ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΟι Father Βreath θέλουν να εκμεταλλευτούν την πλούσια ελληνική μουσική κληρονομιά

Οι Father Βreath θέλουν να εκμεταλλευτούν την πλούσια ελληνική μουσική κληρονομιά

Η νεοσύστατη Αθηναϊκή μπάντα με όνομα-αναφορά στον Allen Ginsberg δίνει την πρώτη της συνέντευξη.
Φωτογραφίες: Photoharrie
DSC_0182

Οι Father Breath έσκασαν μια μέρα ξαφνικά πετώντας δύο κομμάτια στα social media, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε, ποια είναι αυτή η νέα μπάντα. Οι τρεις καλοί φίλοι και μουσικοί, Μένης Θεοδωρόπουλος, Βαλίσια Odell και Βασίλης Ντζούνης δημιούργησαν το συγκρότημα, το οποίο ήταν στα σπάργανα για πολλούς μήνες πριν τελικά μπει στο στούντιο και ηχογραφήσει τα πρώτα του δύο κομμάτια, “17” και “Ring Out The Οld”. Η μπάντα αντλεί το όνομά της από ένα τραγούδι του Allen Ginsberg, το “Father Death Blues”. «Πριν τη λήξη του κομματιού λέει τη φράση “Father Breath”, μου άρεσε πολύ το πώς ακούγεται, αλλά και σαν νόημα, νομίζω ότι αφήνει περιθώριο για πολλές ερμηνείες και το πολύ σημαντικό, δεν το είχε καμιά άλλη μπάντα στον κόσμο», μου λέει ο Μένης που ήταν και εμπνευστής του ονόματος. Οι Father Breath καλύπτουν την βασική ανάγκη και τριών μελών να εκφραστούν μουσικά, με την ελπίδα ότι ο προσωπικός και υποσυνείδητος ήχος τους θα αγκαλιαστεί από το κοινό.

Μένης: «Ψαχνόμουν μόνος μου, έφτιαχνα κομμάτια, τα έδινα σε φίλους και τα άκουγαν, ήταν και η Βαλίσια ελεύθερη πλέον από άλλες μουσικές υποχρεώσεις.» Βαλίσια: «Ναι, ήμουν ελεύθερη και ανενεργή μουσικά για κάποιο καιρό. Ένιωθα ότι είχα ακόμα πολλά να δώσω και ήμουν στεναχωρημένη που δεν έκανα κάτι τελευταία, αυτό συνέπεσε χρονικά με την περίοδο που ο Μένης πειραματίζονταν και έτσι αρχίσαμε να δουλεύουμε παρέα. Δοκιμάζαμε μαζί πράγματα και είδαμε ότι κάτι λείπει. Έτσι μπήκε και ο Βασίλης στην μπάντα. Είχαμε ανάγκη από λίγη δημιουργηκότητα, γιατί όλοι πέφτουμε στην λούπα της καθημερινότητας θέλοντας ή μη και από τη στιγμή που είμαστε φίλοι και το θέλαμε όλοι, είπαμε γιατί όχι;».

Είναι λοιπόν οι Father Breath μόνο μια έξοδος κινδύνου από την καθημερινότητά τους ή έχουν αξιώσεις από το νέο αυτό μουσικό σχήμα; «Θέλουμε να παίξουμε. Στην αρχή παίζεις σπίτι σου, αλλά μετά όταν το καλύψεις αυτό, θες να το επικοινωνήσεις και προς τα έξω. Έχουμε όνειρα σαν μπάντα, αλλά ξέρουμε ακριβώς και πως είναι τα πράγματα στην μουσική αυτή τη στιγμή. Μας καλύπτει το να είμαστε καλοί σε αυτό που κάνουμε.»

DSC_0163
DSC_0174

Το κομμάτι “17” στην εισαγωγή του έχει ένα sample από το τραγούδι του Χατζιδάκι, «Ο Γλάρος». Τους ρωτώ πώς προέκυψε αυτό και παίρνω μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση«Το sample του Χατζιδάκι ήταν περισσότερο για την ατμόσφαιρα του κομματιού και δε δείχνει κάποιον προσανατολισμό της μπάντας. Ωστόσο, επειδή θέλουμε να βάλουμε και άλλα όργανα στην μπάντα, σκεφτόμαστε τα πιο παραδοσιακά. Ήταν κάτι το οποίο θέλαμε να το κάνουμε από την αρχή. Τρέφουμε μια εκτίμηση για κάποια ελληνικά στοιχεία και θέλουμε να τα αφομοιώσουμε στον ήχο μας. Ο στίχος μας είναι αγγλικός και οι επιρροές είναι ξένες μπάντες, όποτε προέκυψε η σκέψη ότι πρέπει να βάλουμε και κάτι ελληνικό. Υπάρχει μια τεράστια μουσική κληρονομία, την οποία δεν εκμεταλλεύεται αρκετά η εναλλακτική σκηνή της χώρας, με μερικές εξαιρέσεις βέβαια.»

Το άλμπουμ, αν όλα πάνε καλά, θα θέλαμε να κυκλοφορήσει σε βινύλιο. «Τα δύο κομμάτια που βγάλαμε τώρα, τα δουλεύαμε δύο μήνες στο στούντιο του Γιάννη Βούλγαρη, που μας έκανε μίξη και παραγωγή και κάναμε το mastering στον Νίκο Λάβδα.»  

Ακούστε εδώ τα δύο κομμάτια που έχουν ηχογραφήσει μέχρι στιγμής οι Father Breath.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.