ΜΟΔΑΤι δουλειά είχαν 122 ζευγάρια sneakers, κλειδωμένα μέσα σε κλουβιά, στο Παλιό Χρηματιστ...

Τι δουλειά είχαν 122 ζευγάρια sneakers, κλειδωμένα μέσα σε κλουβιά, στο Παλιό Χρηματιστήριο της Σοφοκλέους;

Είναι η έκθεση που συνόδεψε τον Marc Leuschner, έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες adidas EQT στον κόσμο, που βρέθηκε στην Αθήνα για το λανσάρισμα του νέου EQT Support ADV μοντέλου της σειράς.
adidas Originals_EQT launch event (8)

Αν το είχες επισκεφθεί και παλιότερα, η εικόνα είναι από μόνη της λίγο παράξενη. Η χαρακτηριστική μετόπη με τους κίονες παραμένει εκεί να αιχμαλωτίζει το βλέμμα, το ίδιο και δύο καντράν που αναβοσήνουν αντανακλώντας κόκκινα γράμματα, όχι πια αριθμούς. Δεν υπάρχουν γραφεία και μεγάλοι πάγκοι εργασίας, αλλά κλουβιά γεμάτα vintage αθλητικά παπούτσια. Δεν περιφέρονται αλαφιασμένοι κοστουμάτοι μιλώντας σε κινητά τηλέφωνα και κάνοντας χειρονομίες, αλλά αγόρια και κορίτσια ντυμένα smart casual που παρακολουθούν εναν τύπο στο κέντρο της αίθουσας να μιλάει αγγλικά με βαριά γερμανική προφορά.

adidas Originals_EQT launch event (6)

Είμαστε στην οδό Σοφοκλέους, μέχρι το 2007 εδώ χτυπούσε η καρδιά της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Δέκα χρόνια αργότερα, το Χρηματιστήριο έχει μετακομίσει στην Λεωφόρο Αθηνών και τα adidas Originals έχουν ευρηματικά επιλέξει την παλιά του εμβληματική αίθουσα για να παρουσιάσουν το νέο μοντέλο της κλασικής σειράς EQT (Equipment). Οι πίνακες στους πλαϊνούς τοίχους αναβοσβήνουν το μόττο της καμπάνιας: 

Everything that is essential. Nothing that is not

adidas Originals_EQT launch event_Marc Leuschner

Marc Leuschner

Και ο κύριος με το μικρόφωνο είναι ο Marc Leuschner, CEO του βερολινέζικου Overkill, ενός από καλύτερα sneaker stores στην Ευρώπη και τον κόσμο. Όταν φτάνει το μικρόφωνο στα χέρια μου, του ζητάω νούμερα και στοιχεία. Μιλάει για τη διαχρονική του αγάπη για τα EQT, τα οποία συλλέγει από το 1993, τρία μόλις χρόνια απ’ όταν κυκλοφόρησε το πρώτο τους μοντέλo. Έχει στην κατοχή του περισσότερα από 1200 ζευγάρια sneakers, περισσότερα από το 70% είναι adidas. Στις αποσκευές του έχει κουβαλήσει ένα μέρο της συλλογής –  122 ζευγάρια EQT είναι τοποθετημένα σε κλουβιά στον χώρο του Παλιού Χρηματιστηρίου και ποζάρουν αγέρωχα στα κλουβιά, ενώ τα σημαδεύουν οι φακοί των smartphones από Αθηναίους fashionistas και κάποιους celebrities (από τον Κώστα Φορτούνη του Ολυμπιακού στους Vegas και τον Γιώργο Μαυρίδη). Η έκθεση ξεδιπλώνει την εξέλιξη ενός μοντέλου που συμπληρώνει σχεδόν τρεις δεκαετίες κι εξακολουθεί να αγαπιέται για την σχεδόν anti-fashion αισθητική του. Για τη λειτουργικότητα και την άνεσή του. «Μπορεί να υποστηρίξει ένα γενικότερο στυλ που δε φωνάζει, αλλά είναι απαραίτητο μέσα στην απλότητά του. Αυτό άλλωστε είναι που το κάνει πλέον κλασικό. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει, το design έχει γίνει εξεζητημένο, όμως το EQT δεν χάνει τις βασικές αξίες της αισθητικής του», συμπληρώνει ο Leuschner.

adidas Originals_EQT launch event (2)

Είναι too cool for old school. Άλλωστε τα 90s αναφέρονται συχνά από τον Γερμανό, τόσο ως σημείο νοσταλγικής αναφοράς όσο κι επιρροής στη διαχρονική γραμμή των EQT. To hip hop και το ποδόσφαιρο είναι οι άλλες εμμονές/επιρροές του, μας λέει στη συνέχεια. Λίγο πιο δίπλα, οι επισκέπτες κάθονται στις πολυθρόνες και παίζουν ένα διαδραστικό Tetris (που σχεδιάστηκε ειδικά για τη βραδιά), ενώ τα κινητά έχουν πάρει φωτιά φωτογραφίζοντας και το καινούριο – «super cool», όπως το χαρακτήρισε ο Marc- μοντέλο που λανσαρίστηκε και στην Ελλάδα. «Νομίζω ότι το Turbo Red καινούριο μοντέλο ταιριάζει και χρωματικά στην εποχή, πάει τη σειρά Equipment ένα βήμα παραπέρα και τη φέρνει ομαλά στο 2017».

adidas Originals_EQT launch event (3)

To νεο adidas Originals Turbo Red EQT Support ADV

O Marc δεν έχει απάντηση όταν τον ρωτάμε πώς διαλέγει ποιο ζευγάρι από την τεράστια συλλογή φοράει καθημερινά. Όλοι συζητάνε για την εντυπωσιακή μικρού μήκους ταινία “Original is Never Finished” που έγινε viral στα social media αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια για την καλλιτεχνική αρτιότητά της. Λίγες φωτογραφίες ακόμα στον παραταγμένο στόλο της adidas και η μουσική σιγά σιγά δυναμώνει. Παρότι schoolnight, ο κόσμος έχει πυκνώσει. Με το που τελειώνει η παρουσίαση όλο και περισσότερες γνωστές φάτσες από την club σκηνή της Αθήνας συρρέουν. Η βραδιά είναι προγραμματισμένη να κλείσει με Yes It Does!! Sure It Does!! πάρτι, Bad Spencer, Chevy, Lucas the 3rd πιάνουν δουλειά. Άραγε θα φανταζόταν κανείς, εκεί κοντά στο μιλένιουμ που το Χρηματιστήριο σημείωνε ιστορικό limit up, ότι κάποια στιγμή αυτή η αίθουσα θα φιλοξενούσε ένα από τα πιο urban events των adidas Originals;

https://youtu.be/cv53BKMYsy0

Το νέο EQT Support ADV είναι ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένα sneaker stores και στο adidas Originals Fashion Corner στο Αttica, City Link.
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ INBOX ΣΟΥ
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.