ΕΞΟΔΟΣ 06.12.2016

Τα Roots μεταμορφωνουν το aperitivo α λα ελληνικα!

Γνωρίστε τα spirits της ελληνικής ετικέτας που αποτελεί την εγχώρια πρόταση και στην τάση του απογευματινού ποτού, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους πόντους στην αθηναϊκή bar σκηνή.
ΕΞΟΔΟΣΤα Roots μεταμορφωνουν το aperitivo α λα ελληνικα!

«Πάμε κατευθείαν μετά το γραφείο για ένα ποτό γιατί αν γυρίσω σπίτι δεν ξεκουνιέμαι;». Πείτε την αλήθεια, πόσο συχνά το λέτε αυτό; Και γιατί να μην το πείτε, άλλωστε; Όλο και περισσότεροι Αθηναίοι επιλέγουν πριν επιστρέψουν στο σπίτι από τη δουλειά να κάνουν ένα μικρό δώρο στον εαυτό τους, μία ή δύο ώρες ποιοτικού χρόνου που δεν απαιτεί ξενύχτι ούτε περιττά έξοδα μετακίνησης. Μαζί τους κι εκείνοι που αρχίζουν κι αποκτούν «ευρωπαϊκές» συνήθειες και δεν βγαίνουν για bar hopping τα άγρια μεσάνυχτα.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τις παρέες στα μπαρ τα απογεύματα, θα δείτε ότι ο κλασικός καφές, που συνόδευε τον Έλληνα, ακόμα κι όταν έπεφτε η νύχτα, έχει πια αντικατασταθεί. Το aperitivo γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Κερδίζει έδαφος γιατί έχει χαμηλή ποσότητα αλκοόλ, είναι ελαφρύ, συνοδεύει ιδανικά το finger food ή, όπως λέει και το όνομά του, ανοίγει την όρεξη για το δείπνο που θα ακολουθήσει. Είναι, σε κάθε περίπτωση, ένα απολαυστικό long drink που αναδεικνύει μέσα από μια κοκτέιλ μείξη το αγαπημένο σας ποτό.

Και δεν είναι καν ξενόφερτη συνήθεια που έρχεται π.χ. από την Ιταλία και τις ΗΠΑ, αν το καλοσκεφτείτε. Πόσες φορές δεν είχατε δει τον παππού πριν το τραπέζι να πίνει μια τζούρα τσίπουρο, ρακί ή ούζο μαζί με ένα μικρό αλλά γευστικό μεζέ; Πόσες φορές δεν το κάνουμε κι εμείς οι νεότεροι π.χ. το καλοκαίρι στα υπέροχα καφενεία των νησιών; Ακριβώς με αφορμή αυτήν την ξεχασμένη συνήθεια, που όμως επανήλθε δυναμικά στην καθημερινότητά μας, η Finest Roots κάνει τη δική της πρόταση με τέσσερα ελληνικά premium λικέρ μεταμορφώνοντας τον χαρακτήρα του απογευματινού ποτού, αναδεικνύοντας ρίζες που έχουμε όλοι μέσα μας και προσδίδοντας έναν μοντέρνο, αλλά και παράλληλα παραδοσιακό, χαρακτήρα με ελληνική χροιά στο σύγχρονο all day drinking στην Αθήνα.

Τα τέσσερα λικέρ της Roots πίνονται μόνα τους ή συνδυάζονται με άλλα υλικά ώστε να δημιουργηθούν τα πιο γευστικά aperitivi.

