν στη Negroni Week και ζητήστε το κοκτέιλ σας με Campari γιατί, There is no Negroni without Campari.

Οι Ιταλοί της Νοβάρα μας χάρισαν την ιδιαίτερη γεύση του το 1860 και έκτοτε παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Με έντονο κόκκινο χρώμα, το άρωμά του και την χαρακτηριστική του γεύση, το Campari είναι ένα σύμβολο του στυλ προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία απόλαυσης.

Συνολικά 416 θα είναι τα μπαρ που θα συμμετάσχουν στο Negroni Week φέτος σε όλη την Ελλάδα, με το καθένα να διαλέγει τον φιλανθρωπικό σκοπό της αρεσκείας του. Μόνο στην Αθήνα συμμετέχουν σχεδόν 200 bars, μερικά από αυτά είναι: Το Che στον Πειραιά, το Mr Peacock και το Theory bar n more στο Χαλάνδρι, το Nice n Cosy στο Κολωνάκι, το The Clumsies στο κέντρο της Αθήνας, το Bookabar στο Μαρούσι και πολλά άλλα από τα αγαπημένα μας στέκια. 

Οι βροχές σταμάτησαν. Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε; Βγείτε στην πόλη και αναζητήστε τα μπαρ με το σήμα του Negroni Week, γιατί απόλαυση και φιλανθρωπία μπορούν να πάνε μαζί. 

Απολαύστε υπεύθυνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τα σημεία που συμμετέχουν στο Negroni Week 2017, στο facebook.com/camparigreece. Μπορείς να ανακαλύψεις περισσότερα για την ιστορία του Negroni και άλλων Campari cocktails στο δεύτερο κεφάλαιο του www.campariredbookofstyle.gr, Cocktail Culture.