ΙΣΤΟΡΙΕΣΕυτυχώς, μάθαμε ότι δεν είμαστε εντελώς #bloodyuseless… (BINTEO)

Ευτυχώς, μάθαμε ότι δεν είμαστε εντελώς #bloodyuseless… (BINTEO)

Δείτε το νέο διαφημιστικό, γεμάτο σπαρταριστά epic fails, που γύρισε ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Το περσινό, αντίστοιχο σποτ είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Το είχε σκηνοθετήσει ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Wasted Youth, Suntan), τον θυμόμαστε να δηλώνει «δεν με ενδιαφέρουν τα λαϊκά δικαστήρια στα σόσιαλ μίντια» σχετικά με τις κατηγορίες περί σεξισμού που του «κρεμάστηκαν» με το συνήθη τρόπο που γίνεται ένα θέμα viral.

Η ουσία όμως ήταν (και είναι) αλλού.

«Το περσινό διαφημιστικό σποτ για το ΕΚΕΑ, το οποίο φτιάξαμε μαζί με τον αγαπημένο σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, δίχασε την κοινή γνώμη ως “προκλητικό”, έγινε viral και κατάφερε να δώσει μια μεγάλη ανάσα στα εθνικά αποθέματα αίματος, τα οποία όμως έχουν επιστρέψει ξανά σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα…», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Έτσι αποφασίστηκε, αφού ξέμπλεξαν με τις δικαστικές ιστορίες από τα περσινά, να δουλέψουν και πάλι με την ίδια ομάδα. Bold Ogilvy κι Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ενώ την παραγωγή πρόσφερε η Foss Productions και ανέλαβε η Δάφνη Κυριακίδου. Όπως και πέρυσι, το σποτ βασίστηκε σε μια ιδέα του Βαγγέλη Τόλια που είναι ένας… ύμνος στην αμπαλοσύνη με σκηνές γυρισμένς σε μια παλιά DV κάμερα.

Η λογική, το μήνυμα αν προτιμάτε (που άλλωστε γέμισε και όλη την Αθήνα με τα stickers #bloodyuseless) είναι ότι εμείς μπορεί να είμαστε σε στιγμές «παντελώς άχρηστοι», αλλά το αίμα μας δεν είναι ποτέ. Δίνουμε 10 δευτερόλεπτα από τη ζωή μας και μπορούμε να σώσουμε ως και 3 ζωές. 

Και σε κάθε περίπτωση σε αυτήν εδώ τη σελίδα του Facebook, αφού δώσουμε τον αιμάτινο οβολό μας, μπορούμε να συνεισφέρουμε με τα βίντεο από τις δικές μας γκάφες.

Η ταυτότητα της ταινίας:

Bloodyuseless

Διαφημιστική εταιρία: Bold Ogilvy Athens
Εταιρία παραγωγής: Foss Productions
Δημιουργικοί διευθυντές: Βαγγέλης Τόλιας, Oλγα Νάλτσου
Κειμενογράφοι: Νικόλας Κούλογλου, Αταλάντη Λιάπη
Διευθυνση λογαριασμού: Δέσποινα Σταθοπούλου
Executive Producer: Στέλιος Κωτιόνης
Παραγωγός: Δάφνη Κυριακίδου
Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Art Directors: Χαράλαμπος Μπεκράκης, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος
Μοντάζ: Μάνθος Σαρδής, Νικόλας Κούλογλου
Colorist: Μάνθος Σαρδής
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωσήφ Αδαλόγλου, Γιώργος Μοσχοβίτης

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.