Η νεοψυχεδέλεια φαίνεται να είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη της ντόπιας σκηνής, καθώς μπάντες που την προσκυνούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεχώς ξεφυτρώνουν. Έτσι και οι Cosmic Shadows, προσγείωσαν το  μουσικό διαστημόπλοιό τους στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2017 με τις ευλογίες του psych garage που οφείλεται και για την εμφάνισή του διαστημόπλοιου στη γη, όπως λένε και οι ίδιοι. Ενώ ετοιμάζουν να κόψουν το πρώτο τους 7ιντσο μέσα στο 2018, θα ανέβουν πρώτα στη σκηνή του six d.o.g.s. την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου για να προϋπαντήσουν τους Monochromatic Visions και τους Bonnie Nettles. Ο frontman της μπάντας, Γιάννης ΜητρόπουλοςJohn Lizard) ξεδιπλώνει το μουσικό χαλί της ζωής του.

https://www.youtube.com/watch?v=YzOXnUWGO94

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Ήμουνα 15 χρονών το 2002. Πήγα στο δισκάδικο στη Γεροκωστοπούλου, το κλασικό δισκάδικο της Πάτρας. Φόραγα ένα λευκό t-shirt με μια ζωγραφιά ενός τύπου που κρατούσε ένα όπλο. Ο τύπος που είχε το δισκάδικο μου ζήτησε το t-shirt με αντάλλαγμα όποιον δίσκο θέλω και φυσικά δέχτηκα! Πήρα λοιπόν τον δίσκο των The Seeds – Future. Γύρισα σπίτι χωρίς μπλούζα αλλά με τον πρώτο μου δίσκο!

Ποιός είναι ο τελευταίος; Μου τον χάρισε ο Ξάνθος από τους Bazooka και είναι ο Self Titled.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοί οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Αρχικά, δεν έχω δίσκους για τους οποίους να ντρέπομαι. Τώρα αυτοί που δεν έχω και ντρέπομαι είναι α) King Gizzard and the Lizard Wizard – Sketches of Brunswick East β)
Dead Ghosts – Love and Death and All the rest και γ) The Frowning Clouds – Legalize Every Thing.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Δεν έχω δανειστεί!

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Είναι Thee oh Sees.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: “Love and Space” – Abigails. Drugs: “All my friends are bad kids” – Black Lips. Rock and Roll: “Puppet on the string” – Night Beats.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Αρχικά είμαι τόσο χάλια που πάω σχεδόν γονατιστός στο πικάπ και χωρίς δεύτερη σκέψη βάζω τον δίσκο Before we were so Rudely Interapted – The Animals.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Δύσκολα θα περάσει κάτι από το μυαλό μου εφόσον το μόνο που θα σκέφτομαι είναι να ανέβω στη σκηνή και να ξεκινήσει το live! Και μετά, θα σκεφτώ «Ο Iggy πλήρωσε εισιτήριο;». Θα περίμενα να τελειώσει το live μου και θα να τον βρω να τα πούμε και να τα πιούμε.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Ξεκάθαρα David Bowie!

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δεν έχω μετανιώσει ούτε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου που παίζω μουσική. Ποιά φυσιολογική ζωή; Ποιός είναι φυσιολογικός και ποιος περίεργος; Αν έχουμε την ίδια οπτική για την «φυσιολογική ζωή» τότε όχι, είναι πολύ βαρετή για εμένα! 

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Shapes have fangs – “The Desert” και θα έφτιαχνα και εγώ top 5 τραγουδιών για την σχέση μου με την γκόμενα.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Μένω σε μονοκατοικία αυτόν τον καιρό για αυτό τον λόγο. Αλλά γενικά δεν μου έχουνε κάνει ποτέ παρατήρηση, μάλλον αρέσει στους γείτονες η μουσική που ακούω.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Το 1968 – Καλιφόρνια – Neil Young, γιατί μου αρέσει η μουσική του και αγαπώ τη δεκαετία 60s. 1979 – Manchester – Joy Division, γιατί αρέσει πολύ στην γυναίκα μου. 1990 – Seattle – Kurt Cobain, γιατί ξεσήκωσε την γενιά του ’90 και ήταν τα πρώτα κομμάτια που έπαιξα στην κιθάρα.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Dead Ghosts, γιατί είναι και Dead και Ghosts!

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Sid Vicious γιατί ήτανε η πρώτη μουσική που άκουσα και θα τα πίναμε καλά! Καλό παιδί ο Sid, παρεξηγημένο λίγο!

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Όχι, δεν είναι! Δεν ακούω καν Morissey.

Οι Cosmic Shadows θα εμφανιστούν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στο six d.o.g.s. μαζί με τους Monochromatic Visions και τους The Bonnie Nettles