ΜΟΔΑΟι δημιουργίες των El Rocks επιβεβαιώνουν ότι τα κορμάκια δεν είναι μόνο για τις μπαλαρ...

Οι δημιουργίες των El Rocks επιβεβαιώνουν ότι τα κορμάκια δεν είναι μόνο για τις μπαλαρίνες

Η Μαρία Κουκούτση και η Έλλη Κουραντίδου σχεδιάζουν ιδιαίτερο tailor made street wear αντλώντας έμπνευση από τα νέα κορίτσια που κυκλοφορούν στην πόλη και τα βίντεοκλιπ της Paula Abdul.
Φωτογραφίες: Κατερίνα Σαμαρτζή / FOSPHOTOS
El Rocks, Μαρία και Έλλη

El Rocks, Μαρία και Έλλη

Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες στοές της Αθήνας στην οδό Αγάθωνος στο Μοναστηράκι, βρίσκεται το showroom της El Rocks, της street wear εταιρίας ρούχων  των Μαρία Κουκούτση και Έλλη Κουραντίδου.  Οι δύο σχεδιάστριες έχουν αρκετά γαλόνια στο χώρο της μόδας. Η Μαρία που έχει σπουδάσει σχέδιο και πατρόν, έχει εργαστεί στο χώρο της μόδας ως ενδυματολόγος, στιλίστρια και πωλήτρια. Όταν πριν τρία περίπου χρόνια έχασε και τις δύο δουλειές στις οποίες απασχολούνταν, πήρε τη γενναία απόφαση να ακολουθήσει επιτέλους αυτό που αγαπά με τόσο πάθος και ξεκίνησε μόνη την El Rocks. Στην πορεία γνώρισε την Έλλη που έχει τελειώσει Zer-Fam και Βελουδάκη, έχει εργαστεί επίσης στον χώρο με την ευρεία έννοια και έχει διδάξει σχέδιο μόδας. Όταν συναντήθηκαν οι δρόμοι και οι αισθητικές τους, πριν ένα χρόνο, το brand μπήκε στην τελική ευθεία της απογείωσης.

Η Μαρία και η Έλλη στο showroom τους

Η Μαρία και η Έλλη στο showroom τους

Τα σχέδια της Μαρίας και της Έλλης χαρακτηρίζονται από μια αρκετά 90’s προσέγγιση με το tie dye pattern και τα βελούδινα και lycra υφάσματα να πρωταγωνιστούν.  Αντλούν έμπνευση από τα μουσικά videoclip εκείνης της εποχής, όπως αυτά της Paula Abdul, αλλά και από τη γενιά του tumblr, κορίτσια 17 – 18 χρονών, που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης και τις κάνουν να χαίρονται για την αισθητική της νέας γενιάς, όπως λένε. Έχουν βαρεθεί να βλέπουν  τις γυναίκες να μοιάζουν σα να έχουν ξεπηδήσει από τη βιτρίνα της ίδιας αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης.

El Rocks

El Rocks

Λεπτομέρειες

Λεπτομέρειες

Μια νύφη που περιμένει..

Μια νύφη που περιμένει..

...και μια κρεμάστρα διαφορετική από τις άλλες.

…και μια κρεμάστρα διαφορετική από τις άλλες.

Αν και ιδιαίτερα τα ρούχα τους είναι passepartout. El Rocks σημαίνει καθημερινό ντύσιμο, “street wear” που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και με ένα αξεσουάρ ή τον κατάλληλο συνδυασμό να αλλάζει αμέσως όψη.

Η χειμερινή συλλογή El Rocks σε περιμένει να την ανακαλύψεις

Η χειμερινή συλλογή El Rocks σε περιμένει να την ανακαλύψεις

Ένα φιλί μπλοκάρει τη θέα.

Ένα φιλί μπλοκάρει τη θέα.

Σχέδια...

Σχέδια…

Singature κομμάτι El Rocks αποτελούν τα πολύ ιδιαίτερα κορμάκια τους, ένα ρούχο που εξαιτίας της στενής του εφαρμογής, πολλά κορίτσια ίσως φοβούνται να φορέσουν. Μαρία και Έλλη εγγυώνται για την τέλεια εφαρμογή των ρούχων τους, καθώς κάθε κομμάτι είναι tailor made, φτιάχνεται δηλαδή αποκλειστικά για το σώμα κάθε πελάτισσας. Άσετ στη σωστή εφαρμογή πάνω στο σώμα και ο συνεργάτης των κοριτσιών που αναλαμβάνει την ραφή των ρούχων και αν και δεν θέλουν να περιαυτολογούν , ισχυρίζονται πως είναι ο καλύτερος στην Αθήνα.

Η χειμερινή συλλογή El Rocks

Οι σχεδιάστριες με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες του κοινού στο οποίο θέλουν να απευθύνονται και χωρίς να στερήσουν τίποτα από την ποιότητα του ρούχου, έχουν ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Τα κορμάκια,αλλά και τα κολάν που αποτελούν τα best seller κομμάτια των συλλογών τους, ξεκινούν αμφότερα από 30 ευρώ και ποτέ δεν ξεπερνούν τα 45.

Κλεφτή ματιά στα σχέδια της καλοκαιρινής συλλογής.

Κλεφτή ματιά στα σχέδια της καλοκαιρινής συλλογής.

...ακόμα μια.

…ακόμα μια.

Υφάσματα από ελληνική βιοτεχνία των 80's

Υφάσματα από ελληνική βιοτεχνία των 80’s

Η καλοκαιρινή συλλογή El Rocks θα αποτελείται από υφάσματα από μια ελληνική βιοτεχνία της δεκαετίας του ’80 που έκλεισε και πούλησε όλα τα εναπομείναντα υφάσματα, οπότε θα βρείτε σχέδια και χρώματα που δεν κυκλοφορούν στην αγορά.  Άλλωστε και το swimwear τους είναι εξίσου δυνατό σημείο των εαρινών συλλογών τους, με ξεχωριστά shapes και patterns. Επίσης η καλοκαιρινή συλλογή έχει μια ακόμη επίσημη πρώτη. Θα είναι η πρώτη συλλογή El Rocks που θα κυκλοφορήσει σε μαζική παραγωγή και θα διατίθεται σε καταστήματα, για αυτό stay tuned.  Μέχρι τότε μπορείτε να βρείτε τα El Rocks σχέδια στο showroom των κοριτσιών κατόπιν ραντεβού.

Info: Για επικοινωνία με τα κορίτσια, αναζητήστε τες στην επίσημη σελίδα El Rocks στο Facebook. 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.