ΙΣΤΟΡΙΕΣΈξι πτυχία του Deree σε φέρνουν πιο κοντά στον κόσμο της Τέχνης

Έξι πτυχία του Deree σε φέρνουν πιο κοντά στον κόσμο της Τέχνης

Τα προγράμματα Ιστορία της Τέχνης, Σύγχρονες Πρακτικές Χορού, Γραφιστική, Μουσική και Μουσική Εκτέλεση, Θεατρικές Σπουδές και Εικαστικές Τέχνες του Deree είναι η καλύτερη σύνδεση με τον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα τη σύγχρονης τέχνης.
8final

Με το άκουσμα της λέξης Deree στο μυαλό των περισσοτέρων ερχόταν ένα κολλέγιο που επικεντρώνεται στις οικονομικές επιστήμες. Όχι πια, καθώς από το 2011 που ξεκίνησε η Σχολή Καλών και Παραστατικών Σπουδών η οποία το 2014 ονομάστηκε Frances Rich School of Fine and Performing Arts, όλο και περισσότεροι σπουδαστές επιλέγουν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να εντρυφήσουν στην αγαπημένη τους τέχνη και να καταρτιστούν επαγγελματικά πάνω σε αυτήν.

Το πρόγραμμα της Μουσικής διαθέτει δύο κατευθύνσεις, γενικής  Μουσικολογικής (Music)  και Μουσικής Εκτέλεσης (Music Performance).

Το πρόγραμμα της Μουσικής διαθέτει δύο κατευθύνσεις, γενικής Μουσικολογικής (Music) και Μουσικής Εκτέλεσης (Music Performance).

Πιο συγκεκριμένα η Σχολή Καλών και Παραστατικών Σπουδών Frances Rich προσφέρει προγράμματα σε Ιστορία της Τέχνης, Σύγχρονες Πρακτικές Χορού (Σεπτέμβριος 2016), Γραφιστική, Μουσική και Μουσική Εκτέλεση, Θεατρικές Σπουδές και Εικαστικές Τέχνες. Το Κολλέγιο δίνει επίσης μαθήματα με θέμα τον κινηματογράφο και εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας ενός προγράμματος Κινηματογραφικών Σπουδών στο εγγύς μέλλον. Ανεξάρτητα από τη σχολή τα προγράμματα Ιστορία της Τέχνης και Μουσικής είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα δηλαδή το 1994. Μάλιστα το πρόγραμμα Ιστορίας της Τέχνης ήταν το πρώτο ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στο είδος του στην Ελλάδα ενώ με συνέπεια και διάρκεια δίνει έμφαση στη σύγχρονη τέχνη και σε πρακτικές επιμέλειας εκθέσεων.

Το πρόγραμμα της Μουσικής διαθέτει δύο κατευθύνσεις, γενικής  Μουσικολογικής (Music)  και Μουσικής Εκτέλεσης (Music Performance). Η δεύτερη δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές τραγουδιού η μουσικού οργάνου να αναπτύξουν τις ικανότητες παρέχοντας εξατομικευμένη διδασκαλία σε μουσική εκτέλεση και ερμηνεία.

Poster της φοιτήτριας Graphic Design Βιργινίας Χρηστάκου, με τίτλο "The Deadliest Sea"  που διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό Grafist16

Poster της φοιτήτριας Graphic Design Βιργινίας Χρηστάκου, με τίτλο “The Deadliest Sea” που διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό Grafist16

Το πρόγραμμα Γραφιστικής δημιουργήθηκε το 2015. Όπως μας εξηγεί ο κ. Michael Οchs συντονιστής του προγράμματος, εργάζεται έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα ανταποκρίνεται στον διεθνή ανταγωνισμό κι ότι οι σπουδαστές μαθαίνουν να διαχειρίζονται «όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να επιλύουν κάθε είδους προβλήματα. Αυτό έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό σήμερα που η τεχνολογία και οι τρόποι  επικοινωνίας εξελίσσονται και αλλάζουν με ραγδαίο τρόπο.

Στιγμιότυπο από το μάθημα Visual Arts

Στιγμιότυπο από το μάθημα Visual Arts

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ο διεπιστημονικός του χαρακτήρας που παρέχει ολιστική γνώση σε όλα τα σχετικά θέματα που ένας μελλοντικός επαγγελματίας στον χώρο του Graphic Design πιθανόν να κληθεί να καλύψει. Επίσης οι σπουδές Graphic Design του Deree είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα που παρέχουν δύο διεθνή πτυχία. Το ένα είναι το αμερικάνικο πτυχίο με διαπίστευση από το NEASC (New England Association of Schools and Colleges) και το άλλο το βρετανικό επικυρωμένο από το Open University στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα παραπάνω δημιουργούν τις καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, που περιλαμβάνουν την απασχόληση σε εταιρείες design, branding  ή διαφημιστικές, συμβούλους design, εταιρείες web design
και εκδοτικούς οίκους. Το εύρος των δημιουργικών επαγγελμάτων περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών design για τον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον πολιτιστικό τομέα. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να δουλέψει ως freelance designer, να δημιουργήσει το δικό του graphic design studio ή να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Επίσης οι σπουδαστές, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο εξωτερικό».

