pj

Γεμίζοντας με βίδες, παξιμάδια και ροδέλες ένα εργαστήριο της οδού Μασσαλίας, μια ομάδα σύγχρονων makers έχουν κατασκευάσει πάνω από 200 εκτυπωτές τα τελευταία δύο χρόνια ενώ παράλληλα μαθαίνουν σε αρχάριους πως να συναρμολογήσουν τους δικούς τους και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε τρεις διαστάσεις. Οι Fixers ξυπνούν καθημερινά από νωρίς το πρωί ώστε να εξελίσσονται διαρκώς στην τρισδιάστατη εκτύπωσης, βελτιώνοντας τα μηχανήματα τους, μοιράζοντας τη γνώση τους και προσφέροντάς μας αντικείμενα με χιούμορ και φαντασία. Εσείς, ποιο συγκρότημα θα θέλατε να αντικρίζεται στα κλειδιά σας κάθε φορά που ξεκλειδώνεται την πόρτα σας;

portishead

ή Portishead

th

Once In A Lifetime πετυχαίνεις τέτοιο μπρελόκ

Άρχισαν να εκτυπώνουν σε τρεις διαστάσεις τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα από τα «Ίχνη Εμπορίου», τη δράση η οποία έδωσε πνοή σε μία εγκαταλειμμένη στοά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας -τη στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής- δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε δημιουργικές ομάδες να παρουσιάσουν το έργο τους. «Εμείς αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε την ενασχόλησή μας και τις μέχρι τότε γνώσεις μας γύρω από την τρισδιάστατη εκτύπωση. Η όλη ιδέα ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, όταν φτιάξαμε τον πρώτο μας τρισδιάστατο εκτυπωτή ανοιχτού υλικού και λογισμικού (open source) -τα μέρη του οποίου είχαν τυπωθεί από ένα άλλο όμοιο μηχάνημα».

DSCN0853

Ένας εκτυπωτής Fixers i3

Αφού άνοιξαν το δικό τους εργαστήριο, σκέφτηκαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα εξελιγμένο μηχάνημα που κατασκευάζει υψηλής ποιότητας παιχνίδια, μακέτες, κοσμήματα, εργαλεία, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. «Η τρισδιάστατη εκτύπωση και ο κόσμος που σου ανοίγεται είναι κάτι πραγματικά μαγικό, κάτι που στην αρχή σε κάνει να νιώθεις πάλι παιδί έχοντας την δυνατότητα να φτιάξεις όσα κατεβάσει ο νους σου».

FU

Το γούρι των Fixers για το 2017

open

Το ταμπελάκι του καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Μασσαλίας

Μπορείτε να επισκεφθείτε το εργαστήριο των Fixers, να ενημερωθείτε για την τρισδιάστατη εκτύπωση, να φτιάξετε τον δικό σας τρισδιάστατο εκτυπωτή υποβάλλοντας τη συμμετοχή σας στην ιστοσελίδα τους. «Επίσης, καθώς τα μηχανήματά μας εκτυπώνουν ασταμάτητα πλέον, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ζωντανά όλη τη διαδικασία που ακολουθούμε. Μετά την πρώτη εκτύπωση, ο επισκέπτης μας είναι έτοιμος να φύγει χαρούμενος -και κουρασμένος- με το μηχάνημα που ο ίδιος έφτιαξε, να γυρίσει σπίτι του και να αρχίσει να τυπώνει τα πρώτα του αντικείμενα».

Στο design store, οι Fixers προσφέρουν χρηστικά αντικείμενα με αναφορές στην ποπ κουλτούρα όπως η δημοφιλής η σφήνα πόρτας “HODOR” εμπνευσμένη από την σειρά Game Of Thrones. Όσον αφορά τα μπρελόκ, όλα ξεκίνησαν με εκείνο των Pearl Jam και γι’ αυτό ευθύνεται ο Ηλίας Γιαννόπουλος «Θυμήθηκα πως όταν είχα πάει στη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ συνάντησα εκεί έναν τύπο που είχε γράψει σε ένα άσπρο t-shirt με μαύρο μαρκαδόρο και μεγάλα γράμματα: ΠΕΡΛ ΤΖΑΜ. Χάρη σε αυτή την ανάμνηση έγινε λοιπόν το πρώτο κι έπειτα σκεφτήκαμε πως θα ήταν όλα τα αγαπημένα μας συγκροτήματα με ελληνικούς χαρακτήρες, ήταν αναπόφευκτο να μην επεκταθούμε. Έχουμε ακόμα αρκετά να φτιάξουμε».

rad
pj
sm

Περισσότερες πληροφορίες για το Fixers.gr θα βρείτε εδώ