Κορίτσι γνωρίζει αγόρι σε μπαρ. Πόσο βαρετή και τετριμμένη ακούγεται αυτή η ιστορία. Οι εποχές άλλαξαν. Στα μπαρ βγαίνεις για να πιεις τις κοκτειλάρες σου, να τις ανεβάσεις στο ίνσταγκραμ και να πας σπίτι σου να κοιμηθείς αφού αύριο δουλεύεις νωρίς. Ποιος έχει πια χρόνο για eye contact και χαμόγελα από μακριά. Τώρα που έχουμε την τεχνολογία κυριολεκτικά στην παλάμη του χεριού μας, γιατί να μην βρούμε τον έρωτα της ζωής μας ή της βραδιάς τελοσπάντων με την βοήθειά της;

Είναι πολύ εύκολο. Ανοίγεις το κινητό κατεβάζεις το Badoo και η ζωή παίρνει άλλο χρώμα, πιο πικάντικο.

Φανταστείτε αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα είχαν Badoo. Δεν θα ήταν πολύ πιο απλή η ζωή τους; Δεν θα έτρεχε ο καψερός ο Ρωμαίος να κρεμιέται απ’ τα μπαλκόνια να κάνει καντάδες , με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή θα μπουκάρει η γκουβερνάντα. Θα έμπαινε ωραιότατα στο τσατ, θα της έστελνε ένα λινκ με κάποιο παθιάρικο R&Β, κατά προτίμηση Usher από τα early ’00s, και θα μιλούσαν όλο το βράδυ ανενόχλητοι. Το κυριότερο όλων βέβαια είναι πως μέσα σε όλο αυτό τον χείμαρρο μηνυμάτων θα είχαν συζητήσει (ελπίζω) και για το φαρμάκι και δεν θα πέθαιναν από βλακεία. Αλλά τι να το κάνεις που στην αναγεννησιακή Βερόνα δεν έπιανε καλά το wi-fi.

Και φυσικά δεν θα είχαν τα ίδια προβλήματα ούτε η Νεράιδα με το Παλικάρι. Διότι θα έμπαινε το Κατερινιώ στο Badoo να κάνει το καθιερωμένο ψάξιμό της όσο της χτένιζαν την ξανθιά χαίτη και θα έβλεπε ότι ο Μανούσος τις τσαμπουνάει ψέματα και είναι στην πραγματικότητα γιος του μισητού Βροντάκη. Τι κι αν εκείνος της έχει κάνει λάικ, αν το Κατερινιώ δεν σύρει την φωτογραφία του δεξιά…ελπίδα δεν υπάρχει.

Για να μην πιάσουμε το κεφάλαιο Ρος και Ρέιτσελ. Αν εκείνη είχε Badoo δεν θα κατέβαινε ποτέ από το αεροπλάνο. Όσο ο Ρος θα προσπαθούσε να την πείσει ότι ήταν σε διάλειμμα και γι’ αυτό κοιμήθηκε με το κορίτσι του φωτοτυπάδικου, εκείνη θα μπορούσε απλώς να ψάχνει για τον επόμενο άνδρα που θα την βγάλει ραντεβού, δεν θα της μιλάει για δεινόσαυρους και απολιθώματα και θα εκτιμάει λίγο περισσότερο την μόδα. Ο Ρος μια φορά προσπάθησε και αυτή ήταν καταστροφική. Τι το θες το δερμάτινο αγόρι μου;

Θυμάστε όταν ήμασταν μικρά και μας έλεγαν για τον Δον Κιχώτη που φαντασιωνόταν ότι ήταν ιππότης και πολεμούσε για την καρδιά της αγαπημένης του Δουλτσινέας, ενώ στην πραγματικότητα εκείνη αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξή του; Ε, με το Badoo ακόμα και ο φαντασιόπληκτος Δον Κιχώτης θα γνώριζε την Δουλτσινέα του. Ίσως όχι την ίδια αλλά μια που να είναι σαν κλώνος της. Θα πατούσε απλά το κουμπάκι που λέει σωσίας και από το πουθενά θα πετάγονταν δεκάδες Δουλτσινέες για να διαλέξει και ίσως άφηνε και τον καημένο τον Σάντσο Πάντσο να ξαποστάσει, μέχρι να βρει την τέλεια Δουλτσινέα, που δεν είναι Δουλτσινέα. Και εκείνη όμως, δεν μπορεί, με τόσες επιλογές θα έβρισκε έναν κανονικό ιππότη, όχι έναν γέρο που πολεμάει ανεμόμυλους.

 Και μιας και πιάσαμε τους ιππότες, ας μιλήσουμε και για τον ιππότη της καρδιάς μας, τον Τζον Σνόου (μην πέσετε να με φάτε, ξέρω ότι δεν είναι ιππότης, εγώ όμως σαν τέτοιο τον βλέπω). Δεν θα ήταν πιο εύκολη η ζωή του Τζον του Σνόου αν αντί να περνάει τον χρόνο του καταστρώνοντας σχέδια με μια, ας είμαστε ειλικρινής, μεγαλομανή ξανθιά που καβαλάει δράκους, καθόταν ήσυχα-ήσυχα στο κινητό του, άνοιγε το Badoo και έβλεπε πόσα κορίτσια κυκλοφορούν στα βασίλεια του Γουέστερος. Δεν θα του ήταν και δύσκολο, με αυτά τα κουταβίσια μάτια και αυτές τις μπούκλες, να βρει μια άλλη, ίσως κοκκινομάλλα με φακίδες. Αλλά για να μην είμαστε και άδικοι με την Καλίσι, να θυμίσουμε ότι όλη η τρέλα την έπιασε αφού έχασε τον Ντρόγκο της. Και γι’ αυτό υπάρχει λύση. Κουμπάκι σωσίες, μην τα  ξαναλέμε. Θα έβρισκαν αυτοί τα ταίρια τους και εμείς δεν θα αισθανόμασταν άβολα με την χαρά που πήραμε όταν θεία και ανιψιός κοιμήθηκαν μαζί.