Στα γρήγορα: Νέα κυκλοφορία για την Angel Olsen μετά τον περσινό της δίσκο My Woman που κέρδισε ομόφωνα τα θετικά σχόλια της κριτικής. Στο Phases συγκεντρώνει b-sides, διασκευές (“Tougher Than The Rest” του Bruce Springsteen, “For You” του Roky Erickson, “Endless Road” του Hoyt Axton που ερμήνευσε και ο Johnny Cash) και άλλα ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Την ακούσαμε: Η Olsen αφήνει εδώ για λίγο στην άκρη την indie acoustic αισθητική του My Woman, ερμηνεύοντας 12 κομμάτια τα οποία ντύνει με μία υποτονική συναισθηματική μελαγχολία. To lo-fi κουμπώνει στην country γοητεία περασμένων δεκαετιών και η εσωτερική ένταση σπάει μαζί με τη φωνή της σε tracks όπως το “California” όπου οι φωνητικές της ακροβασίες γίνονται το ψυχογράφημά της. Ωστόσο, το καλύτερο κομμάτι του δίσκου “Special” είναι ένα αργόσυρτο 7λεπτο track που κλιμακώνει την folk ψυχεδέλειά. Όπως ακριβώς και στην αισθητική του εξωφύλλου του δίσκου, η Olsen μπαίνει σε έναν ρετρό ρόλο που τελικά φέρνει πολύ καλά εις πέρας και της πάει πολύ.

Τρέξε μακριά: Αν η country, τα φουσκωμένα μαλλιά και τα αεράτα φορέματα συνοδεία ακουστικής κιθάρας είναι βλαχιές δεν εμπίπτουν στην αισθητική σου.

Τ’ είπες τώρα; «Το Phases δεν είναι τόσο συνεκτικό όσο τα προηγούμενα albums της αλλά είναι τρομακτικό και αποκαλυπτικό με τον δικό του τρόπο και μοιάζει σαν συνδετικό κρίκος μεταξύ τους, μια θηλιά από σκόρπια στοιχεία στη δημιουργική διαδικασία της προκλητικά άστατης Olsen.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 81/100 –Metacritic

https://www.youtube.com/watch?v=wLvIOzIqljc