5final

Oι φοιτητές εξασκούνται στην δημιουργία καλά οργανωμένου portfolio καθώς και στη δυνατότητα να υποστηρίζουν το έργο τους με τον λόγο.

Το πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών προετοιμάζει τους φοιτητές για πρακτική και έρευνα  στον τομέα της σύγχρονης τέχνης. Oι φοιτητές εξασκούνται στην δημιουργία καλά οργανωμένου portfolio καθώς και στη δυνατότητα να υποστηρίζουν το έργο τους με τον λόγο. Η υποδομή των σπουδών στο Κολλέγιο εξασφαλίζει την υποστήριξη των φοιτητών στην προετοιμασία τους για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς και για παρουσιάσεις του εικαστικού τους έργου σε εκθεσιακούς χώρους.

Στο πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών οι φοιτητές εκπαιδεύονται  στην υποκριτική,  στη σκηνοθεσία, την σκηνογραφία και  ενδυματολογία  καθώς και στον σχεδιασμό φωτισμού  ενώ παράλληλα διδάσκονται ιστορία και κριτική θεάτρου και έρχονται σε επαφή με τις νέες τάσεις στον χώρο.

οι φοιτητές θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα του σύγχρονου χορού

Οι φοιτητές του προγράμματος Σύγχρονες Πρακτικές Χορού θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα του σύγχρονου χορού.

3final

Το πρόγραμμα Σύγχρονες Πρακτικές Χορού είναι το πιο πρόσφατο της  Σχολής Frances Rich. Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2016 και όπως λέει στην Popaganda η συντονίστρια του προγράμματος Dr. Ana Sanchez-Colberg , με 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του χορού ως ακαδημαϊκός και χορογράφος, «οι φοιτητές θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα του σύγχρονου χορού. Θα μπορούν να απορροφηθούν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων με άξονα την τέχνη του χορού όπως χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού, διαχειριστές παραγωγής, ερευνητές και θα κληθούν να γίνουν οι αρχιτέκτονες του χορού των επόμενων δεκαετιών στην Ελλάδα και διεθνώς.»

Η γκαλερί όπου έχουν οργανωθεί σημαντικές εκθέσεις όπως SelfConscious, Beauty is the Method (επιμέλεια και των δύο από τον καθηγητή Ιστορίας Τέχνης στο Deree, Σωτήριο Μπαχτσετζή) και Overseas την οποία επιμελήθηκε η Art Registrar του Deree, Γαλήνη Νόττι.

Η γκαλερί όπου έχουν οργανωθεί σημαντικές εκθέσεις όπως SelfConscious, Beauty is the Method (επιμέλεια και των δύο από τον καθηγητή Ιστορίας Τέχνης στο Deree, Σωτήριο Μπαχτσετζή) και Overseas την οποία επιμελήθηκε η Art Registrar του Deree, Γαλήνη Νόττι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκτός των προγραμμάτων σπουδών που αποδεικνύουν έμπρακτα την υποστήριξη των τεχνών από το Deree, αρκεί μια βόλτα στις εγκαταστάσεις του για να σας πείσει. Ο χώρος της πανεπιστημιούπολης λειτουργεί ως ένα εκτενές μουσείο σύγχρονης τέχνης, καθώς η συλλογή του Κολλεγίου αριθμεί περισσότερα από 3.000 έργα κυρίως Ελλήνων –αλλά όχι μόνο- καλλιτεχνών όπως οι Ακριθάκης, Λεκάκης, Α. Μυλωνά, Masaaki Noda, Στάμος, Takis, Τσαρούχης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας. Η Frances Rich, Αμερικανίδα γλύπτρια προς τιμήν της οποίας έχει ονομαστεί η Σχολή, έχει ευεργετήσει το Κολλέγιο μέσω ενός γενναιόδωρου κληροδοτήματος και της προσωπικής της συλλογής που περιλαμβάνει και έργα του Μεξικανού ζωγράφου Diego Rivera. Υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι όπως  μια τελευταίας τεχνολογίας γκαλερί όπου έχουν οργανωθεί σημαντικές εκθέσεις π.χ. SelfConscious, Beauty is the Method (επιμέλεια και των δύο από τον καθηγητή Ιστορίας Τέχνης στο Deree, Σωτήριο Μπαχτσετζή) και Overseas την οποία επιμελήθηκε η Art Registrar του Deree, Γαλήνη Νόττι.

Άλλωστε η πολιτιστική ζωή του Κολλεγίου είναι πιο δραστήρια από ποτέ. Κάθε χρόνο διοργανώνεται, με μεγάλη επιτυχία, το Φεστιβάλ Τεχνών που περιλαμβάνει παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, εργαστήρια, master classes και διαλέξεις και είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο στο κοινό για να γνωρίσει από κοντά σπουδαίους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σαν κι αυτούς που ονειρεύονται να γίνουν τα παιδιά που φοιτούν στη Σχολή Frances Rich.

http://www.acg.edu/

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.