ΜΟΔΑΤα Eni Jewellery ξεχωρίζουν για τις «ατέλειές» τους

Τα Eni Jewellery ξεχωρίζουν για τις «ατέλειές» τους

Τα χειροποίητα κοσμήματα που αγαπήθηκαν από την βρετανική Vogue κατασκευάζονται πλέον μόνο από σύρμα.
Φωτογραφίες: Yena Jeon
Μοντέλα: Ye-seul Kim, Billie
img_7513-edit-1

Αντικατοπτρισμοί, ασημένιο σύρμα, αυστηρές όσο και πιο αφαιρετικές γραμμές, καμπύλες, τρίγωνα και οι αναμνήσεις από μια έκθεση του γλύπτη Richard Wilson στην Saatchi Gallery του Λονδίνου δημιουργούν μια σειρά χειροποίητων κοσμημάτων που μέσα στην απλότητά της δίνει εκείνο το στυλ που απαιτούμε από τα αξεσουάρ που φοράμε. To brand με το όνομα Eni, που αποτυπώθηκε στις σελίδες της βρετανικής Vogue, υπάρχει από το 2006, όταν δηλαδή η Ελένη Κουμαρά πήρε μέρος στην πρώτη της έκθεση, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τότε που χρειαζόταν απλώς ένα όνομα για να τυπώσει τις κάρτες της.

img_7522-edit-1
img_7631-1
img_7784-edit-1

Η ίδια δημιουργεί κολιέ με έντονες γωνίες και λεπτές αλυσίδες, βραχιόλια με βιομηχανική αισθητική, δαχτυλίδια που μπορούν να σταθούν είτε μόνα τους είτε να ταιριάξουν αρμονικά το ένα δίπλα στο άλλο καλύπτοντας όλα τα δάχτυλα του χεριού μας. Παρότι λοιπόν έχει πτυχίο  Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τελικά την κέρδισε το χειροποίητο κόσμημα αφού παρακολούθησε ένα short course στο πανεπιστήμιο Saint Martins του Λονδίνου, (στο Ilustration and Jewellery Design) ενώ έμαθε να κολλάει και να επεξεργάζεται μέταλλα από τον Μανώλη Μανιμανάκη ο οποίος την δέχτηκε στο εργαστήριό του στον Βόλο για περίπου 6 χρόνια.

img_7475-1
img_7517-1
mg_5161_edit-1
mg_5204_edit-1

Αυτό που κάνει τα Eni Jewellery να ξεχωρίζουν είναι η αισθητική τους, η αίσθηση που αφήνουν πως σε ορισμένα τους σημεία είναι ακατέργαστα, η όψη του χειροποίητου και οι ατέλειες που εσκεμμένα αφήνει να φαίνονται η σχεδιάστριά τους εκεί όπου ενώνεται το ένα μέταλλο με το άλλο αφού η ίδια υποστηρίζει πως σε τέτοιου είδους αντικείμενα είναι θεμιτό το να μπορεί κάποιος να βλέπει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκαν.

img_7623-1
img_7524-edit-1
img_7436-edit-1

Η τελευταία συλλογή των Eni Jewellery είναι αρκετά γεωμετρική και κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ασημένιο σύρμα, το οποίο κατέληξε να είναι το αγαπημένο υλικό της Έλενας Κουμαρά αφού δίνει άπειρες δυνατότητες στον σχεδιασμό. Μένει λοιπόν να βρείτε το κομμάτι που ταιριάζει στο δικό σας στυλ.

mg_5157_edit
mg_5127_edit-2
mg_5213_edit
Περισσότερες πληροφορίες για τα Eni Jewellery θα βρείτε εδώ και εδώ.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.