Στα γρήγορα: Μέρος της ευρύτερης σειράς μουσικών συλλογών American Epic που έχουν σκοπό να ρίξουν φως στα άδυτα της ιστορίας της αμερικανικής μουσικής (όπως και η αντίστοιχη σειρά ντοκιμαντέρ). Εδώ πρόκειται για μία συλλογή που όπως λέει και ο τίτλος της, περιλαμβάνει πρώιμα country κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι Carter Family, Jimmie Rodgers, Charlie Poole.

Την ακούσαμε: Αν και λιγότερο δυνατή από την αντίστοιχη blues συλλογή της σειράς (American Epic: Blues) κι αυτή η διαλογή 16 κομματιών αποτελεί μία καλή ιστοριογραφία ενός σημαντικού κεφαλαίου της αμερικανικής μουσικής. Aν τα blues ήταν η φωνή των μαύρων της Αμερικής, η country ήταν αυτή της λευκής εργατικής τάξης του αμερικανικού Νότου. Μπάντζο σε ρυθμούς σχεδόν slapstick κωμωδίας, απλές φωνητικές μελωδίες και όπως έλεγε και ο Woοdy Guthrie «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί περισσότερα από δύο ακόρντα, κάνει απλά επίδειξη».

Τρέξε μακριά: Ποιός είναι ο Woody Guthrie;

Τ’ είπες τώρα; «Οπωσδήποτε, αυτές οι στιγμές άνθισαν σε “κάποιους” Johnny Cash και Doug Jones. Αλλά μην αυταπατάστε ότι η εξέλιξη ήρθε αυτόματα». –Noisey

Να τ’ αφήσω; Να τ’ αφήσετε για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους.