Άλλες κουλτούρες και ήθη, ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες και νέους, πιο ανοιχτούς ορίζοντες και μοναδικές εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν μια ζωή. Αυτά και ακόμα περισσότερα θα ζήσουν όσοι φοιτητές του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αποφασίσουν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα Study Abroad.

Οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν ένα από τα συνεργαζόμενα με το Deree πανεπιστήμια, που βρίσκονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία και να περάσουν εκεί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, τετράμηνο, μήνα ή ακόμα και ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος. To πρόγραμμα Study Abroad απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από το αντικείμενο σπουδών τους.

Χαρακτηριστικά, δύο από τα πανεπιστήμια που μπορούν να επιλέξουν οι σπουδαστές είναι τα: Cornell University School of Hotel Administration στη Νέα Υόρκη, το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στον τουριστικό τομέα, όπως και το Emory Goizueta Business School και το Stanford. Κι όλα αυτά, καταβάλλοντας μόνο τα δίδακτρα του Deree και όχι τα δυσβάσταχτα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι φοιτητές των μεγάλων αυτών πανεπιστημίων. Η φοίτηση σε ένα από αυτά τα διεθνώς διακεκριμένα πανεπιστήμια, έστω και για ένα εξάμηνο, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα βιογραφικό.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Deree, άλλωστε, είναι η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών του. Συγκεκριμένα το 61% των αποφοίτων που αναζητούν εργασία, βρίσκουν απασχόληση μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την αποφοίτησή τους. Αυτό σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται από τη δυνατότητα που έχουν οι φοιτητές του Κολλεγίου να κάνουν πρακτική άσκηση σε μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, που απασχολούνται στην Ελλάδα, όπως το Libra Group, που διαθέτει γραφεία και στις έξι ηπείρους, η Coca Cola, η Johnson & Johnson, η Imerys, η ΤΙΤΑΝ, η Diageo.

Για όλα αυτά φροντίζει το γραφείο Career Services του Deree, το οποίο βρίσκεται κοντά στους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθοδηγώντας τους και ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και τις κλίσεις τους. Οι σπουδαστές δεν θα πρέπει να αναλωθούν από το άγχος της προετοιμασίας ενός βιογραφικού ή της αναζήτησης πρακτικής άσκησης αφού αυτό θα γίνει σε συνεργασία με το Career Office. Επιπλέον, μέσω mock interviews, προσομοιώσεις συνεντεύξεων δηλαδή, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν κατάλληλα για την πραγματική εμπειρία της συνέντευξης ενώ, μέσω των Career Days που διοργανώνει το Κολλέγιο, έρχονται σε επαφή με εκπροσώπους του επαγγελματικού κόσμου, θέτοντας έτσι τις βάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.