Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaPOPTRIVIA

Αν είσαι baking lover, έχουμε τις απαντήσεις στις πιο συχνές σου ερωτήσεις

Για να μην κολλήσει ποτέ ξανά το κέικ στη φόρμα, για να μην σου βγουν πάλι άψητα τα μπισκότα.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Σε αυτό το άρθρο θα λυθούν οι απορίες σου για πολύ συχνούς προβληματισμούς που προκύπτουν κατά την -αδιαμφισβήτητα- συναρπαστική διαδικασία παρασκευής και ψησίματος κέικ, μπισκότων και άλλων εδεσμάτων. Ώστε να προλαβαίνεις την καταστροφή αλλά και να βλέπεις τι έκανες λάθος, για να την προλάβεις την επόμενη φορά. 

Τα κέικ μου, μετά το ψήσιμο κολλάνε στη φόρμα. Τι μπορώ να κάνω;

Όταν το κέικ είναι με βούτυρο, πριν ρίξεις το μείγμα στη φόρμα, να την έχεις βουτυρώσει καλά και αλευρώσει. Όταν είναι με λάδι, να την έχεις λαδώσει και αλευρώσει. Αν φτιάχνεις brownies ή κάποιο κέικ σε φόρμα με ομοιόμορφο, flat πάτο (τετράγωνη ή στρογγυλή), λάδωσέ τη και πέρνα τη με λαδόκολλα που να εφαρμόζει στα τοιχώματα.

Το κέικ μου μετά το ψήσιμο βυθίστηκε στο κέντρο. Τι έκανα λάθος;

Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει επειδή άνοιξες το φούρνο νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε για να ελέγξεις το κέικ σου ή γιατί το έβγαλες πολύ νωρίς. Ένα άλλο σενάριο είναι να έβαλες στο κέικ πολύ περισσότερο μπέικιν πάουντερ απ’ ότι χρειαζόταν.

Τι θα γίνει αν χρησιμοποιήσω άλλο μέγεθος φόρμας;

Αν η συνταγή αναφέρει σκεύος, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το προτεινόμενο μέγεθος. Γιατί αν είναι μικρότερη η φόρμα, η ζύμη θα ξεχειλίσει, ενώ αν είναι μεγαλύτερη, θα ψηθεί πιο γρήγορα/θα στεγνώσει/δεν θα φουσκώσει.

Όποτε ψήνω μπισκότα ή κουλουράκια σε μεταλλικό ταψί, παραψήνονται από κάτω και στα πλάγια ενώ στο κέντρο τους είναι άψητα. Τι να κάνω;

Για να ψήσεις μπισκότα, φρόντισε να μην έρχονται κατευθείαν σε επαφή με το ταψί (ακόμα κι αν το έχεις βουτυρώσει). Να τα βάζεις πάντα πάνω σε λαδόκολλα.

Τι μπορώ να κάνω για να μην πάνε οι σταφίδες, τα φρούτα κ.λ.π. ενός κέικ στον πάτο της φόρμας, κατά το ψήσιμο;

Πριν τα βάλεις στο μείγμα, πασπάλισέ τα με αλεύρι (ίσα ίσα να καλυφθούν). Και για να είναι τα φρούτα πιο ελαφριά, κόψτα σε μικρότερα κομματάκια.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο madameginger.com 
POP TODAY
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
ΠΟΛΗ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.