Το Game of Thrones επέστρεψε και μαζί με αυτό επέστρεψαν και οι θεωρίες των φανατικών θεατών του, που δεν αφήνουν λεπτομέρεια για λεπτομέρεια να περάσει χωρίς να την ξεψαχνίσουν.

Στο 2ο επεισόδιο του 7ου κύκλου βλέπουμε τον Σαμ να τριγυρνάει στην αποθήκη (αφού προφανώς έχει αδειάσει όλες τις πάπιες) πίσω από τον Μέιστερ Έμπροουζ. Ο Έμπροουζ αποκαλύπτει στον Σαμ ότι έχει ξεκινήσει να γράφει ένα βιβλίο όπου εξιστορεί όλα όσα έγιναν μετά τον θάνατο του βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον.

Ο τίτλος του βιβλίου θα είναι «Το χρονικό των πολέμων μετά τον θάνατο του Βασιλιά Ρόμπερτ του 1ου», ο οποίος όμως δεν φαίνεται να αρέσει καθόλου στον Σαμ και του προτείνει να βάλει έναν λίγο πιο ποιητικό.

Εσείς μπορείτε να σκεφτείτε έναν πιο ποιητικό τίτλο που να ταιριάζει στα όσα έχουν συμβεί; Τί θα λέγατε για το A Game of Thrones ή ακόμα καλύτερα A Song of Ice and Fire;

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Σαμ αποφάσισε να γράψει αυτός το βιβλίο του Μέιστερ Έμπροουζ και να το μετέτρεψε από κάτι ξύλινο και βαρετό σε μια ιστορία που καθηλώνει. Αν αυτή η θεωρία ισχύει τότε σημαίνει ότι όλα όσα βλέπουμε έχουν γίνει σε ένα μακρινό παρελθόν και ο Σαμ είναι εκείνος που μας τα εξιστορεί έχοντας ίσως κάνει τα γεγονότα λίγο πιο βίαια, πιο παραμυθένια, πιο μαγικά και σέξι πολλές φορές. Μπορεί να τα βλέπουμε όλα από την δική του σκοπιά και οπτική γωνία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι φανατικοί της σειράς υποστηρίζουν ότι ο Σαμ είναι αυτός που αφηγείται την σειρά. Στους τίτλους αρχής βλέπουμε μια σφαίρα η οποία είναι ολόιδια με αυτή που αντικρίζει ο έμπιστος του Τζον Σνόου όταν καταφτάνει πρώτη φορά στην μεγάλη βιβλιοθήκη της Ολνττάουν.