ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑΈνα φεστιβάλ διεκδίκησης και διαμαρτυρίας για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις ...

Ένα φεστιβάλ διεκδίκησης και διαμαρτυρίας για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και τη νομιμοποίηση της Κάνναβης

Φωτογραφίες από το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Στρατού στο Γουδί.
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τζάμαρος / FOSPHOTOS

 

Φεστιβάλ Κάνναβης

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – Γιορτή Κάνναβης πραγματοποιήθηκε φέτος Παρασκευή και Σάββατο 5-6 Μαΐου στο Άλσος Στρατού στο Γουδί. Τρεις μουσικές σκηνές με δεκάδες καλλιτέχνες, ομιλίες και εργαστήρια, προβολές, έκθεση σκίτσων & βιβλίων, chai shop, bar, market (φαγητά και χειροτεχνίες) κι ενημερωτικά περίπτερα πλαισίωσαν το φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Κάνναβης
Φεστιβάλ Κάνναβης

Σε όλο τον κόσμο οι πολιτικές για την Κάνναβη αλλάζουν, καθώς αναγνωρίζεται πλέον ευρέως ότι η καταστολή και η απαγόρευση έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης και της προσφοράς ουσιών, σε αύξηση των κερδών για την μαφία, καθώς και σε αύξηση της βλάβης στην κοινωνία. Αντίθετα οι αντιαπαγορευτικές προσεγγίσεις όπου δοκιμάζονται έχουν μόνο θετικά αποτελέσματα, γι αυτό και εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο. Τα περίπου 80 χρόνια απαγορευτικών πολιτικών είχαν σαν αποτέλεσμα την διόγκωση του φαινομένου της κατάχρησης ουσιών και του οργανωμένου εγκλήματος. Σύμφωνα με τα πιο επίσημα δεδομένα του ΟΗΕ οι ποσότητες που παράγονται και διακινούνται είναι πιο πολλές από ποτέ, όπως και οι χρήστες των παράνομων ουσιών. Ο τζίρος της παγκόσμιας διακίνησης ουσιών ξεπερνάει τα 400 δις ευρώ το χρόνο, ενώ το κόστος της καταστολής ξεπερνάει τα 100 δις ευρώ το χρόνο, παγκόσμια.

Φεστιβάλ Κάνναβης
Φεστιβάλ Κάνναβης

Στην Ελλάδα η χρήση και κατοχή κάνναβης, όπως και η καλλιέργειά της, εξακολουθεί να είναι ποινικοποιημένη (πλημμέλημα). Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η παραγωγή και διάθεσή της Κάνναβης, όπως και κάθε ελεγχόμενης (απαγορευμένης) ουσίας, είναι κρατικό μονοπώλιο και οι χρήστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, αν και με μια σχετική επιείκεια πλέον. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας οι συλλήψεις δεν έχουν μειωθεί, ούτε και οι υποθέσεις που καταλήγουν στα δικαστήρια. Μπορεί οι περισσότεροι απλοί χρήστες να μην καταλήγουν στην φυλακή, παρόλα αυτά εξακολουθούν να περνάνε την ταλαιπωρία, τα δικαστικά και δικηγορικά έξοδα, και τη διαπόμπευση (ιδιαίτερα στην επαρχία) ακόμα και για μικροποσότητες.

Φεστιβάλ Κάνναβης

Η Κάνναβη είναι η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία παγκοσμίως (περισσότεροι από 85 εκατομμύρια χρήστες στην Ευρώπη), ενώ είναι ένα φυτό με αποδεδειγμένη θεραπευτική δράση που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η απαγόρευση της στηρίχθηκε σε μια μεθοδευμένη και αντιεπιστημονική προπαγάνδα παραπληροφόρησης, η οποία συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας. Τις δύο πρώτες βδομάδες του Μάη κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (Global Marijuana March) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το οργανωμένο έγκλημα, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

ΠΗΓΗ: https://legaliseprotestival.blogspot.gr/

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.