MG_1879-960x640

Ο George Gaudy ή κατά κόσμον Γιώργος Γουδής ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρό παιδί, αλλά αποφάσισε να πάρει όλες τις επιρροές του από την ψυχεδελική ροκ μέχρι την jazz και από τον Tom Waits μέχρι τον George Gershwin και να τις μετουσιώσει σε δικές του δημιουργίες το 2010 με το κομμάτι “Come Again”, το οποίο αναδείχθηκε κομμάτι του μήνα στο Jumping Fish, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα το κομμάτι “Τhe Absence of Many” του χάρισε το βραβείο καλύτερου κομματιού στο 48 Hour Music Project. Τώρα επιστρέφει με δύο νέα singles, το “Why (oh why)” και το “Mother”, τα οποία θα παρουσιάσει ζωντανά στη σκηνή του Gagarin 205 την Πέμπτη 6 Απριλίου μαζί με τους Daphne and the Fuzz. Όπως δηλώνει ο ίδιος, νιώθει μία συγγένεια με τον ομώνυμο αρχιτέκτονα γιατί δεν έχει τελειώσει όλα όσα έχει αρχίσει και μιλά στην Popaganda για τις μουσικές στιγμές που άρχισαν, πέρασαν κι ακόμη δεν τελείωσαν στη ζωή του.

https://www.youtube.com/watch?v=kmlUdVsGDRY

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Το Californication. Να ήταν από τα κάλαντα; Από τη μαμά και το μπαμπά;

Ποιος είναι ο τελευταίος; Δε θυμάμαι από πότε έχω να αγοράσω δίσκο. Ντροπή.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν ντρέπομαι για τίποτα! Μάλλον ψέματα, κάπως έχει ξεμείνει σπίτι μου ένας δίσκος του Νότη Σφακιανάκη, κανείς δεν ξέρει από που. Αυτούς που πρέπει νομίζω τους έχω σχεδόν όλους. Θα ήθελα μόνο το Mule Variations του Tom Waits.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Τους 2 πρώτους των Οasis πριν από χιλιάδες χρόνια. Κώστα αν το διαβάζεις, με συγχωρείς!

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Iggy and the Stooges στο Θέατρο Βράχων – ασύλληπτο. Και σε ένα μικρό μπαρ στο Άμστερνταμ μια μπλουζ μπάντα που δεν έμαθα ποτέ πως την λένε.

unnamed

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex – “You look like rain” – Morphine. Drugs – “White Rabbit” – Jefferson Airplane. Rock ’n’ Roll – “Can’t you hear me knockin’” – Rolling Stones.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Δυσκολεύομαι να βάλω μουσική σε αυτή την κατάσταση.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ελπίζω να μην πλακωθεί στο ξύλο με κανέναν! Αλλά μεγάλωσε κ αυτός ε;

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie, γιατί ήρθα πολύ κοντά στη μουσική του συμμετέχοντας στο tribute που έγινε στο Gazarte.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δεν ξέρω, όσες φορές το έχεις μετανιώσει κι εσύ για την δημοσιογραφία, πιστεύω.

unnamed

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Aν έχω στενοχωρηθεί – “Ain’t gonna rain anymore” του Nick Cave. Αν έχω θυμώσει/ζηλέψει – “I want you” από Elvis Costello. Aν έχω ανακουφιστεί – “Here comes the Sun” από Beatles.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Έπαιζα ντραμς στο σπιτιστούντιο μου.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Στην αρχή στην Ύδρα με τον Cohen, μετά στην Καλιφόρνια με τον Neil Young και στο τέλος μια Ινδία με τους Beatles. Με αυτή τη σειρά, για να έχουμε ομαλή κίνηση στον άξονα ποίησης/ψυχεδέλειας.

https://www.youtube.com/watch?v=aGZWRfXLmFY

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Mια μπάντα που θα σχηματιστεί μετα το 2050.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον George Harrison πιστεύω.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι.

George Gaudy & Sun Live at Gagarin 205
Special Guest: Daphne and the Fuzz
Πέμπτη 6 Απριλίου 2017
Εισιτήρια: προπώληση 7 ευρώ | Ταμείο 10 ευρώ