Τα ‘χεις δει όλα, αγαπητέ αναγνώστη. Κάποιες λένε ολόκληρα αυγά, κάποιες άλλες μόνο κρόκους, άλλες μόνο ασπράδια και κάτι άλλες -που μας κάνουν να ξεφυσάμε με βαρεμάρα- ζητούν ένα παραπάνω βήμα: τους “κρόκους και τα ασπράδια ξεχωριστά”. Γιατί όμως το κάνουν αυτό; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Εάν η απάντησή σου είναι “ναι”, τότε συνέχισε να διαβάζεις, γιατί σήμερα -ευελπιστώ- να σου λυθούν κάποιες απορίες.

Ποιός είναι ο ρόλος των αυγών στις συνταγές;
Τα αυγά -συνήθως- παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε συνταγές ζαχαροπλαστικής αλλά και μαγειρικής: σταθεροποιούν τα μείγματα, συμβάλλουν στο φούσκωμα των κέικ, πήζουν και ομογενοποιούν τις κρέμες και τις σάλτσες, και προσθέτουν υγρασία σε διάφορες γλυκές και αλμυρές ζύμες. Οι κρόκοι, τ’ ασπράδια αλλά και ολόκληρα τ’ αυγά, λειτουργούν διαφορετικά αναλόγως τη συνταγή, γι αυτό ας δούμε πιο αναλυτικά πως “συμπεριφέρεται” το καθένα με τα άλλα υλικά.

Διαβάστε την συνέχεια στο madameginger.com