Μετά τη σοκαριστική στιγμή του αποκεφαλισμού του Ned Stark στο τέλος της πρώτης σεζόν, οι φίλοι της σειράς -αφού κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να δένονται πολύ με τους χαρακτήρες- περίμεναν να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος που θα πεθάνει. Και ενώ στις πρώτες σεζόν μπορούσε κάποιος να συμβουλευτεί τα βιβλία για να δει ποιος θα μας αποχαιρετίσει, τώρα που η σειρά έχει ξεπεράσει το δημιούργημα του George R. R. Martin, κανείς δεν είναι ασφαλής.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι χαρακτήρες όπως ο Jon Snow, η Sansa, η Arya, ο Daenerys και ο Tyrion, θα επιβιώσουν μέχρι την τελευταία σεζόν, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί χαρακτήρες για τους οποίους κάποιο από τα επόμενα 7 επεισόδια μπορεί να είναι και το τελευταίο.

Αφού είδαμε όλο το Box Set με όλα τα επεισόδια, όλων των προηγούμενων κύκλων, που υπάρχει στο Nova On Demand και Nova Go και βρήκαμε τους MVP, λίγο μετά την πρεμιέρα της 7ης σεζόν αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, ας δούμε ποιος μπορεί να μην είναι μαζί μας μέχρι το τέλος της.

Ο Littlefinger

Σε μια σειρά γεμάτη απατεώνες και προδότες, ο Petyr Baelish ίσως να είναι ο μεγαλύτερος χειραγωγός από όλους. Χωρίς να έχει πίσω του τη δύναμη κάποιου Οίκου, έχει καταφέρει να γίνει Λόρδος του Harrenhal και Προστάτης του Vale, χρησιμοποιώντας μόνο την πονηριά του. Εντυπωσιακό είναι ότι ΌΛΟΙ γνωρίζουν πόσο γλοιώδης είναι, αλλά δεν ξέρουν που είναι πιστός, με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι μπορούν να τον πάρουν με το μέρος τους.

Από τα τρέιλερ του 7ου κύκλου έχουμε δει την ένταση να ανεβαίνει, καθώς ο Littlefinger “σπρώχνει” τη Sansa να κάνει δικό της το Winterfell αμφισβητώντας την καταγωγή του Jon. Αν με κάποιο τρόπο ο Bran -που γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του Jon- εμφανιστεί στο Winterfell, ο Littlefinger ίσως να μην έχει άλλο χαρτί να παίξει. Μετά την προηγούμενη σεζόν, η Sansa δύσκολα θα χειραγωγηθεί πάλι από τον Baelish· πόσο ταιριαστό θα είναι να βρει το τέλος του αν τον ξεγελάσει η Sansa και αποκτήσει πλήρη αυτονομία;

Το Βουνό

Ένας χαρακτήρας που δεν έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την κεντρική πλοκή της σειράς, αλλά σίγουρα είχε τις στιγμές του, και ως Βουνό και ως ζόμπι-Βουνό. Αυτό που περιμένουν οι φίλοι της σειράς είναι η αναμέτρηση των αδερφών Clegane.

Είναι γνωστό το μίσος ανάμεσα στο Βουνό και τον Σκύλο, κι αφού έχουν επιβιώσει κι οι δύο ως εκ θαύματος, η σύγκρουσή τους μοιάζει αναπόφευκτη. Παρότι ο Sandor Clegane βαδίζει βόρεια, μια σύντομη σκηνή από το τρέιλερ τον δείχνει σε μια περιοχή που δεν μοιάζει να είναι στο Βορρά. Αν τελικά αναμετρηθούν τα αδέρφια, στοιχηματίζουμε ότι ο Σκύλος θα πάρει τελικά την εκδίκησή του.

Ο Euron Greyjoy

«Πως γίνεται να είναι βασικός ένας χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί μόνο σε δύο επεισόδια;», θα πείτε. Ίσως και να είχατε δίκιο, αν δεν υπήρχαν οι φήμες ότι ο Euron θα είναι ο βασικός «κακός» του 7ου κύκλου. Ο νέος βασιλιάς των Iron Islands, ήθελε να κερδίσει την εύνοια της Daenerys χρησιμοποιώντας τον στόλο του, αλλά τα ανίψια του τον πρόλαβαν.

