ΜΟΔΑΤα Fey Jewel βάζουν την μινιμαλιστική αρχιτεκτονική στο σώμα μας

Τα Fey Jewel βάζουν την μινιμαλιστική αρχιτεκτονική στο σώμα μας

Οι λιτές και γεωμετρικές γραμμές των συλλογών της Φαίης Παπανίκου χαρίζουν κομψότητα σε statement κομμάτια.
zoe

Από την αρχιτεκτονική οποιασδήποτε κλίμακας και τα αρχαία μνημεία μέχρι τις αναμνήσεις από κάποιο ταξίδι ή ένα άτομο, το brand κοσμημάτων της Φαίης Παπανίκου θέλει να αποτυπώνει σε γεωμετρικές και καθαρές γραμμές εικόνες που υπάρχουν γύρω μας. Οτιδήποτε λοιπόν μοιάζει αισθητικά άρτιο και αρμονικό στα μάτια της σχεδιάστριας και δημιουργού των Fey Jewel μπορεί να αποτελέσει την αφορμή μιας συλλογής με statement κομμάτια.

3h

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Βόλου συνειδητοποίησε την κλίση και την θέληση της για τέτοιου είδους κατασκευές. Έτσι, το 2008 παρακολούθησε σεμινάρια κοσμήματος στην Αθήνα και από τότε ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει δαχτυλίδια, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ αδιάκοπα έως και σήμερα.

2

1

Η κατασκευή των Fey Jewel ποικίλει: εξ ολοκλήρου χειροποίητα κομμάτια, άλλα με την τεχνική του χαμένου κεριού, κάποια με κοπές από λέιζερ καθώς και 3d printing πειραματισμοί δίνουν κάθε φορά διαφορετική όψη στις δημιουργίες της.

geometries neck
11
istoselida

Η τελευταία της συλλογή «Χορδές» έχει ως αφετηρία την λύρα που κατά τη μυθολογία ήταν δώρο του Ερμή στον Απόλλωνα. Η απλότητα στην κατασκευή του μουσικού οργάνου, το σχήμα του καθώς και τα δομικά στοιχεία που την απαρτίζουν υπήρξαν η εναρκτήρια έμπνευση για την σχεδιάστρια και δημιουργό κοσμημάτων.

Η φιλοσοφία του brand στηρίζεται στο να παράγει κοσμήματα σε αρμονία με το ανθρώπινο σώμα, τονίζοντας κάθε φορά και ενισχύοντας τα δυνατά του σημεία. «Οι δημιουργίες που καλούμαι πολύ συχνά να σχεδιάσω για συγκεκριμένο πελάτη και περίσταση -σε συνεργασία μαζί του- καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που εκφράζει πλήρως και τις δυο πλευρές. Αυτό είναι μια δυνατότητα που βλέπω ότι ο κόσμος εκτιμά και απολαμβάνει πολύ καθώς συμμετέχει στη διαδικασία. Σίγουρα όμως, εγώ το απολαμβάνω λίγο παραπάνω».

12
zoe 2

Σε όλα τα κοσμήματα του συγκεκριμένου brand κυριαρχεί μια αρχιτεκτονική και σχεδιαστική ανάλυση. «Με αφετηρία τη γεωμετρία και την κατασκευαστική δομή των αντικειμένων που με εμπνέουν, ύστερα από ποικίλους πειραματισμούς καταλήγω στην τελική σύνθεση των κοσμημάτων. Η κλίμακα τους καθώς και το τελικό τους σχήμα επηρεάζεται άμεσα από το ανθρώπινο σώμα, τις καμπύλες του και τη συνολική του μορφή».

9
zoe 4

Καθώς οι απλές και γεωμετρικές γραμμές εμπεριέχουν για την ίδια τόσο δυναμισμό όσο και κομψότητα, η ίδια φαντάζεται τα εντυπωσιακά κοσμήματά της συνδυασμένα με λιτά ρούχα, αέρινα ή σε αυστηρή γραμμή, αναλόγως την εποχή και την περίσταση. «Πιστεύω πως ένα δυναμικό κόσμημα αρκεί κάθε φορά. Σε έναν απλό καμβά, αρκεί ένα στοιχείο που θα κάνει την διαφορά».

EKTYPWSI B
5

Περισσότερες πληροφορίες για τα θα βρείτε εδώ και εδώ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.