ΕΞΟΔΟΣΜε το Che φεύγεις πλέον για Λατινική Αμερική και από το λιμάνι του Πειραιά

Με το Che φεύγεις πλέον για Λατινική Αμερική και από το λιμάνι του Πειραιά

Σε ένα νεοκλασικό της οδού Καραΐσκου ένα μαγαζί σερβίρει κοκτέιλ και λατινοαμερικάνικα πιάτα σε έναν χώρο που μοιάζει με μεξικάνικη hacienda.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Στην αργκό της ισπανόφωνης Αμερικής “Che” σημαίνει φίλος. Εδώ και μερικές μέρες στον Πειραιά, ένα μαγαζί με αυτό το όνομα, τοποθετημένο σε ένα νεοκλασικό σπίτι, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου βασισμένη στην Νοτιοαμερικάνικη και μεξικανική κουλτούρα.

Δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια, το Che μας ταξιδεύει στην Λατινική Αμερική  όχι μόνο με ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο που να τη θυμίζει. Τα τραπέζια του είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, τα καθίσματα είναι ντυμένα με έθνικ υφάσματα, το μπαρ έχει επένδυση από πραγματικό μπαμπού.  Στην αυλή του νεοκλασικού που άνοιξε πρόσφατα της πόρτες του στον αριθμό 151 της οδού Καραΐσκου στήθηκε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε μεξικάνικη hacienda μόνο που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά. 

Ακόμα κι αν κάποιος δεν μπει αμέσως στο κλίμα με το χαρακτηριστικό σκούρο ροζ χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους υπάρχει ένα mural ύψους 14 μέτρων της Frida Kahlo σχεδιασμένο από τον Παύλο Βεντούρη που διαλύει κάθε απορία για την «καταγωγή» του μαγαζιού. O Τζίμης Αποστόλου ως λάτρης της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας και πρώην ιδιοκτήτης του Viva Zapata δημιούργησε μαζί με τους Ιωσήφ και Στέλιο Καπετανάκη έναν χώρο που έλειπε από την περιοχή.

Εκτός από εκείνους που απολαμβάνουν τα σπιτικά refreshments, όπως μια λεμονάδα με αγαύη και ξύσμα πιπερόριζας, το ορκισμένο κοινό του συνδυασμού «τεκίλα με λεμόνι» θα βρει άκρως γευστικό το κοκτέιλ Colibri με blend λευκής τεκίλας με mezcal, φρέσκο χυμό lime και σαγκουίνι, μέλι βιολογικής αγαύης και χειροποίητη λεμονάδα από ελαιοζάχαρα εσπεριδοειδών με ανθό αλατιού ή το ομώνυμο Che με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με πιπεριά Chipotle, Campari αρωματισμένο με κόκκους καφέ και γλυκό αφρώδη οίνο.

Για όσους αγαπούν την Καραϊβική και το ρούμι της υπάρχει το Night of the living dead με μείγμα από παλαιωμένα ρούμια Αγ. Δομίνικου, Παναμά και Μπαρμπάντος, χειροποίητο σιρόπι ιβίσκου Καραϊβικής και μπαχαρικών, φρέσκο χυμό lime και λικέρ πορτοκάλι. Η λίστα με κοκτέιλ (από 6 έως 11 ευρώ) που επιμελήθηκε ο Γιώργος Φιλιππίδης είναι εκτενής, περιλαμβάνει προτάσεις για πριν και μετά το γεύμα ενώ δεν χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ρούμι και την τεκίλα σαν βάσεις, όπως ίσως θα ήταν αναμένομενο. Παράλληλα, όσοι προτιμούν ένα straight ποτό δεν θα φύγουν παραπονεμένοι αφού το μπαρ του Che έχει επενδύσει σε μια πληθώρα ετικετών.

Εκτός όμως από τις συνταγές της μπάρας το ταξίδι περιλαμβάνει εξωτικές προτάσεις φαγητού από τον σεφ Δημήτρη Φέτση. Από νωρίς το πρωί σερβίρεται brunch (από 6 έως 11 ευρώ) προσαρμοσμένο στα λατινοαμερικάνικα δεδομένα, όπως οι quesadillas με τσένταρ, κοτόπουλο, αβοκάντο, πικάντικη μαγιονέζα και τα τηγανητά αυγά σε κουβανέζικο στυλ με ψητό χοιρινό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι, pancakes καλαμποκιού με τσένταρ και μαγιονέζα από πιπεριές .

Από ένα λατινοαμερικάνικο μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα tacos, οι enchiladas και η chimichanga (από 7 έως 13 ευρώ). Στις σαλάτες (από 8 έως 13 ευρώ) ξεχωρίζει η πιο δροσερή Tropicana με πράσινο μάνγκο, παπάγια, τσιπς από άγρια μπανάνα, φρέσκο ανάλατο τυρί και σάλτσα από κόκκινο γκρέιπφρουτ. Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν τόσο ψάρι και θαλασσινά όσο και επιλογές κρεατικών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα (από 11 έως 26 ευρώ). Σε αυτό το σημείο του καταλόγου βρίσκουμε το Guacho de mariscos με καλαμάρι, χταπόδι, μύδια, καψαλισμένο πεκορίνο και μαύρο χούμους  καθώς και το μυλοκόπι ψημένο μέσα σε μπανανόφυλλο κατά τον παραδοσιακό τρόπο των ιθαγενών της Αμερικής.

Guacho de mariscos με καλαμάρι, χταπόδι, μύδια, καψαλισμένο πεκορίνο και μαύρο χούμους

Secreto Iberico σε βούτυρο κουκουναριού με ψητά αβοκάντο, αντίδια και αγκινάρες και τραγανή κρούστα ψωμιού αρωματισμένου με αντζούγια

Διάφραγμα Black Angus με butter miso, καπνιστή πάπρικα, και πατάτες ψημένες στα κάρβουνα

Στα πιάτα με κρέας κεντρίζουν το ενδιαφέρον το μάγουλο Iberico με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο,  το διάφραγμα Black Angus με butter miso, καπνιστή πάπρικα, και πατάτες ψημένες στα κάρβουνα αλλά και το σωστά ψημένο Secreto Iberico σε βούτυρο κουκουναριού που συνοδεύεται από ψητά αβοκάντο, αντίδια και αγκινάρες μέσα σε μια τραγανή κρούστα ψωμιού αρωματισμένου με αντζούγια.  Εξίσου εξωτικά είναι και τα επιδόρπια που παρατείνουν το ταξίδι μας στη Λατινική Αμερική, όπως το Choco fontan με αλατισμένη καραμέλα, μπανάνα ζυμωμένη σε σιρόπι αγαύης και παγωτό φυστικοβούτυρο, ένα γλυκό ιδανικό για check-out από την hacienda του Πειραιά.

CHE, Kαραϊσκου 151, Πειραιάς. Τηλ: 210429 6660

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.