Ed Sheeran

Για όσους από εσάς ο Ed Sheeran βρίσκεται σταθερά στο shuffle του mp3 player σας, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι υπόλοιποι, είτε τον έχετε ακούσει λιγότερο ή περισσότερο, οπωσδήποτε θα τον βλέπετε συνεχώς μπροστά σας, να φιγουράρει ως ο μεγαλύτερος pop star του πλανήτη και να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αν δεν είστε και ιδιαίτερα φαν του ήχου του, θα απορείτε πως αυτό το κοκκινομάλλικο αγόρι από το Δυτικό Yorkshire, με τα αμέτρητα τατουάζ που εδώ που τα λέμε, κάνουν μία αντίστιξη με το υπόλοιπο look αλλά και το είμαι-ένας-από-σας attitude, είναι παντού. Το σίγουρο είναι ότι, μετά από την τεράστια επιτυχία και με τον τελευταίο δίσκο του, ÷, δεν είναι πλέον ένας από μας, αφού έχει εκτοξευθεί στην κορυφή του pop stardom. Ας μιλήσουν οι αριθμοί…

https://www.youtube.com/watch?v=JGwWNGJdvx8

26
Tα χρόνια έχουν περάσει από τις 17 Φεβρουαρίου 1991, οπότε και…ο πελαργός τον έφερε στον πλανήτη Γη.

3
Οι δίσκοι που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα, κάθε ένας από τους οποίους έχει για τίτλο ένα αριθμητικό σύμβολο: + (2011), × (2014),  ÷ (2017).

64
Το score του τελευταίου του δίσκου ÷ (ή Divide, για να συνεννοούμαστε) στο Metacritic, με το Rolling Stone να το βαθμολογεί με 4 στα 5 αστέρια, ενώ το Pitchfork να το «λούζει» με ένα ωραιότατο 2.8/10.

7
Στην πολυαναμενόμενη έβδομη σεζόν του Game of Thrones ο Ed Sheeran θα κάνει μια cameo εμφάνιση, όπως αποκαλύφτηκε στο South by Southwest Festival. Απορίας άξιο πως θα καλύψει τόσα τατουάζ.

60
Τα τατουάζ που κοσμούν το σώμα του και τα οποία αυξάνονται συνεχώς. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το videoclip για το κομμάτι “Shape Of You” που εμφανίζεται χωρίς μπλούζα.

33,5
Tα εκατομμύρια δολάρια που έβγαλε το 2016, σύμφωνα με το Forbes.

82
H θέση του στη ανάμεσα στους 100 πιο ακριβοπληρωμένους celebrities στον κόσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=Wv2rLZmbPMA

3
Η θέση του ανάμεσα στους 30 πιο πλούσιους Βρετανούς κάτων των 30. Το αργυρό μετάλιο κερδίζει ο Daniel Radcliffe και το χρυσό η Adele.

16
Τα τραγούδια του που βρίσκονται στο βρετανικό top 20. Η παντοκρατορία του έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις μιας και πλέον στον καθορισμό των θέσεων στα charts λαμβάνονται υπ’ όψιν όχι απλά οι πωλήσεις αλλά και το πόσες φορές «στριμάρει» ο κόσμος ένα τραγούδι.

6868642
Τα streams του single “Shape Of You” μόνο στο Spotify μέσα σε 24 ώρες. Μέσα σε μια βδομάδα το είχαν «στριμάρει» 53 εκατομμύρια φορές.

68
Τα εκατομμύρια streams που έκανε την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του το  ÷, παίρνοντας το θρόνο από το προηγούμενο ρεκόρ του The Weeknd με τα 40300000 το Νοέμβριο του 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=v4GIfNf7AYk

232
Τα χιλιάδες αντίτυπα που πούλησε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στη Βρετανία το ÷.

672
Οι χιλιάδες πωλήσεις του ÷ την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Είναι το μεγαλύτερο νούμερο για άνδρα καλλιτέχνη στην ιστορία των βρετανικών τσαρτ. Γεγονός που τον καθιστά τον τρίτο πιο ευπώλητο καλλιτέχνη όλων των εποχών μετά την Adele (που είχε πουλήσει 800.000 αντίτυπα του 25) και τους Oasis (που είχαν πουλήσει 696.000 αντίτυπα με το Be Here Now).

98
Οι χώρες στις οποίες το τρίτο album του ÷, κατέκτησε την κορυφή των iTunes, συμπεριλαμβανομένων και της Ελλάδας.

16
Οι καλλιτέχνες για τους οποίους ο Ed Sheeran έχει γράψει τραγούδια και οι οποίοι είναι: Wiley, Justin Bieber, One Direction, Lupe Fiasco, Jessie Ware, Devlin, Matt Terry, Lewi White, Hoodie Allen, Major Lazer, The Weeknd, Taylor Swift, Rudimental, Rixton, Nekfeu και Wretch 32.

19
Τα κομμάτια που έχει γράψει συνολικά για όλους τους παραπάνω.

2500
Οι λέξεις του απολαυστικού προφίλ που έγραψε για τον Ed Sheeran ο Alexis Petridis. Χαρά στο κουράγιο του…