ΜΟΥΣΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ακούστε τη «Γλυκιά μου όμορφη» των Callas και του Lee Ranaldo

Η από κοινού δουλειά των Αθηναίων θορυβοποιών και του πρώην κιθαρίστα των Sonic Youth, Trouble and Desire, είναι προ των πυλών και μετά τη «Μελανιά», η «Γλυκιά μου όμορφη» έρχεται να βάλει μια κιθαριστική ρεμπέτικη τάξη.

https://www.youtube.com/watch?v=K-uB07jqbiE&feature=youtu.be

Η συνεργασία τους κρατάει από το soundtrack της ταινίας των Callas, Great Eastern, όπου ο Lee Ranaldo έβαλε το χεράκι του. Αφού οι Callas κυκλοφόρησαν δύο επιτυχημένα άλμπουμ με τον Jim Sclavunos στην καρέκλα του παραγωγού, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον πρώην κιθαρίστα των Sonic Youth με καρπό της συνεργασίας τους το δίσκο Trouble and Desire που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου από την Dirty Water και την Inner Ear

Ο Lee Ranaldo έχει δηλώσει σχετικά με την συνεργασία του με την αθηναϊκή τετράδα: «Ήταν χαρά μου να γνωρίσω τους The Callas και να συνεργαστώ μαζί τους στο νέο τους album – συναντηθήκαμε πριν μερικά χρόνια όταν μου τράβηξε το ενδιαφέρον ο καλλιτεχνικός τους κόσμος στην Αθήνα. Είμαι fan της visual art τους και πέρασα καταπληκτικά γράφοντας μουσική μαζί με αυτούς τους ομοϊδεάτες ταξιδιώτες. Η συνεργασία μας απογειώθηκε γρήγορα και ήταν τόσο φυσική – μιλάμε την ίδια γλώσσα και οι συναυλίες που κάναμε μαζί ήταν η απόλυτη έκρηξη! Αγαπώ την κοινότητα καλλιτεχνών που έχει μαζευτεί γύρω τους και ελπίζω ότι θα συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον».

Έχουμε ακούσει ήδη εδώ και καιρό το κομμάτι “Acid Books” και το ομώνυμο, ενώ πρόσφατα μας ξάφνιασαν με το “Melaniá (Bruise)” μιας και ακούσαμε για πρώτη φορά ελληνικό στίχο από τους Callas, αλλά και ελληνικό ήχο, μιας και θα το έλεγε κανείς ψυχεδελικό αμανέ. Κι από ό,τι φαίνεται δεν σταματάνε εδώ τον εν λόγω πειραματισμό, μιας και το νέο κομμάτι που μπορείτε να ακούσετε από το δίσκο παρακάτω λέγεται «Γλυκιά μου όμορφη» και ακούγεται όπως θα ακούγονταν οι ρεμπέτες αν ζούσαν στα τέλη των 80s στη Νέα Υόρκη.

Όσο ο δίσκος ανεβαίνει στο βαρόμετρο του πολλά υποσχόμενου, απολαμβάνουμε τη «Γλυκιά μου όμορφη»…

The Callas w/ Lee Ranaldo, Trouble and Desire – κυκλοφορεί στις 26/10 από την Inner Ear και την Dirty Water.
To release gig για την κυκλοφορία του δίσκου θα γίνει με τη συμμετοχή του Jim Sclavunos  στις 30/11 στο Χοροστάσιο.
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2019 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.