Το πρώτο είναι το Roots Herb Spirit, το πρώτο ελληνικό βοτανικό ποτό, με βάση το δίκταμο κι επιπλέον γλυκόριζα, μοσχοκάρυδο, αστεροειδές, γεντιανή, ραβέντι. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή ως cocktail “Queen of Secrecy” στο Noel στην Κολοκοτρώνη, ως “Τramonto” στο Odori στη Σκουλενίου αλλα και ως “Roots Prosecco” στο Μπελ Ρεϋ στο Κουκάκι.

noel2

Queen of Secrecy (Roots Herb Spirit, Sloe gin, lemon tonic) – Noel, Κέντρο

odori11

Τramonto (Roots Herb Spirit, βερμούτ, σόδα γκρέιπφρουτ) – Odori, Κέντρο

roots-prosecco

Roots Prosecco (Roots Herb Spirit, σταγόνες μηλόξυδου, prosecco) – Μπελ Ρεϋ, Κουκάκι

 


 

Το δεύτερο είναι η Roots Mastiha, καθαρό και πλούσιο απόσταγμα μαστίχας Χίου χωρίς καμία άλλη προσθήκη. Κάποια cocktails με Mastiha Roots που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το “Αperitto” στο Spiti Bar στο Χαλάνδρι, το “Back to the Roots” στο Pig Out στη Κηφισιά ή το “High Mood Interlude” στο Bootleg του Χολαργού.

aperitto

Αperitto (Roots Mastiha, bitter bianco, βερμούτ) – Spiti bar, Χαλάνδρι

backtotheroots

Back to the Roots (Roots Mastiha, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, δενδρολίβανο) – Pig Out, Κηφισια

bootleg

High Mood Interlude (Roots Μastiha, grapefruit cordial, Moscato Dʼ Asti) – Βοοtleg, Χολαργός

 


 

Υπάρχει φυσικά και η Roots Tentura, φυσικό εκχύλισμα κανέλλας και γαρύφαλλου. Η περίτεχνη μακρά εκχύλιση ξύλων κανέλας στην Τεντούρα Roots εκσυγχρονίζει την παλιά συνταγή από την Πάτρα και τη φέρνει στα γευστικά δεδομένα του σήμερα. Απολαύστε το στο cocktail “Greek Μule” στο Barbara Que στα Βριλήσσια ή στο “Don ‘s Roots” στο Baroom του Περιστερίου.

greekmule

Greek Mule Roots Tentura, ginger beer) – Βarbara Que, Βριλησσια

donsroots

Donʼs Roots (Roots Tentura, γκρέιπφρουτ, ginger ale) – Βaroom, Περιστέρι

 


 

Και τέταρτο το Roots Rakomelo, εκεί αγνή ρακή αναμιγνύεται με θυμαρίσιο μέλι από την περιοχή της Μάνης. Η προσθήκη κανέλας, γαρύφαλλου και άλλων συστατικών τηρεί με ευλάβεια την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής. Κατά προτίμηση το Roots Rakomelo πίνεται σκέτο.

 

15368782_10157814226935551_1226348567_o

 

Πολλές από τις συνταγές των Roots είναι τόσο εύκολες που μπορείτε να τις φτιάξετε στο σπίτι όπως για παράδειγμα το “Greek Spritz” για το οποίο θα χρειαστείτε 50 ml Roots Herb Spirit, 20 ml βερμούτ, στο τελείωμα Moscato D’ Asti και αγγούρι για γαρνίρισμα. Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Άλλωστε τα λικέρ Roots θα τα βρείτε, εκτός από τα αγαπημένα σας μπαρ, και σε επιλεγμένες κάβες και θα τα ξεχωρίσετε από τα καλαίσθητα μπουκάλια τους. Το πόσο προσεγμένα είναι φαίνεται ακόμη και από το κεντρικό λογότυπο που «αλλάζει ανάλογα με το λικέρ», όπως μας εξηγεί ο Νικόλας Σμυρλάκης, ο ένας από τα δύο αδέρφια-ιδιοκτήτες της Finest Roots.  Στη Roots Mastiha το σχήμα είναι ρόμβος από τον κρύσταλλο της μαστίχας, στη Roots Tentura κύκλος από τον κύλινδρο της κανέλλας, στο Roots Rakomelo εξάγωνο γιατί παραπέμπει στη κηρήθρα και στο Roots Herb Spirit σταυρός λόγω της ιαματικής δράσης των βοτάνων.

Τίποτα στη Finest Roots δεν αφήνεται στην τύχη.

 

 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.