Φωτογραφία: PhiFactor

Ξεκίνησαν από τη Σπάρτη αλλά με έδρα την Αθήνα, μέσα σε λίγα χρόνια οι Black Hat Bones κατάφεραν να «μετράνε» στα εγχώρια πράγματα τιμώντας την heavy rock παράδοση τόσο των Guns ‘n’ Roses όσο και των Audioslave. Όσοι τους έχουν δει live, ξέρουν ότι φροντίζουν να κάνουν θόρυβο και απόλυτα αισθητή την παρουσία τους στη σκηνή. Όσοι δεν τους έχετε δει, θα ανοίξουν την δεύτερη βραδιά του Ejekt Festival την Παρασκευή 14 Ιουλίου με τον φετινό δεύτερο δίσκο τους Born In A Thunder. Μέχρι τότε, ο λόγος στον μπασίστα της μπάντας, Panokas

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Iron Maiden – Fear of the dark. Όταν ήμουν 8 που είχα πάει παρέα με τον πατέρα μου να το πάρουμε.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Ιncubus – 8. Πραγματικό αριστούργημα, στο οποίο αν δεν κάνω λάθος έκανε παραγωγή και μίξη ο SKRILLEX.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Ντρέπομαι που έχω: 1.Soundtrack από τη σειρά «Ζήνα» στο STAR. 2.Britney Spears – In The Zone. 3.Fame Story 3 – Best Of (live edition). Ντρέπομαι που δεν έχω (ακόμα;!): 1.Eric Johnson – Tones. 2.At the Drive-In – In.Ter A.li.A. 3.The Bronx – La Muerta Vita.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Velvet Revolver – Contraband, Whitesnake – Starkers in Tokio. Είναι αρκετοί ακόμη αλλά αυτοί μου έρχονται πρώτοι στο μυαλό.

https://www.youtube.com/watch?v=dfDjWLOVrno

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Ακόμη δεν έχω συνέλθει από την προχθεσινή συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Extreme – “Naked”, drugs: NoMeansNo – “I need you”, rock’n’roll: Εddie Vedder ft. Zeke – “I Believe In Miracle (The Ramones cover)”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τί μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Death from Above – “1979”.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Τέρμα φασέος.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Iggy Pop.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Καμία.

Φωτογραφία: C.Alossi photography

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Στέλιος Καζατζίδης – “Κάτω από το Πουκάμισό Μου”.

Τί μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Οι –φιλόμουσοι κατά τα άλλα-  γείτονές μου συνήθως βρίσκουν άλλους λόγους να μου κάνουν παρατήρηση. Πάντως, το τελευταίο πράγμα που άκουσα στη διαπασών ήταν από τον τελευταίο δίσκο του Slash, το “Too Far Gone”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Ξεκάθαρα το no. 2, για να κυνηγήσω τη καριέρα μου σαν surfer στη μητέρα Καλιφόρνια. Καμία σχέση όσον αφορά τον Mr. Young.

https://www.youtube.com/watch?v=BsWP0URQyBw

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; The Hellacopters.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Marcel Karl Jacob από Talisman !!!

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Αυτό το όνομα κάτι μου λέει !!!

Οι Black Hat Bones θα ανοίξουν την δεύτερη και τελευταία ημέρα του Ejekt Festival την Παρασκευή 14 Ιουλίου και τη σκηνή της Πλατείας Νερού θα μοιραστούν με τους Of Montreal, Peter Hook and The Light, Jesus and Mary Chain και Kasabian.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Black Hat Bones: Facebook / Youtube / Bandcamp / Instagram