Τοστ με αβοκάντο

Τοστ με αβοκάντο

 «Το πρωί είχα ξυπνήσει πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, γιατί το βράδυ είχα κοιμηθεί νωρίς, οπότε όλα πήγαιναν περίφημα, καμία ζέστη, καμία κούραση, κανένα hangover, κανένας πονοκέφαλος, τι ωραία μέρα, χαλάλι που έφυγα πρώτος απ’ όλους, σιγά τι έγινε, δεν θα πάει πουθενά το μπαρ, δίπλα στο γραφείο είναι, όποτε θέλω μπορώ να πάω, δε θα ήθελα τον πονοκέφαλο που έχουν τώρα οι υπόλοιποι. Ένιωθα περίφημα. Μέχρι τη στιγμή που έφερα στο στόμα μου την πρώτη πηρουνιά. Γιατί τότε τα μετάνιωσα όλα. Μετάνιωσα που δεν είχα πιει παραπάνω, που δεν είχα κοιμηθεί αργά, που δεν βούιζε ακόμη στο κεφάλι μου το ξυπνητήρι, που δεν είχα hangover. Μετάνιωσα που δεν τα είχα όλα αυτά, για να μου τα γιάνουν μέσα σε λίγα λεπτά τα αυγά που ακόμη ποσάρονταν, μπροστά στα μάτια μου, κάτω από τα δέντρα του Κήπου, μέσα σε μια πικάντικη κόκκινη σάλτσα που έλιωνε την πασπαλισμένη μοτσαρέλα και που με κάθε πηρουνιά ανέβαζε ιδανικά τη θερμοκρασία μου για να ισορροπήσει πιο εύκολα με τον (παραλίγο) καύσωνα. Δεν ξέρω τι λέει για μένα ως άνθρωπο το ότι καθώς ένα μεσημέρι καταβρόχθιζα το καλύτερο «πρωινό για πρωταθλητές» (χωρίς να είναι πρωινό, καταλαβαίνεις τι εννοώ) που έτυχε να φάω εδώ και πολλούς μήνες, κανόνιζα μία νέα βραδινή έξοδο, με σκοπό να έρθω την επόμενη μέρα και πάλι εδώ, ψιλοχοντροχάλια όμως, για να φάω το ίδιο πιάτο. Ξέρω όμως τι λέει για το ίδιο το πιάτο. », θυμάται ο Θεοδόσης Μίχος. 

Το burger που αντί για μπιφτέκι έχει κιμά.

Το burger που αντί για μπιφτέκι έχει κιμά.

«Στον κήπο που συνηθίζω να πηγαίνω για καφέ τις ζεστές μέρες του Αθηναϊκού καλοκαιριού δεν περίμενα να δοκιμάσω τόσο επιμελημένα νόστιμα πιάτα που θυμίζουν  ακριβοπληρωμένο gourmet εστιατόριο σε όλα πλην της τιμής και της ποσότητας. Αφού δοκίμασα το φρυγανισμένο ψωμάκι με τη σως αβοκάντο και τα μπαχαρικά, πειραματίστηκα σχεδόν όλο τον Αύγουστο για να το πετύχω. Δεν το πέτυχα, δεν έχει και σημασία. Τόσο απλό και τόσο δύσκολο να αντιγράψεις. Δεύτερο αγαπημένο το cheesecake που αντί να έχει το σιρόπι πάνω από την κρέμα το έχει στον πάτο του πιάτου να ποτίζει το μπισκότο. Σε κάθε πιρουνιά κάνεις και μια βουτιά  όπως με το ψωμί στη χωριάτικη. Έρχεται το  burger με το χειροποίητο ψωμάκι που αντί για μπιφτέκι έχει κιμά και η γεύση του είναι έντονη άλλα όσο πρέπει για να μην αφήσεις τίποτα στο πιάτο.»  Αυτά ένιωσε η Ασπασία Κουλύρα

Φονικά αυγά.

Φονικά αυγά.

