ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Egyptian Lover επανέρχεται στην Αθήνα για να διδάξει το παλαιό electro, το ορθόδοξο

Μία από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης χορευτικής μουσικής στο Temple το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Η αθηναϊκή δισκογραφική εταιρία Lower Parts καλεί μια από της σημαντικότερες προσωπικότητες  της σύγχρονης χορευτικής μουσικής, έναν από τους πρωτοπόρους της hip-hop/electro σκηνής, τον μυθικό Egyptian Lover για ένα δίωρο old school show με scrathing, rap και το θρυλικό TR- 808 σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Temple Club που μεταφέρεται χωρικά στις εκβολές του Νείλου.

Ο Egyptian Lover, κατά κόσμον Greg Broussard, ξεκίνησε στα αρχές των 80s την καριέρα του στο Λος Άντζελες στο χιπ χοπ crew των Uncle Jamm’s Army και το 1982 άρχισε να ηχογραφεί. Τα πρώτα του 12ιντσα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και να θεωρήθηκαν πολύ επιδραστικά για την electro σκηνή της περιόδου. Ίδρυσε στην πορεία και το δικό του label, Egyptian Empire Records με πιο πρόσφατη κυκλοφορία του το 1984 που κυκλοφόρησε το 2015, μένοντας πάντα αμετανόητα πιστός στον αναλογικό εξολισμό. Έχει περιοδεύσει με ονόματα όπως η M.I.A. για την οποία άνοιγε το 2008 στην περιοδεία της People vs. Money Tour.

Τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για Αθήνα για μία εμφάνιση στο Temple Athens το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου που θα κάνει τη διαδρομή από τα 80s μέχρι σήμερα για να νιώσουμε ότι πρωταγωνιστούμε στο Do The Right Thing του Spike Lee. Μαζί του θα εμφανιστούν ο Andreas Truant, συνιδιοκτήτης της E N T R O P I A, ένα χαοτικό δισκοπωλείο που θα κάνει την εμφάνιση του online στις αρχές του 2018, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και MC των Invisible Rockers Crew και το ελληνικό δίδυμο Hydroessa που αποτελείται από τους Asty Tekk & Goerg Olfis, τους ανθρώπους πίσω από τις δισκογραφικές Lower Parts & Helikon, ακολουθώντας τις εμπνεύσεις της κβαντικής φυσικής, τα διαστρικά ταξίδια, τo electro και τη διαστημική ντίσκο.

https://www.youtube.com/watch?v=gEaMbMMZKmE

Lower Parts X Egyptian Lover
Στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι – Αθήνα)
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
Πόρτες 01:00 – Είσοδος: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο)

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.