Φωτογραφία: Stefanos Kapa

Αν έχετε απορία γιατί μία μπάντα να πάρει το όνομα Δραμαμίνη, η απάντηση είναι απλή: γιατί τα δύο αδέρφια και πυρήνας του συγκροτήματος, Γιάννης και Χάρης Μιχαηλίδης κατάγονται από τη Δράμα. Την τελευταία δεκαετία όπου και είναι ενεργοί, έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους δείχνοντας την αγάπη τους στον μελωδικό κιθαριστικό ήχο και τον ελληνόφωνο στίχο, αλλά και μία συνεχή ταξιδιάρικη διάθεση σε…όλο το σύμπαν:  Ταξίδι πλάι στο παράθυρο (2007), Το σύμπαν μέσα μου (2011),  Με το Μηδέν και το Άπειρο να συμφιλιωθούμε (2014). Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως ο Θάνος Ανεστόπουλος, ο Σπύρος Γραμμένος και ο Μανώλης Φάμελλος και τώρα ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s., την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, λίγο πριν κυκλοφορήσουν την καινούργια τους δουλειά. Ως τότε, μας προετοιμάζουν αποκαλύπτοντας μουσικές αγάπες, εμμονές και επιθυμίες.

https://www.youtube.com/watch?v=WKXx26u1-Ek

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Κώστα Μπίγαλης – Μικρή μου Μέλισσα, όταν πηγαίναμε δημοτικό, με λεφτά των γονιών.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Bon Iver – 22, A Million, το 2016.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’ αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Κυρίως ντρεπόμαστε για κάποιους που αγαπάμε αλλά δεν έχουμε αγοράσει, π.χ. Led Zeppelin 1, Revolver, Harvest. Σε κάποιο ξεσκαρτάρισμα βρήκαμε κάποια ελληνικά 90ς ελαφρολαϊκά αλλά δεν ντρεπόμαστε κιόλας που τα είχαμε…

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Το OK Computer (ντροπή). Από την άλλη, έχουμε δανείσει όλη τη δισκογραφία των Pink Floyd χωρίς να επιστραφεί.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Η καλύτερη μάλλον ήταν και η πρώτη μας φορά, όταν πήγαμε στα Ξύλινα Σπαθιά στη Δράμα.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex : “Τhe drugs don’t work”. Drugs: “Τoo drunk to fuck”. Rock n roll: στο κρεβάτι.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Κανονικά δεν βάζουμε μουσική σ’ αυτές τις φάσεις αλλά ας πούμε The Tallest Man On Earth ή Michael Nyman “Μαθήματα Πιάνου”.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ότι μάλλον ο Iggy Pop διαβάζει τις συνεντεύξεις του Popaganda και ήρθε για να τρολλάρει.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Bowie. 

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Καμία. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές δεν το έχουμε μετανιώσει.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιό τραγούδι ακούγεται; “Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις”;

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Μιξάραμε το δίσκο του Στάθη Δρογώση.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός DeLorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Στην Ύδρα με τον Cohen για την ποίηση, τη θάλασσα και για την μοναδικότητα του να δημιουργείς σε ένα πανέμορφο μέρος. Στην Ινδία με τους Beatles απλά γιατί είναι η αγαπημένη μας μπάντα. Και με τους Στέρεο Νόβα μιας και αγαπάμε την πειραματική ηλεκτρονική μουσική και την ελληνική σκηνή γενικότερα.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Οι Coldplay.. (το έχουν κάνει αυτό στη μνήμη του Steve Jobs).

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Μάλλον με τον Lennon, κολλητάρια.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες είναι μεγαλοδύναμες.

Οι Δραμαμίνη θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 21:00.