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πήγαινα για καφέ με τις ώρες. Ο υπέροχος φοιτητικός καφές που ξεκινά το μεσημέρι και τελειώνει όταν βραδιάζει. Για να μη ζηλεύω αυτούς που του κάνουνε, αποφάσισα να κάνω πως δεν υπάρχει αυτή η ασχολία. Οπότε ο κήπος του Six d.o.g.s τα μεσημέρια ήταν σαν να μην υπάρχει. Κάποιοι κατέβαιναν κάτι σκαλιά και χανόντουσαν στο υπερπέραν. Αυτό όμως που με τσιγκλούσε σαν ενοχλητική αυγουστιάτικη μύγα ήταν ότι «εκεί κάτω» υπήρχε μια κουζίνα που έβγαζε παράξενα σνακ που έπρεπε κάποια στιγμή να δοκιμάσω. Ο κήπος πάντα είχε φαΐ, απλά λίγο πριν φύγουμε για καλοκαίρι έγιναν οι κατάλληλες προσθήκες που επιγραμματικά θα ήθελα να σας τις εξιστορήσω. Το τοστ με το αβοκάντο για παράδειγμα που είναι απαραίτητο για όποιον αισθάνεται πρωταθλητής. Το φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι το hot dog. Το αυγό μέσα στο burger. Η απίθανη φρέσκια μοτσαρέλα (η κατά κόσμον «ντι Μπούφαλα» που αν δεν καταναλωθεί άμεσα χαλάει και καταλήγει στα σκουπίδια) μαζί με τη ντομάτα. Όταν τη δαγκώνεις σου δίνει την αίσθηση ότι δαγκώνεις την ίδια τη ζωή. Φυσικά οι πίτσες που έχουν το κατάλληλο μέγεθος (ελπίζω να μην παρεξηγηθεί) και κλείνοντας θα πρότεινα σε οποιονδήποτε θέλει να ξεπεράσει τα προβλήματα που το έχει δημιουργήσει το προηγούμενο βράδυ να δοκιμάσει τα αυγά-μπόμπα που σερβίρονται. Βάλσαμο ειδικά όταν βουτάς το ψωμί στην κόκκινη καυτερή σάλτσα. Όλα αυτά βέβαια θα πρότεινα να τα σβήσετε με ένα λευκό κρασί. Δε θυμάμαι με ποιο γιατί ήπιαμε και πολλά. Στο τέλος τολμήστε το “τσιζκεκ” που μοιάζει με αυτό που έτρωγε η Ρέιτσελ με τον Τσάντλερ σε ένα επεισόδια στα Φιλαράκια. Αυτά και την άλλη μέρα δίαιτα.». Ο Σταύρος Διοσκουρίδης πήρε δύο ακόμα κιλά εκείνο το απόγευμα.

Μοτσαρέλα με ντοματάκια

Μοτσαρέλα με ντοματάκια

Η παραδοσιακή πίτσα.

Η παραδοσιακή πίτσα.

Τσιζ Κέικ με το σιρόπι από κάτω όπως γίνεται στη Νέα Υόρκη.

Τσιζ Κέικ με το σιρόπι από κάτω όπως γίνεται στη Νέα Υόρκη.

Ο νέος κατάλογος του κήπου του Six d.o.g.s

Ο νέος κατάλογος του κήπου του Six d.o.g.s

Στον ανανεωμένο κατάλογο του Six d.o.g.s θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε  μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, ιδιαίτερα πιάτα και ποτά. Μπορείτε να δροσιστείτε με τις νέες γεύσεις  smoothies(φράουλα,ροδάκινο) και  τους σπιτικούς χυμούς(λεμονάδα, βυσσινάδα, καρπουζάδα) ενώ μπορείτε να επιλέξετε  το κρασί που θα συνοδεύσει το πιάτο σας μέσα από μια μεγάλη γκάμα κόκκινων,λευκών, ροζέ γλυκών ή αφρωδών. Εάν επιλέξετε με την παρέα σας να πιείτε ένα μπουκάλι κρασί, υπάρχουν οικονομικές προτάσεις όπως το μοσχοφίλερο και το αγιωργίτικο από το κτήμα Σκούρα αλλά και ακριβότερες όπως το Riesling, Domaine Ostertag Heissenberg. Είναι εξίσου σίγουρο πως οι καινούργιες γεύσεις του καταλόγου θα σας συναρπάσουν. Bagels φτιαγμένα με ξεχωριστά υλικά, hot dogs, νόστιμες πίτσες που θυμίζουν αυθεντικές ιταλικές συνταγές καθώς και πιάτα από διεθνή και εγχώρια τυριά και αλλαντικά έχουν προστεθεί στο μενού για να ικανοποιήσουν κάθε σας όρεξη. Επίσης θα βρείτε δροσερές πράσινες σαλάτες από διάφορα υλικά καθώς και φρουτοσαλάτες από φρούτα εποχής με μέλι και γιαούρτι. Ξεχωριστή θέση στο μενού έχουν τα γλυκά τα οποία επιβάλλεται να δοκιμάσετε. Το new york cheesecake, το banoffee, το chocolate cake είναι οι γλυκοί πειρασμοί που έχουν συμπεριληφθεί με σκοπό να σας παρασύρουν.

Six d.o.g,s, Αβραμιώτου 6,8, Μοναστηράκι