flea-market-skg

Μία ιδότυπη ανοιχτή αγορά στημένη στον υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος του Μύλου μας υπόσχεται η ομάδα του Upnloud για το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πράγματα, να μυηθούμε σε ευρυματικούς τρόπους εναλλακτικής χρήσης παλιών αντικειμένων, να μάθουμε την αξία του παλαιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο. Το διαφορετικό, ωστόσο, που θα αποτελέσει και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του weekend, θα είναι να καταφέρουμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, γνωρίζοντας νέες κουλτούρες μέσω της γεύσης στο κομμάτι του street food, τα παιδιά να γίνουν ενεργά μέσω workshops και action/outdoor games, να ανοίξουμε τα μάτια μας για τα προβλήματα γύρω μας και κυρίως να ευαισθητοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη – άστεγους συμπολίτες μας, μετανάστες και πρόσφυγες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αδέσποτα ζώα.

unnamed

Με αφορμή το πάθος τους για τη μουσική, την αγάπη για τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση και με κέντρο βάρους την κοινωνική τους ευαισθησία, η ομάδα του Upnloud και των φίλων τους δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια στη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, παίρνοντας πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο να δώσουν ζωή και νέα πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα. Επιθυμία και φιλοδοξία τους είναι να οργανώσουν τα δικά τους events, τα οποία παρουσιάζουν με βάση πάντα τη δική τους αισθητική και τα δικά τους standards: δωρεάν ή χαμηλή τιμή εισόδου, φθηνά ποτά και φαγητό, ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και προσπάθεια να προωθούν και να στηρίζουν έναν πολιτισμό που στις μέρες μας περιορίζεται. Οι εκδηλώσεις τους έχουν φιλοξενηθεί σε bars, συναυλιακούς χώρους, galleries, αποθήκες και στον προαύλιο χώρο του λιμανιού, καθώς μέσα στις επιδιώξεις τους είναι και το να αναδεικνύουν και να μας συστήνουν κάθε φορά ιδαίτερες γωνιές της πόλης.

Εν προκειμένω, η επιλογή του ιστορικού πολυχώρου “Μύλος”, ενός χώρου σύμβολο για την πόλη, γνώριμου και οικείου στο κοινό αφού έχει φιλοξενήσει τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για πάνω από 3 δεκαετίες, ως τόπου συνάντησης γι’ αυτό το πρώτο “Flea Market & Street Food” προσβλέπει στην ανάδειξη του Μύλου σε σημείου αναφοράς της πόλης καθώς και στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και των ίδιων των πολιτών με τη συμμετοχή του εμπορικού συλλόγου της πόλης και γειτονικών πόλεων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολλών προξενείων.

Το “Flea Market & Street Food” με ελεύθερη είσοδο για όσους θέλουν να βρεθούν εκεί και να μοιραστούν όλα τα ωραία που μας έχουν ετοιμάσει οι Upnloud, οι επαγγελματίες έμποροι (εταιρίες και επιχειρηματίες), οι ιδιώτες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα συμμετέχουν, θα περιλαμβάνει ανοιχτή αγορά (με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, vintage αντικείμενα και έπιπλα, έργα τέχνης, παιχνίδια, άνθη και φυτά), Street Food από επαγγελματίες μάγειρες με διάθεση και όρεξη να μας γνωρίσουν όσες το δυνατόν περισσότερες γεύσεις, βρεφονηπιακό σταθμό για φύλαξη και παιχνίδι με τα παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις με DJ Sets και live bands, exquisite bartending services, xώρο για οργανώσεις που ασχολούνται με την ενημέρωση γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και τη συλλογή αγαθών τόσο για πρόσφυγες όσο και για αστέγους, χώρο για τις φιλοζωικές οργανώσεις για ενημέρωση και υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

«Γνωρίζουμε ότι η ιδέα μας δεν είναι πρωτότυπη. Η διαφορά είναι το πώς φανταζόμαστε εμείς ένα Flea Market -μια γιορτή, που θα γίνεται τέσσερις φορές το χρόνο, πάντα σε συμβολικούς για την πόλη χώρους και με καινούρια κάθε φορά στοιχεία. Πλέον αισθανόμαστε την ανάγκη να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην πόλη μας κάτι που αντιλαμβανόμαστε ότι λείπει και θα βοηθήσει να αλλάξει η κοντόφθαλμη νοοτροπία», είναι το μήνυμά τους για το συγκεκριμένο project και η ευχή για τη συνέχεια, που φαίνεται να συνοψίζει και την ιδέα πίσω κάθε βήμα της ομάδας.

 Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, είμαστε καλεσμένοι της ομάδας του Upnloud στο πρώτο “Flea Market & Street Food” στη Θεσσαλονίκη για να δούμε αυτό που έχουν στο μυαλό τους και από κοντά.

Το Flea Market & Street Food by Upnloud είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια διαρκής γιορτή…Λίγο πριν και κατα τη διάρκεια της, οργανώνουμε 2 πάρτυ και σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να χορέψουμε μαζί.
Σε 2 χώρους σημαντικούς που σημαίνουν πολλά για εμάς, στήνουμε 2 βραδιές γεμάτες μουσική! Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου σας υποδεχόμαστε στο Bord De L’ Eau και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου μεταφέρουμε τη γιορτή του Flea Market & Street Food στο LaDoze!
Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν το πρώτο Flea Market & Street Food σας υποδεχόμαστε για το Welcome Party στη στοά του Bord de l’eau.
To Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, μετά το τέλος της πρώτης μέρας μεταφερόμαστε στην καρδιά της πόλης, στην πιο όμορφη γωνιά της Βαλαωρίτου, Βηλαρά 1 & Συγγρού, στο LaDoze Bar!
Είσοδος ελεύθερη/ FB event