AFF1

Το Alchemists’ Flavour Festival είναι ένα νέο διεθνές φεστιβάλ γεύσεων που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο  Root Artspace  το τριήμερο 18-20 Μαΐου. Στο πρώτο AFF bartender, σεφ, ψυχολόγοι, ερευνητές των γεύσεων και άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές θα μοιραστούν μαζί μας την καινοτομία στο χώρο του bartending και της γαστρονομίας. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να επικοινωνήσει τους νέους τρόπους, εμπνευσμένους από τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις, με τους οποίους οι γεύσεις συνδυάζονται σε ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο για να συνθέσουν μια μοναδική δημιουργία.

Ο μπαρτέντερ που χρησιμοποιεί μοριακές τεχνικές στα κοκτέιλ του και ιδιοκτήτης του “Μπαρ χωρίς όνομα” στο 69 Colebooke Raw του Λονδίνου. Είναι ένας από τους πρώτους εφαρμοστές μοριακών τεχνικών από το 2001.

Tony Conigliaro: Ο μπαρτέντερ που χρησιμοποιεί μοριακές τεχνικές στα κοκτέιλ του και ιδιοκτήτης του “Μπαρ χωρίς όνομα” στο 69 Colebooke Raw του Λονδίνου. Είναι ένας από τους πρώτους εφαρμοστές μοριακών τεχνικών από το 2001.

Οι Αλχημιστές είχαν στόχο να βρουν τη συνταγή για το ελιξήριο της ζωής που προσφέρει αθανασία. Η ομάδα των σύγχρονων αλχημιστών του AFF πιστεύει ότι η μυστική του συνταγή βρίσκεται στις γεύσεις και τους συνδυασμούς τους. To Alchemists Flavour Festival “Zero” edition αποτελεί την πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ που έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της καινοτομίας στο χώρο της γεύσης. Το  πρόγραμμά του περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικά σεμινάρια, και γευστικές δοκιμές. Στο AFF θα συμμετέχουν όλοι οι χώροι του Root Artspace στους οποίους μπορείτε να μάθετε για τα συστατικά, τους συνδυασμούς τους και τις αισθήσεις που διεγείρουν, ενώ βιώνετε την εμπειρία κάθε γεύσης.

Stanislav Kaiholomalie Vadrna: Με έμφαση στο Ιαπωνικό bartending, στο οποίο τον εισήγαγε ο Kazuo Uyeda , πρώτος παρουσίασε την Ιαπωνική φιλοσοφία "Ichi-go Ichi-e" ("Μία ευκαιρία, μία αναμέτρηση") στους μπαρτέντερ της Δύσης.

Stanislav Kaiholomalie Vadrna: Με έμφαση στο Ιαπωνικό bartending, στο οποίο τον εισήγαγε ο Kazuo Uyeda , πρώτος παρουσίασε την Ιαπωνική φιλοσοφία “Ichi-go Ichi-e” (“Μία ευκαιρία, μία αναμέτρηση”) στους μπαρτέντερ της Δύσης.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται διεθνή και εγχώρια ονόματα από το χώρο του μπαρ και της γαστρονομίας. O νευροψυχολόγος γνωστός και ως “νευρογαστρονόμος” Charles Spence θα μας εξηγήσει πώς επιδρά η γεύση στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος μετατρέπει τις αισθήσεις μας σε εμπειρίες. Παράλληλα ο πρωτοπόρος στον τομέα της μαγειρικής τεχνολογίας Dave Arnold θα μας μυήσει στην “ευφυΐα” των τροφίμων και των κοκτέιλ, ενώ το ερευνητικό κέντρο Nordic Food Lab θα μας εξηγήσει πώς συνδυάζεται η επιστήμη με τη γαστρονομία. Ο bartender Tony Conigliaro θα μοιραστεί μαζί μας τις μοριακές τεχνικές που χρησιμοποιεί στα κοκτέιλ του και θα μας δείξει πώς η χημεία μπορεί να απογειώσει τη γεύση του ποτού μας. Τέλος θα αφεθούμε στα χέρια του έμπειρου Ιάπωνα bartender Suzuki Takayuki ο οποίος υποστηρίζει ότι για να φτιάξεις το τέλειο κοκτέιλ πρέπει να καταλάβεις τη διάθεση του πελάτη. Παράλληλα με τα masterclasses του φεστιβάλ υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας cocktail με το Γιάννη Σαμαρά και τον Σπύρο Κερκύρα ή απλώς να συμμετέχουμε στις γευστικές εμπειρίες του φεστιβάλ.

Suzuki Takayuki: Είναι γνωστός και ως "Mr Ice Man", καθώς εξέπληξε χρησιμοποιώντας μπάλες πάγου στα κοκτέιλ του. Διευθύνει την Suzuki Takayuki Bartenders School προτείνοντας νέα lifestyle μέσω των κοκτέιλ και εργάζεται για την προώθηση της Ιαπωνικής φιλοσοφίας bartending με σεμινάρια σε όλο τον κόσμο.

Suzuki Takayuki: Είναι γνωστός και ως “Mr Ice Man”, καθώς εξέπληξε χρησιμοποιώντας μπάλες πάγου στα κοκτέιλ του. Διευθύνει την Suzuki Takayuki Bartenders School προτείνοντας νέα lifestyle μέσω των κοκτέιλ και εργάζεται για την προώθηση της Ιαπωνικής φιλοσοφίας bartending με σεμινάρια σε όλο τον κόσμο.

Εμπνευστές και διοργανωτές του φεστιβάλ ο Στέφανος Δραγανιδάκης, ο Γιάννης Σαμαράς και η εταιρεία Bar Solutions με συνδιοργανωτή το Root Artspace. Για να συμμετέχετε στο φεστιβάλ ενημερωθείτε για την αγορά εισιτηρίων στο rootartspace.gr

Root Artspace, Hρακλειδών 10, Θησείo, τηλ. 210 34 50 003