Η αρχαία Ελλάδα κατά καιρούς αξιοποιείται από την σύγχρονη παραγωγή ελληνικού design. Έτσι και το ελληνικό brand ανδρικών μαγιό anếr στην φετινή του κολεξιόν αντλεί έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, συνδυάζοντας αναγνωρίσιμα patterns μυθολογικού περιεχομένου (όπως τον Κένταυρο, τον Μινώταυρο, κ.ά.) με μοντέρνα χρώματα, σε ένα πρωτότυπο και φρέσκο αποτέλεσμα, καθώς, το ζητούμενο δεν ήταν να απλώς αναπαραχθούν αρχαία μοτίβα, αλλά να επανασχεδιαστούν και να ταιριάξουν με μοντέρνο τρόπο, ώστε να είναι σε αισθητική επικοινωνία με την εποχή, το σημερινό στυλ και τις τάσεις.

Και anếr μπορεί να είναι ο «ανήρ», δηλαδή ο εξιδανικευμένος άντρας/ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας, ρωμαλέος, με έντονη μαχητικότητα και με σμιλεμένο σώμα από την άσκηση και τις (πραγματικές ή μυθικές) περιπέτειες απέναντι σε εχθρούς, τέρατα και την απρόβλεπτη θάλασσα, ωστόσο, ως εξιδανικευμένος είναι και μη πραγματικός, οπότε τα μαγιό anếr απευθύνονται σε οποιονδήποτε άντρα εκεί έξω.

Κι επειδή κάθε μικρός άντρας κρύβει έναν ήρωα μέσα του, τα μαγιό anếr διατίθενται και σε παιδικά νούμερα, δίνοντας την ευκαιρία σε μπαμπάδες και γιους να ζήσουν μια κοινής αισθητικής περιπέτεια στις φετινές βουτιές τους. Στόχος ήταν ένας πατέρας να μπορεί να μοιραστεί την αγάπη του για την αρχαία ελληνική μυθολογία με τον γιο του, όχι μόνο διαβάζοντάς του ένα παραμύθι, αλλά εξηγώντας του τους ήρωες και τις ιστορίες που αποτυπώνονται στο χρωματιστό μαγιό του, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον δεσμό που ενώνει έναν πατέρα με το παιδί του. Και η φετινή κολεξιόν του anếr φρόντισε ώστε οι μικροί μπόμπιρες να μην ζηλεύουν τα σχέδια του μαγιό του μπαμπά, του θείου ή του αδερφού, αλλά να έχουν το δικό τους μοναδικό μυθολογικό μαγιό. 

Η επιλογή των patterns έγινε ύστερα από αρκετές δοκιμές σχεδίων μέχρι την κατάληξη  στα σχέδια που περιλαμβάνονται στην φετινή συλλογή και προέκυψε κυρίως από την αισθητική των συγκεκριμένων μοτίβων. Τα σχέδια που επιλέχθηκαν ήταν κι αυτά που «κάθισαν» όμορφα στα μαγιό, σε σχέση με άλλους μύθους που μπορεί να είχαν συναρπάσει περισσότερο τους δημιουργούς της κολεξιόν, αλλά δεν βρήκαν την αναμενόμενη διέξοδο ως patterns. Και οι επόμενες συλλογές φυσικά θα είναι εμπνευσμένες από αντίστοιχα μυθολογικά θέματα.

Πέρα από τα μοναδικά σχέδια, τα μαγιό είναι κατασκευασμένα από αδιαμφισβήτητης ποιότητας υλικά που έχουν δοκιμασθεί σε δύσκολες συνθήκες, με απαλή ιταλική λίκρα που στεγνώνει γρήγορα και δεν μεταβάλλεται στην αρμύρα και τον ήλιο. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαγιό τα μαγιό anếr: anerswimwear.com / Facebook / Instagram