Η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Κι απόδειξη αυτού, τα αμέτρητα μπαράκια του κέντρου που μας σερβίρουν δροσιστικά ποτά για να μας ξεδιψάσουν από την ένταση του ασταμάτητου χορού. Κάθισε αναπαυτικά στο ψηλό σκαμπό πίσω από την μπάρα, διάλεγε το αγαπημένο σου cocktail από τον κατάλογο και δες το να  «παίρνει ζωή»  μπροστά στα μάτια σου από τον ειδικό του cocktail.

8 χρόνια πριν, οι επαγγελματίες του κλάδου των bars έδωσαν ένα ραντεβού με σκοπό ν’ αναδεύσουν την γνώση, τις εμπειρίες, την ψυχαγωγία και την εκμάθηση στον τομέα του bartending. Αμέτρητα premium προϊόντα, υλικά και γεύσεις συνέθεσαν το πρώτο “Athens Bar Show” στην καρδιά της πρωτεύουσας και το ραντεβού ανανεωνόταν κάθε χρόνο. Το 2016 το παρών έδωσαν περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους τουλάχιστον 3.000 bartenders, ενώ δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 cocktails, για τις ανάγκες της γευσιγνωσίας και της εκμάθησης πρωτότυπων τρόπων σερβιρίσματος.

Η έκθεση-θεσμός των bartenders, που αναμένεται να σπάσει ξανά το ρεκόρ προσέλευσης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Εγχώριοι και διεθνείς εμπειρογνώμονες, εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσεις προϊόντων, σε ένα από τα πιο σημαντικά bar show στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο.

Πέρα από την δυναμική εγχώριας bar σκηνή, στο show θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε μερικούς από τους πιο πετυχημένους bartenders στον κόσμο. Όπως είναι ο Alejandro Bolivar και ο Rolando Fernández González που θα παρευρεθούν  στη χώρα μας καθώς  και θα δηλώσουν και σε ένα πάρτι που θα γίνει στο bar Ipitou, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 22.00-02.00.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 200 ετών λειτουργίας του θρυλικό bar στην Κούβα EL FLORIDITA, το κουβανέζικο ρούμι HAVANA CLUB  προσκαλεί τους εκλεκτούς cantineros οι οποίοι θα βρεθούν πίσω από το bar να σερβίρουν στον κόσμο τα εμβληματικά El Floridita Daiquiries που φτιάχνονται με ρούμι Havana Club 3 ετών, όπως ακριβώς σερβίρονται και στην Κούβα! Τι είναι αυτό; Δείτε πρώτα αυτή τη φωτογραφία από το παρελθόν και τα λέμε σε λίγο.

Το El Floridita, λοιπόν,  πήρε το όνομα του από το θρυλικό bar της Κούβας. Στο ίδιο σημείο πριν πολλά χρόνια, ο Constantino Ribalaigua, ένας νεαρός bartender θα άλλαζε την ιστορία του bartending, κάνοντας πειράματα με πρωτότυπα cocktail. Το bar έγινε γνωστό στους ξένους τουρίστες αλλά και σε σημαντικούς ανθρώπους της εποχής.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Hemingway ο οποίος ερωτεύτηκε το Floridita και τα μοναδικά κουβανέζικα cocktail του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έμεινε στην ιστορία και μέχρι και σήμερα το όνομα Floridita εμπνέει νέους καλλιτέχνες του ποτού να πειραματιστούν με βάση το θρυλικό ρούμι Havana Club και τις ιδιαίτερες κουβανέζικες πινελιές.  

Όλα αυτά θα μεταφερθούν για λίγες ώρες στο κέντρο της Αθήνας όπου θα μυρίσει κάτι από Αβάνα. Φορέστε την κουβανέζικη διάθεση σας και ελάτε ν’ απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα κοκτέιλ του πλανήτη. Ηπίτου 4-6, την Τρίτη 7/11 από τις 22.00 έως τις 02.00. Τα λέμε εκεί.