Με τίτλους σπουδών πιστοποιημένους από τον New England Association of Schools and Colleges (NEASC) που μεταξύ άλλων πιστοποιεί το Harvard, το Yale, το MIT και δεκάδες άλλα πανεπιστήμια- οι φοιτητές του Κολλεγίου μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι 53.000 απόφοιτοί του απασχολούνται σε 1.700 εταιρείες σε 60 χώρες ανά τον κόσμο. Το Deree συνεργάζεται με μερικούς από τους μεγαλύτερους ομίλους διεθνώς, όπως The Libra Group, Coca Cola, Diageo, Johnson & Johnson, Imerys κ.ά. στους οποίους οι σπουδαστές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους, έχοντας μεγάλες πιθανότητες να προσληφθούν μετά το πέρας αυτής.

Στο υψηλό επίπεδο σπουδών έρχεται να προστεθεί και το ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών. Πιο συγκεκριμένα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, 85% των φοιτητών που έκαναν αίτηση για οικονομική βοήθεια την έλαβαν, ενώ για τη φετινή χρονιά το ποσό που έχει προβλεφθεί ανέρχεται στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στις πολλές υποτροφίες του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ξεχωρίζουν αυτές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και τους δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο Deree μια υποειδίκευση (minor), έναν κύκλο 6-7 μαθημάτων παράλληλα με τις σπουδές τους στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να φύγουν από τα στενά όρια της Ελλάδας και να ζήσουν την εμπειρία να σπουδάζεις για κάποιο διάστημα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού μέσω του προγράμματος Study Abroad. Οι σπουδαστές θα μπορούν να φοιτήσουν μέχρι και για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, με δίδακτρα του Deree. Ανάμεσα στις επιλογές είναι διεθνούς φήμης πανεπιστήμια όπως το Cornell, το Emory και το Stanford.

Όσοι επιθυμούν να τα ζήσουν όλα αυτά από κοντά, δεν έχουν παρά να έρθουν σε ένα Discover Deree Day, τις ημερίδες ενημέρωσης για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές και τους γονείς τους, που πραγματοποιούνται τέσσερις φορές τον χρόνο. Σε αυτές τις εκδηλώσεις οι νέοι μπορούν να μάθουν περισσότερα  για τις σπουδές και τις προοπτικές τους, να ξεναγηθούν στο campus, να συνομιλήσουν με καθηγητές αλλά και παιδιά που ήδη σπουδάζουν στο Deree ή να παρακολουθήσουν ένα μάθημα της αρεσκείας τους.

Ποια είναι τα γνωστικά αντικείμενα που επιλέγουν οι φοιτητές του Deree                          

Για το 2016, το top 10 των προπτυχιακών προγραμμάτων στο Deree ήταν:

Ψυχολογία

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Επικοινωνία

Marketing

Τεχνολογία Πληροφοριακών Συστημάτων

Διεθνής Τουρισμός και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας

Διεθνής επιχειρηματικότητα

Ναυτιλιακά

Χρηματοοικονομικά

Αγγλική Φιλολογία