Τώρα, υποπτευόμαστε ότι ο Euron θα είναι ένα αγκάθι στα πλευρά της «Μητέρας των Δράκων» καθώς έχουμε δει σκηνές από μια ναυμαχία στα τρέιλερ. Λογικά η Daenerys θα επικρατήσει, αλλά ίσως αποδυναμωθεί λίγο ο στρατός της για να δυσκολέψει κι άλλο ο στόχος της, ενώ δεν αποκλείεται ο Euron να γίνει γεύμα για κάποιον από τους δράκους της.

Ο Grey Worm

Μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους Sons of the Harpy, ο Grey Worm απείχε από τα στρατιωτικά καθήκοντά του μέχρι να αναρρώσει. Τώρα όμως που η Daenerys έρχεται στο Westeros, η θέση του είναι στο πεδίο μάχης, να ηγείται του στρατού της Khaleesi.

Στο τρέιλερ της νέας σεζόν, τον έχουμε δει σε τρυφερές στιγμές με την Missandei και να έρχεται αντιμέτωπος με τον στρατό των Lannister. Ο Grey Worm έχει γίνει βασικός «συνεργάτης» της Daenerys, κι αν οι δυνάμεις της έχουν απώλειες στη σεζόν, ο πιστός στρατιώτης της είναι μια επιλογή που θα έχει στρατηγικό και συναισθηματικό αντίκτυπο στη σειρά.

Theon Greyjoy

Οι δύο επόμενες επιλογές είναι τα “βαριά χαρτιά”. Οι θάνατοι που θα είναι το highlight της σεζόν και θα επηρεάσουν σχεδόν τους πάντες στο Game of Thrones. Πρώτος υποψήφιος ο Theon· μετά από όλα όσα έχει κάνει, έχει αρχίσει να εξιλεώνεται. Βοήθησε τη Sansa να ξεφύγει από τον Ramsay Bolton και την αδερφή του να κάνει συμφωνία με την Daenerys για να ξεφορτωθούν τον Euron.

Οι σκηνές του Theon που έχουμε δει από την 7η σεζόν, είναι στη ναυμαχία μεταξύ (λογικά) των δύο στρατοπέδων των Greyjoy, οπότε μοιάζει λογικό να θυσιάσει τον εαυτό του για να βάλει τέλος στα σχέδια του Euron. Αυτό θα σημαίνει ότι η Daenerys θα έχει τον στόλο που θέλει και ότι η Yara Greyjoy θα είναι η νέα βασίλισσα των Iron Islands.

Μια άλλη θεωρία είναι να θυσιαστεί για τους Stark αν καταφέρει να βρεθεί στο Βορρά, ώστε να εξιλεωθεί μια και καλή στα μάτια τους.

H Cersei (και ο Jamie) Lannister

Αυτό θα είναι το μεγάλο μπαμ. H Cersei μπορεί να πεθάνει απλά και μόνο επειδή κάθεται στο θρόνο, καθώς όλοι οι προκάτοχοί της έχουν βρει πρόωρο θάνατο. Σίγουρα δεν θα εκθρονιστεί εύκολα, αλλά δεν της λείπουν οι εχθροί.

Μια δημοφιλής θεωρία προέρχεται από τα βιβλία, όπου υπάρχει η προφητεία ότι η Cersei θα πεθάνει από το χέρι του «μικρού αδερφού». Η προφανής επιλογή είναι ο Tyrion που έχει αρκετούς λόγους να το κάνει, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και τον Jamie αν η σχέση τους γίνει ακόμα πιο τεταμένη, κάτι που ίσως οδηγήσει και στο δικό του θάνατο.

Bonus θάνατος: Ένας από τους δράκους της Khaleesi. Παρότι οι δράκοι είναι μάλλον τα ισχυρότερα πλάσματα στο σύμπαν του Game of Thrones, φέτος θα αντιμετωπίσουν οργανωμένους στρατούς και τη μαγεία των White Walkers. Ο Drogon, αφού έχει και ισχυρότερο δεσμό με την Daenerys, είναι λογικά ασφαλής, αλλά οι άλλοι δύο είναι πιο άπειροι και δεν αποκλείεται ο ένας να πεθάνει πριν το τέλος της σεζόν.

Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε αν πέσουμε μέσα σε καμιά από τις προβλέψεις μας για την έβδομη σεζόν του Game of Thrones που προβάλλεται αποκλειστικά στη Νova, ταυτόχρονα με την Αμερική